Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Geef verdieping aan je vak

Ben jij gewichtsconsulent en wil je meer verdieping aan je werk geven door je verder te specialiseren? Volg dan een van onze verdiepingen of de specialisatie en behaal in korte tijd het erkende NTI-diploma. Je kunt kiezen uit de verdiepingen Coaching, Eetstoornissen, Anatomie en fysiologie en de specialisatie Voeding voor kinderen. Zet een volgende stap in je carrière, laat je bijscholen en start vandaag nog met een verdieping of specialisatie naar keuze!

Wat kan ik als gespecialiseerd gewichtsconsulent?

Na afronding van de specialisatie of verdieping beschik jij over specifieke kennis van een bepaalde doelgroep of een bepaald thema. Na de specialisatie Voeding voor kinderen mag jij jezelf officieel Kindergewichtsconsulent noemen en kinderen helpen naar een gezonder leefpatroon. Met de overige verdiepingen heb jij aanvullende kennis opgedaan, die je op verantwoorde wijze kan toepassen in de praktijk.

Nascholingspunten
De specialisatie Voeding voor kinderen en de verdiepingen Coaching en Eetstoornissen zijn geaccrediteerd door de BGN. Hiervoor kun je nascholingspunten behalen om jouw BGN-registratie te behouden.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Dit leer je tijdens jouw nascholing naar keuze

Bij NTI kun jij kiezen voor nascholing in een of meerdere thema's. Al in 2 maanden heb jij het erkende NTI-diploma op zak. Heb je langer nodig? Geen probleem, je mag je studieduur kosteloos verlengen. Je studeert in je eigen tempo, waardoor de opleiding goed te combineren is met je werk. Welke doelgroep spreekt jou aan of welke kennis en vaardigheden wil je verder ontwikkelen in je vak als gewichtsconsulent? Lees hieronder meer over de inhoud van de specialisatie en verdiepingen.

Specialisatie Voeding voor kinderen (met nascholingspunten)

Je leert hoe je kinderen en ouders kunt helpen om kinderen op een speelse manier gezond te laten eten. Het coachen van het kind en de ouders is hierbij een belangrijk onderwerp. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Gezond gewicht
 • Voedingsadvies voor kinderen
 • Beweegadvies voor kinderen

Deze specialisatie leidt je op tot het door de BGN geaccrediteerde diploma. De specialisatie Voeding voor kinderen is met 15 punten geaccrediteerd door de BGN. Op vertoon van het diploma Voeding voor kinderen kun je bij de BGN je nascholingspunten aanvragen.

Verdieping Coaching (met nascholingspunten)

Je gaat dieper in op het coachen van cliënten, specifieke coaching- en gesprekstechnieken, methodieken en instrumenten die een coach nodig heeft. Bij deze verdieping hoort een praktijkdag. Voordat je deelneemt aan de praktijkdag doorloop je de theorie, maak je de bijbehorende opgaven en lever je een vooropdracht in. Als afsluiting van de verdieping Coaching maak je een eindopdracht. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Fasen van het coachingstraject & gedragsverandering
 • (Basis)vaardigheden van een coach
 • Verschillende coachingstechnieken
 • (Motiverende) gespreksvoering
 • Kernkwadranten

Tijdens de praktijkdag worden deze onderwerpen behandeld door een vakdocent en ontmoet je je medestudenten. De verdieping Coaching is met 12 punten geaccrediteerd door de BGN. Op vertoon van het diploma Gewichtsconsulent verdieping Coaching kun je bij de BGN je nascholingspunten aanvragen. 

Verdieping Eetstoornissen (met nascholingspunten)

Je gaat dieper in op verschillende eetstoornissen en de mogelijke behandelmethoden hiervan. Je bestudeert literatuur die je optimaal voorbereidt op het examen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Soorten eetstoornissen
 • Kenmerken en symptomen
 • Mogelijke oorzaken
 • Mogelijke behandelmethoden en herstel
 • Jouw rol als gewichtsconsulent

De verdieping Eetstoornissen is met 6,4 punten geaccrediteerd door de BGN. Op vertoon van het diploma Gewichtsconsulent verdieping Eetstoornissen kun je bij de BGN je nascholingspunten aanvragen. 

Verdieping Anatomie en fysiologie

Je gaat dieper in op de (medische) werking van het lichaam. Je bestudeert literatuur die je optimaal voorbereidt op het examen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Celleer
 • Weefselleer
 • Zenuwstelsel
 • Stofwisseling
 • Spijsvertering
 • Bouw en werking van het menselijk lichaam

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je onder andere leerstof interactief oefenen en ondersteunende video’s bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief lesmateriaal

Geweldig natuurlijk, zo’n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij NTI is je lesgeld inclusief lesmateriaal. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

De specialisatie en losse verdiepingen zijn bedoeld voor personen die al werkzaam zijn als gewichtsconsulent. Je dient dus in het bezit te zijn van het branchediploma Gewichtsconsulent.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten (BGN)? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de beroepsopleiding af?

Je rondt de opleiding af met een NTI-examen van de door jou gekozen verdieping of specialisatie. Heb je het examen behaald, dan ontvang je een NTI-diploma. Doe je examen in de specialisatie Voeding voor kinderen, verdieping Coaching of verdieping Eetstoornissen? Dan ben jij na succesvolle afronding in het bezit van een door de BGN-erkend diploma.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen voor de opleiding Losse specialisatie en verdiepingen voor Gewichtsconsulenten (BGN). Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees hier meer over de digitale examens.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Specialisatie Voeding voor kinderen 1563

Studietempo in maanden 2 Maanden *
Uren per week 5
Lesgeld per maand € 216,50
Nu met 50% korting € 108,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

verdieping Coaching 1558

Studietempo in maanden 2 Maanden *
Uren per week 10
Lesgeld per maand € 210,00
Nu met 50% korting € 105,00

Verdieping Eetstoornissen 1600

Studietempo in maanden 2 Maanden *
Uren per week 5
Lesgeld per maand € 210,00
Nu met 50% korting € 105,00

verdieping Anatomie en fysiologie 1561

Studietempo in maanden 2 Maanden *
Uren per week 5
Lesgeld per maand € 210,00
Nu met 50% korting € 105,00

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company