Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Schuilt er een administratietalent in jou?

Heb jij interesse om te werken in een administratieve functie? Maar weet je nog niet precies wat je wil? Volg de mbo basisopleiding Medewerker administratie/secretariaat en receptie! In 6 maanden maak je kennis met theorie uit de mbo-opleidingen MBO Medewerker financiële administratie en MBO Medewerkers secretariaat en receptie. Je hoeft geen stage te lopen. Lees snel verder en ontdek alles over de basisopleiding Medewerker administratie/Secretariaat en receptie!

Wat doet een medewerker administratie, secretariaat en receptie?

Een medewerker administratie, secretariaat en receptie heeft een afwisselend takenpakket en moet goed kunnen schakelen. Je verricht bijvoorbeeld de volgende werkzaamheden:

 • de telefoon opnemen;
 • bezoekers ontvangen;
 • gegevens invoeren;
 • administreren.

Waarom een mbo basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een mbo basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een mbo basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een mbo basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de mbo basisopleiding krijg je in 6 maanden een inkijkje in de theorie van administratie en secretariaat- en receptiebeheer. Deze theorie is afkomstig uit de opleidingen MBO Medewerker financiële administratie en MBO Medewerker Secretariaat en receptie. Je leert bijvoorbeeld hoe je goed kunt plannen, organiseren en notuleren.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Correspondentie
 • Planning
 • Organisatie
 • Zakelijke communicatie
 • Secretariaatspraktijk
 • Vergaderen
 • Notuleren
 • Bijeenkomsten verzorgen

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de mbo basisopleiding Medewerker administratie/secretariaat en receptie is geen vooropleiding vereist. Je hoeft ook geen stage te lopen.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens van de mbo basisopleiding

Tijdens de mbo basisopleiding Medewerker administratie/secretariaat en receptie leg je twee theorie-examens af.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de MBO Basisopleiding Medewerker administratie/secretariaat en receptie aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de MBO Basisopleiding Medewerker administratie/secretariaat en receptie. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de mbo basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorstuderen?

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de erkende volledige MBO-opleidingen Medewerker Secretariaat en Receptie en Medewerker Financiële Administratie.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% korting!

Basisopleiding medw. administratie/secretariaat en receptie 4005

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 57,25
Nu met 25% korting € 42,94
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal