Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

De basis van boekhouden

Wil jij kennismaken met de belangrijke aspecten van boekhouden of je kennis op financieel gebied bijspijkeren? Volg dan de cursus Boekhouden van NTI. Na het volgen van de cursus BKB heb jij alle basiskennis in huis om boekhoudkundige werkzaamheden te verrichten. Je kunt de cursus afronden met het praktijkdiploma ‘Basiskennis Boekhouden (BKB®)’ van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een veelgevraagd en landelijk erkend diploma. Enthousiast? Lees snel verder of vraag de gratis studiegids aan!

Officieel BKB®-diploma Associatie Examinering

Met de cursus Boekhouden kun je het diploma Basiskennis boekhouden halen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een officieel diploma waar in het bedrijfsleven veel vraag naar is. Een waardevol diploma dus, waar jij veel profijt van hebt!

Wat houdt boekhouden in?

Na de cursus Boekhouden kun jij de boekhouder assisteren bij het voeren van één of meerdere administraties.

 • Je  controleert en verwerkt alle uitgaande en binnenkomende facturen;
 • Je bereidt  betalingen voor en bewaakt debiteuren.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®) is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de cursus Boekhouden?

In de cursus Boekhouden maak je kennis met alle belangrijke aspecten van boekhoudkundige administratie. Zo leer je het eigen vermogen berekenen en journaalposten maken van financiële feiten. Daarnaast leer je een grootboekrekening openen, bijwerken en afsluiten.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Administratie
 • Inventaris en balans
 • Het grootboek
 • Eigen vermogen
 • Dagboeken
 • Het journaal
 • Btw
 • Het decimale rekeningstelsel
 • Proefbalans
 • Saldibalans

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Je kunt direct starten met de cursus Boekhouden

Je hebt geen vooropleiding nodig om de cursus Boekhouden te volgen bij het NTI. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus. 

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®)? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Het erkende examen Basiskennis boekhouden

De opleiding Basiskennis Boekhouden leidt je op tot het erkende examen Basiskennis Boekhouden (BKB®) dat wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Als je het examen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Basiskennis Boekhouden (BKB®).

€ 25,- voordeel op de examenkosten

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 179, maar € 154. Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl.

Doorstromen na Basiskennis boekhouden (BKB®)

De cursus Basiskennis boekhouden (BKB®) van het NTI sluit perfect aan op de opleiding Basiskennis calculatie (BKC®). Na het behalen van de diploma's BKB® en BKC® ben je in het bezit van het diploma Financial Assistant. Met het diploma Financial Assistant kun je vervolgens doorgaan voor het Praktijkdiploma boekhouden (PDB®).

De examenkosten bedragen € 30,80 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Basiskennis Boekhouden (BKB) 1426

Studietempo in maanden 3 Maanden 5 Maanden * 7 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 96,20 € 57,72 € 41,34
Nu met 50% korting € 48,10 € 28,86 € 20,67
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Examentraining BKB

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 99,-    (eenmalig)

Ervaringen

Basiskennis boekhouden (BKB®)

4.5 sterren - gebaseerd op 33 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Het is een leuke opleiding om te doen. Ik heb er wel lang over gedaan maar met twee bevallingen erbij en 4 dagen werk kon het ook niet anders. Ik ben een aantal keer gestopt met leren maar kon het wel elke keer weer oppakken en daar ben ik heel blij om. Nu nog 2 hoofdstukken en dan klaar!! Ik ga zeker nog een aantal curssusen/ opleidingen volgen.

Positief is dat je alles in je eigen tempo kunt doen!

Bekijk alle ervaringen