Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

PDB®: een veelgevraagd diploma!

Wil je een hoogwaardig en praktijkgericht diploma halen in de financiële sector? Dan is het Praktijkdiploma boekhouden (PDB®) de juiste keuze voor jou! Dit diploma is één van de meest gevraagde papieren in de financieel-administratieve branche. Een goede boekhouding is voor ieder bedrijf ontzettend belangrijk. Actuele cijfers en resultaten moeten immers direct beschikbaar zijn wanneer dit nodig is. Lees snel verder of vraag gratis de studiegids aan!

Voor wie is PDB® geschikt?

De opleiding Praktijkdiploma boekhouden is perfect voor iedereen die aan de slag wil gaan als boekhouder of als financieel-administratief medewerker. Met het veelgevraagde erkende PDB® kun je zowel bij grote en kleine bedrijven terecht. Met het Praktijkdiploma boekhouden op zak sta je aan het begin van een succesvolle carrière in het bedrijfsleven.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB®) is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Praktijkdiploma boekhouden?

Tijdens de opleiding Praktijkdiploma boekhouden leer je alle kneepjes van het financiële vak. Je leert om zelfstandig de boekhouding van kleine en middelgrote organisaties te voeren. Ook leer je alle kennis en vaardigheden om bij grotere organisaties aan het werk te gaan als controller of assistent-administrateur. De opleiding is onderverdeeld in de volgende 3 modules: Bedrijfsadministratie 4, Kostencalculatie 4 en Financiering 4.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Financiering 4

 • Aandelen en obligaties
 • Ondernemingsvormen
 • Indexcijfers
 • Interest berekenen
 • Kengetallen: liquiditeit, liquiditeitsbegroting, cashflow, resultatenbegroting, current ratio en quick ratio


Kostencalculatie 4

 • Berekeningen met betrekking tot kosten
 • Kostprijzen en verkoopprijzen
 • Afschrijvings- en interestkosten
 • Economische gebruiksduur
 • Dekkingsbijdrage
 • Break-evenomzet en -afzet
 • Productie en verkoop berekenen


Bedrijfsadministratie 4

 • Dagboeken en grootboeken
 • Grootboekrekeningen
 • Journaliseren
 • Balans
 • Berekeningen en mutaties journaliseren in verband met inkoop en verkoop
 • Mutaties journaliseren in verband met kosten
 • Opbrengsten
 • Geld onderweg
 • Privé
 • Voorzieningen en vreemd vermogen
 • Kredietlimiet
 • Kredietruimte en kredietbeperking

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

PDB-modules

De PDB-modules: Bedrijfsadministratie 4, Kostencalculatie 4 en Financiering 4 kun je ook los volgen. Voor meer informatie kun je contact op nemen met een studieadviseur.

Inclusief examentraining

Tijdens deze opleiding kun je 1 examentraining bijwonen. Een topdocent geeft je extra uitleg over de theorie en beantwoordt al je vragen. Zo ben je perfect voorbereid op het examen. Je kunt er ook voor kiezen om de opleiding zonder examentraining te volgen.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Toelating

Haal nu je Praktijkdiploma Boekhouden zonder vooropleiding!

Om de opleiding voor het Praktijkdiploma boekhouden te volgen bij het NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding. Het niveau van de opleiding Praktijkdiploma boekhouden komt overeen met MBO-niveau 4.

Examen

De examenkosten bedragen € 51,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) 1455

Studietempo in maanden 6 Maanden 9 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 126,88 € 84,76 € 63,44
Nu met 50% korting € 63,44 € 42,38 € 31,72
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 uur cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Examentrainingen PDB

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 3 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 243,75    (eenmalig)

Ervaringen

Praktijkdiploma boekhouden (PDB®)

4 sterren - gebaseerd op 19 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Ik ben erg dankbaar dat ik via NTI gestudeerd heb en ik heb net mijn diploma behaald. Bedankt NTI!!

In verband met de onderneming van mijn echtgenoot en de interesse van mijzelf leek de opleiding PDB het beste bij mij te passen. Ik ben nu ruim 2 weken bezig en het bevalt prima. Het duurde even voordat het kwartje viel, maar nu dat gebeurd is, is het goed te doen. Alles is duidelijk beschreven, de oefenopgave zijn voldoende en het ingestuurde huiswerk is binnen 24 uur retour. Het kost geen moeite om te beginnen, je wordt vanzelf enthousiast.

Bekijk alle ervaringen