Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Beginnen als financieel dienstverlener?

Wil je over de basiskennis beschikken om je als zelfstandig financieel adviseur of bemiddelaar te vestigen? Dan is de opleiding Wft Basis de perfecte keuze voor je! Speciaal voor alle aankomende financiële adviseurs is deze praktijkgerichte opleiding ontwikkeld. Zo voldoe je na afronding van Wft Basis aan de wettelijke eisen en kan je direct aan de slag. Lees snel verder!

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Wft Basis is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Je krijgt professioneel studiemateriaal en toegang tot een speciale online leeromgeving. Je ontvangt ook een studiehandleiding, waarin precies staat wat je moet doen. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

Aan de hand van de levensloopgedachte wordt de financiële cyclus van de particulier uitgelegd. Je krijgt praktisch inzicht in sparen en beleggen, consumptief krediet en hypotheken, schadeverzekeringen, leven en pensioen en zorg en inkomen. Van het interpreteren van de WIA tot het lezen van een bankafschrift en het inventariseren van risico’s voor het adviseren van schadeverzekeringen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding Wft Basis komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De positie van de consument
 • Aanbieders van financiële producten
 • Verschillende distributiekanalen
 • Betalen
 • Sparen
 • Beleggen
 • Consumptief krediet
 • Hypothecair krediet
 • Verzekeringen
 • Toezicht op de financiële markt
 • Schade
 • Pensioen
 • Wet op het financieel toezicht (Wft)

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Een vooropleiding is gewenst, maar je ontvangt uiteraard begeleiding

Om deze opleiding succesvol te kunnen volgen, wordt een VMBO-, HAVO- of MBO-diploma aanbevolen. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Gedurende je opleiding sta je er ook niet alleen voor. Je ontvangt begeleiding door ervaren docenten. Bij je docent kun je terecht voor aanvullende vragen over de opleiding Wft Basis.

Examen

Examen

Deze opleiding leidt op tot het erkende examen Wft Basis, dat wordt afgenomen door onze partner NIBE-SVV. Je kunt examen doen op verschillende locaties door heel Nederland. Voor meer exameninformatie verwijzen we je naar www.nibesvv.nl.

Wft-diploma

Het Wft-diploma is erkend in Nederland en zeer waardevol voor wie hier aan het werk wil in dit vakgebied. Met het Wft-diploma kun je aantonen dat je de wettelijk vereiste basiskennis hebt om je als zelfstandig adviseur of bemiddelaar te vestigen.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Wft Basis hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Doorstuderen

Met het diploma Wft Basis kunt je doorstromen naar bijvoorbeeld de vervolgopleidingen:

 • Wft Vermogen
 • Wft Schadeverzekeringen particulier
 • Wft Hypothecair krediet

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Wft Basis 1673

Studietempo in maanden 2 Maanden 6 Maanden *
Uren per week 15 5
Lesgeld per maand € 270,00 € 90,00
Nu met 50% korting € 135,00 € 45,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 4 uur cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Examentraining Wft Basis

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 99,-    (eenmalig)

Ervaringen

Wft Basis

3.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

 

Leest goed weg.

Bekijk alle ervaringen