Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

PDL-opleiding: specialiseer je in loonadministratie

Wil jij meer weten over salarisadministratie? Volg de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Na de PDL-opleiding kun je een goede salarisadministratie voeren en heb je actuele kennis van het arbeidsrecht. Ook weet je hoe wetswijzigingen doorwerken in de loonadministratie. NTI stoomt je met de PDL-opleiding in sneltreinvaart klaar voor het officieel erkende en veelgevraagde diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Schrijf je vandaag in voor de PDL-opleiding en start morgen al!

Wat doet een loonadministrateur?

Na je PDL-opleiding kun je aan de slag als loonadministrateur. Als loonadministrateur beheer je de salarisadministratie van een bedrijf. Jij zorgt ervoor dat elke maand de salarissen op tijd worden betaald en dat de loonbelasting wordt overgemaakt. Je voert onder andere de volgende werkzaamheden uit:

 • Je verzamelt en controleert salarisinformatie.
 • Je zorgt dat lonen en belastingen worden betaald.
 • Je beantwoordt vragen van medewerkers. 

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®) is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld.* Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

*Een wettenbundel is niet bij het lesmateriaal inbegrepen.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)?

De PDL-opleiding leert je hoe je salarisadministratie moet uitvoeren. Je krijgt inzicht in het arbeidsrecht en de wijze waarop dat doorwerkt op de salarisadministratie.  Ook verdiep je je in personeelsbeleid en organisatiestructuren. Je wordt tijdens de PDL-opleiding uitstekend voorbereid op de examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. De opleiding PDL bestaat uit 3 modules: Loonheffingen 4, Arbeidsrecht en sociale zekerheid 4, Personeel, organisatie en communicatie 4.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Loonheffingen 4

 • Loonadministratie en loonaangifte
 • Regelgeving over dienstbetrekking en samenhangende loonheffingen
 • Werkkostenregeling
 • Vrijstellings- en kortingsregeling m.b.t. loonheffing en premies werknemersverzekeringen
 • Inkomstenbelasting
 • Boeteregime inkomstenbelasting
 • Bezwaarprocedure inkomstenbelasting


Arbeidsrecht en sociale zekerheid 4

 • Arbeidsrecht, arbeidsverhoudingen en arbeidsovereenkomst
 • Regelgeving cao
 • Medezeggenschap, arbeidsomstandigheden, arbeidstijden
 • Wet arbeid en zorg (Wazo)
 • Sociale zekerheid
 • Regelgeving bij arbeidsongeschiktheid
 • Regelgeving bij werkloosheidPersoneel, organisatie en communicatie 4

 • Functieomschrijvingen
 • Personeelsbeleid
 • Ontwikkelingen personeelsgebied
 • Organisatiestructuren
 • Taken en verantwoordelijkheden loonadministratie en personeelsafdeling
 • Automatisering in de administratie
 • Gespreksvormen
 • Telefoongesprekken, brieven en e-mails
 • Conflicthantering

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Een speciale vooropleiding is niet noodzakelijk voor het volgen van de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie®, maar enige kennis en ervaring op het gebied van de administratie is van belang voor je begint aan de PDL-opleiding. Daarbij valt te denken aan het diploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®) of Basiskennis Boekhouden (BKB®) of ervaring als medewerker loonadministratie.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®)? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Examens van de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) leidt je op tot de erkende examens Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) die worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Per module maak je een examen: Loonheffingen 4, Arbeidsrecht en sociale zekerheid 4 en Personeel, organisatie en communicatie 4. Als je de examens met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).

€ 75,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 179, maar € 154 per examen. Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 75,-! Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 51,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) 1480

Studietempo in maanden 6 Maanden 9 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 107,12 € 71,50 € 53,56
Nu met 50% korting € 53,56 € 35,75 € 26,78
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 5 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Examentrainingen PDL

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 3 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 243,75    (eenmalig)

Ervaringen

Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®)

4,5 sterren - gebaseerd op 6 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Hoewel het boek niet altijd even actueel is en er vragen op het einde van het hoofdstuk staan, die nergens in het hoofdstuk zijn terug te vinden, is het goed te bestuderen. Lekker in eigen tempo, goede en snelle feedback van de docent.

Er zijn korte lijnen met docenten. Studiemateriaal is duidelijk.

Bekijk alle ervaringen