Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wil je graag een eigen zaak starten?

Vind je het fijn om je eigen tijd te kunnen in te delen en je kennis en talenten optimaal te benutten in je eigen zaak? Maar mis je kennis van het ondernemerschap en boekhouden? Dan is deze opleiding Financieel ondernemer voor jou een uitkomst! Je leert hoe je je eigen bedrijf kunt opstarten én hoe je dat succesvol kunt maken! Na afronding heb je een erkend diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Lees snel verder of schrijf je direct in voor de opleiding Praktijkdiploma Financieel ondernemer.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Praktijkdiploma Financieel ondernemer is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Praktijkdiploma Financieel ondernemer?

Tijdens de opleiding Praktijkdiploma Financieel ondernemer leer hoe je je eigen bedrijf kunt opstarten en je gaat aan de slag met de financiële aspecten van het ondernemerschap. Je wordt uitstekend voorbereid op alles wat op je pad komt als beginnend ondernemer. De opleiding is ook zeer geschikt als je al ondernemer bent en je je ondernemende vaardigheden verder wilt ontwikkelen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Basiskennis ondernemerschap

 • Marktvormen
 • Reclame
 • Prijs en plaats
 • Arbeidsovereenkomst
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Plichten werkgever/werknemer
 • Ondernemingsvormen
 • Fiscale bepalingen
 • Factuur
 • Begroting


Basiskennis boekhouden

 • Administratie
 • Inventaris en balans
 • Het grootboek
 • Eigen vermogen
 • Dagboeken
 • Het journaal
 • Btw
 • Het decimale rekeningstelsel
 • Proefbalans
 • Saldibalans

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Je kunt direct starten met de opleiding Praktijkdiploma Financieel ondernemer

Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig om te starten met de opleiding Financieel ondernemer. Het niveau van deze opleiding ligt op mbo-niveau 3.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Praktijkdiploma Financieel ondernemer? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

De erkende examens Praktijkdiploma Financieel ondernemer

De opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer leidt je op tot de erkende examens Praktijkdiploma Financieel Ondernemer die worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Per module maak je een examen: Basiskennis Ondernemerschap en Basiskennis boekhouden (BKB®). Als je de examens met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Praktijkdiploma Financieel Ondernemer.

€ 50,- voordeel op de examenkosten!

AssociatieLogoCcmykdef_3.jpgMet een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 165 maar € 140 voor het examen Basiskennis Ondernemerschap en geen € 175 maar € 150 voor het examen Basiskennis Boekhouden (BKB®). Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 50,-. Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl.

De examenkosten bedragen € 26,36 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Praktijkdiploma Financieel Ondernemer 1664

Studietempo in maanden 9 Maanden 11 Maanden * 13 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 83,25 € 68,25 € 57,75
Nu met 50% korting € 41,63 € 34,13 € 28,88
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Examentrainingen Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 2 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 175,01    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company