Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Help mensen door een goede begeleiding

Soms heeft een kind extra begeleiding nodig. En ouders kunnen soms wel wat extra hulp gebruiken. Bijvoorbeeld vanwege opvoedingsproblemen. Ook veel volwassenen zijn gebaat bij begeleiding door professionals. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Denk aan opvoedingsproblemen toen de volwassene nog een kind was. Of iemand die een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt. Of misschien heeft iemand wel een lichte psychische aandoening. Gelukkig zijn er dan mensen die kunnen helpen. Klinkt dit als iets voor jou? Volg dan de cursus Methodisch begeleiden van cliënten.

Begeleiden naar zelfstandigheid

In de cursus Methodisch begeleiden van cliënten leer je hoe je informatie en advies geeft. Hoe je helpt wanneer dat nodig is. Hoe je inschat wanneer je moet helpen. En hoe je de juiste hulp biedt. Daarom gaat de cursus ook in op het vaststellen van de begeleidingsbehoefte van een cliënt en de begeleidingsdoelen. Een belangrijk doel van begeleiding is om de zelfstandigheid van een cliënt te bevorderen. Uiteindelijk wil je er met het begeleiden voor zorgen dat iemand geen begeleiding meer nodig heeft!

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Het NTI is een toonaangevende onderwijsinstelling op het gebied van erkende HBO- en MBO-opleidingen en biedt daarnaast een groot scala aan cursussen aan. De cursussen van het NTI kenmerken zich door goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

 • De kennis en kunde die we in de loop der jaren hebben opgebouwd bij het aanbieden van HBO- en MBO-opleidingen zorgen ervoor dat ook onze cursussen inhoudelijk aan de laatste eisen voldoen. 
 • Daarnaast maken we gebruik van een moderne digitale leeromgeving waar je contact hebt met je mentoren, je docent en je medestudenten. 

Deze combinatie van kwalitatief hoogwaardige cursussen en zeer betaalbare lesgelden zorgt voor de beste prijs-kwaliteitverhouding van misschien wel alle afstandopleiders van Nederland.

Inhoud

Wat leer ik?

In deze cursus leer je welke stappen je moet doorlopen om ervoor te zorgen dat iemand in de toekomst geen begeleiding meer nodig heeft. Eerst onderzoek je welke behoefte aan begeleiding een cliënt heeft. Dan stel je een begeleidingsplan op. Hoe je dit doet, leer je in de cursus. Vervolgens vertaal je het begeleidingsplan naar een werkplan. Hiermee gaat jouw cliënt aan de slag. Je helpt bij ontwikkelingsgerichte activiteiten, begeleidt kinderen en volwassenen in de omgang met anderen en stimuleert het aangaan van vriendschappen en relaties.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Begeleidingsbehoefte beschrijven
 • Opstellen van een ondersteuningsplan
 • Dagelijks functioneren
 • Cliënten begeleiden bij praktische zaken
 • Belangrijke levensgebeurtenissen
 • Bevorderen van zelfstandigheid
 • Evaluatie van het ondersteuningsplan

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Inclusief lesmateriaal

Bij het NTI is het lesmateriaal inbegrepen bij het toch al aantrekkelijke lesgeld. Je hoeft dus geen extra lesboeken aan te schaffen. Ons lesmateriaal is speciaal toegespitst op zelfstudie en afstandsonderwijs. Alles wat je nodig hebt, wordt in een of meerdere leszendingen per post naar je toegestuurd. Gemakkelijker kan niet! Ook betaal je niets extra voor:

 • Studieondersteuning door je mentor
 • Het gebruik van onze moderne digitale leeromgeving

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de cursus Methodisch begeleiden van cliënten hoef je niet over een vooropleiding of over bepaalde voorkennis te beschikken.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Methodisch begeleiden van cliënten? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Doe het examen Begeleiden

Je kunt de cursus Methodisch begeleiden afsluiten met een examen. Dit examen zal schriftelijk of digitaal worden afgenomen. Op MijnNTI zie je wat er voor jou geldt. Het examen kan meerkeuzevragen, open vragen en/of casusvragen bevatten. Als je het examen haalt, ontvang je een waardevol NTI-certificaat. Zo heb je een mooi bewijs van wat je allemaal hebt geleerd. 

De examenkosten bedragen € 35,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Cursus Methodisch Begeleiden van clienten 9964

Studietempo in maanden 3 Maanden *
Uren per week 15
Lesgeld per maand € 119,80
Nu met 50% korting € 59,90
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company