Omschrijving

Leer de kunst van het boekhouden

Met de cursus Boekhouden heb jij de kennis in huis om de meest relevante boekhoudkundige werkzaamheden te verrichten. Het grootboek, journaal, balansen, btw, eigen vermogen en nog veel meer komt langs. Basiskennis Boekhouden (BKB®) is geschikt voor iedereen die de boekhouding van een organisatie wil uitvoeren. Voor ondernemers is het ook een aanrader. Na afloop weet je hoe je facturen controleert en verwerkt, betalingen voorbereidt en debiteuren bewaakt. En ook niet onbelangrijk, je bent uitstekend voorbereid op het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering, waarmee je het erkende diploma Basiskennis boekhouden (BKB®) behaalt.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Martje Boselie, 23 jaar, Zutphen

Een leuke, leerzame beroepsopleiding waarbij je veel verschillende vakken leert. Een leuke, leerzame beroepsopleiding waarbij je veel verschillende vakken leert. Een goede basis voor de office manager! Vooral Pers&PR vond ik erg interessant.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus Boekhouden komen stap voor de stap de belangrijkste onderdelen van het boekhouden langs. Ook ga je veel oefenen. Zo leer je aan de hand van voorbeeldfacturen, bankafschriften en kasstaten onder andere het eigen vermogen berekenen, allerlei soorten journaalposten maken en stel je zelf kolommenbalansen en grootboekrekeningen samen. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met mbo 3.

Tijdens de cursus Basiskennis boekhouden (BKB®) komen de volgende onderwerpen aan bod:

Studieprogramma

 • Inventaris en balans
 • Het grootboek
 • Eigen vermogen en vreemde vermogen
 • Dagboeken en het journaal
 • Btw en omzetbelasting
 • Het decimale rekeningstelsel
 • Kolommenbalans
 • Proef- en saldibalans
 • Kortingen en retouren
 • Vaste activa
 • Permanence

 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®). Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen bij Nederlandse Associatie voor Examinering

Je kunt de opleiding afsluiten met het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Je doet dit op de computer in een examencentrum bij jou in de buurt wanneer het jou uitkomt. Hier vind je meer informatie over de examens. Als je slaagt, ontvang je het diploma Basiskennis Boekhouden (BKB®).

logo associatie 250x80

Alleen bij NTI: € 25,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,-. Je betaalt dus geen € 206,- voor het examen, maar €181,-. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld. De examenkosten bedragen € 36,21 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Verder?

Wil je graag verder leren? De opleiding Basiskennis calculatie (BKC®) is een mooie aanvulling op Basiskennis Boekhouden. Met de diploma's BKB® en BKC®  ben je in het bezit van het diploma 'Financial Assistant'. Daarmee kun je eventueel de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB®) volgen.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Basiskennis Boekhouden (BKB) 5911

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Veelgestelde vragen

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder is verantwoordelijk voor het boeken en verwerken van alle financiële gegevens binnen een bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Btw-aangifte doen en het controleren van alle uitgaande facturen.

Welke opleiding heb je nodig voor boekhouder?

Om boekhouder te worden kun je een cursus boekhouden doen. Tijdens de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®) bij NTI leer je de meest relevante boekhoudkundige werkzaamheden. Je wordt hiermee goed klaargestoomd voor het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering, waarmee je het erkende diploma Basiskennis boekhouden (BKB®) behaalt.

Wat is het verschil tussen de opleiding Praktijkdiploma boekhouden en Basiskennis boekhouden?

Het niveau van de opleiding Basiskennis Boekhouden is vergelijkbaar met mbo niveau 3. Volg je liever een mbo-opleiding op niveau 4? Kijk dan eens bij Praktijkdiploma Boekhouden.

Kan ik de cursus Basiskennis Boekhouden in deeltijd volgen?

De cursus Basiskennis Boekhouden van NTI volg je flexibel, dus ook naast je baan of gezin. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Bekijk alle voordelen van FlexibelStuderen bij NTI.

 

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Basiskennis boekhouden (BKB®), als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Basiskennis boekhouden (BKB®)

4.5 sterren - gebaseerd op 34 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Joan

Het is een leuke opleiding om te doen. Ik heb er wel lang over gedaan maar met twee bevallingen erbij en 4 dagen werk kon het ook niet anders. Ik ben een aantal keer gestopt met leren maar kon het wel elke keer weer oppakken en daar ben ik heel blij om. Nu nog 2 hoofdstukken en dan klaar!! Ik ga zeker nog een aantal curssusen/ opleidingen volgen.

NTI Student, 41 jaar, Dalfsen

Positief is dat je alles in je eigen tempo kunt doen!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.