Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wijzer worden met geld met de cursus Budgetcoach

Vind je het moeilijk om meer te sparen? Of geef je vaak meer uit dan je salaris toelaat? Dat is voorbij met de cursus Budgetcoach van NTI. Je leert je financiële situatie op orde krijgen en onderzoeken hoe je je geld het best kunt besteden zodat je er het meest plezier van hebt. Goed omgaan met geld stelt je niet alleen in staat om nu een leuk leven te leiden, het zorgt er ook voor dat je op langere termijn dingen kunt kopen waarvan je misschien niet had gedacht dat het mogelijk was. Je leert je budget uitstekend in kaart te brengen en je weet precies hoeveel geld je in kas hebt. Je financiën goed op orde scheelt je zorgen en geeft je rust.

Is deze cursus iets voor mij?

Iedereen die een beter inzicht wil krijgen in zijn of haar financiën heeft veel profijt van de cursus Budgetcoach. Aan het eind van de cursus kun je onder andere je eigen financiën in kaart brengen en weet je precies hoeveel geld je in kas hebt. Ook als je bijvoorbeeld werkzaam bent in een wijkteam of penningmeester bent van de plaatselijke voetbalclub is deze cursus erg waardevol.

Inhoud

Wat leer ik?

Met deze NTI-cursus leer je handige trucs om beter met je geld om te gaan. Je brengt je eigen financiën in kaart zodat je precies weet waar je geld heen gaat en op welke vlakken je gemakkelijk geld kunt besparen zonder veel in te hoeven leveren. Je krijgt inzicht in verschillende soorten uitgaven, zoals huur, hypotheek, energiekosten en vervoer. Ook leer je hoe je een persoonlijke financiële planning maakt. Kortom: je leert je eigen administratie opzetten en onderhouden. Belangrijke gebeurtenissen in het leven kunnen hier invloed op hebben. Daarom komen onder meer samenwonen, huwelijk, werkloosheid en scheiding ook aan bod. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Je ziet per les wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.

Studieprogramma

De cursus Budgetcoach gaat dieper in op onder andere de volgende onderwerpen:

 • Inleiding en geschiedenis van persoonlijke financiële planning
 • Opzet van een persoonlijke financiële planning
 • Inzicht in verschillende inkomensbronnen
 • Inzicht in sparen, beleggen en pensioenopbouw
 • Het voeren van een persoonlijke financiële planning


Inzicht in en werken met verschillende soorten uitgaven:

 • Huur en hypotheek
 • Energiekosten en verzekeringen
 • Communicatie
 • Vervoer
 • Eten en drinken
 • Kleding, schoenen en persoonlijke verzorging
 • Zorg
 • Belastingen, heffingen en overige verzekeringen
 • Kinderen


Belangrijke levensgebeurtenissen:

 • Op kamers
 • Samenwonen
 • Huwelijk
 • Scheiding
 • Werkloosheid en de Werkloosheidswet
 • Arbeidsongeschiktheid
 • Overlijden

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw docent en studiecoach. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de cursus Budgetcoach van NTI heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Budgetcoach afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Budgetcoach. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Budgetcoach 1612

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 80,00 € 53,25 € 40,25
Nu met 50% korting € 40,00 € 26,63 € 20,13
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 3 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je studeert bij een door het Ministerie erkende onderwijsinstelling

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Budgetcoach, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Budgetcoach

4 sterren - gebaseerd op 6 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Naar mijn mening staat er relatief veel tijd gepland voor deze cursus. Ik denk dat het sneller moet kunnen dan de geplande zes maanden.
Het mailcontact met de mentor verloopt zeer snel. Ik kreeg binnen een half uur reactie op mijn mail. Ik vind de lesstof goed te begrijpen. Ik had wel andere verwachtingen van de cursus. Het is voornamelijk gericht op je eigen financiën en situatie. Ik had gehoopt dat de cursus zich meer zou richten op het ondersteunen van andere mensen.

Bij advies over een bepaalde studie is een online advies via de chat erg nuttig. Vooral ook als je daarna nog verder wilt studeren in een aansluitende studie. Ik heb een erg goed advies gekregen en naar aanleiding daarvan ben ik met de cursus budgetcoach begonnen.

Bekijk alle ervaringen