Het Passer College

#1

Vakopleidingen van NTI op jouw school

  • Volg erkende vakopleidingen
  • Behaal een vak- of branche diploma
  • Op je eigen middelbare school

Sluit je vmbo af met een vakopleiding!

picturespasser collegejpg 336x213 q85 subsampling 2

Ontdek het bij NTI!

Ben jij een enthousiaste leerling aan het Passer College en wil jij tijdens je VMBO-onderwijs een erkend vak- of branche diploma behalen? Dan ben je hier op de juiste plek! NTI en het Passer College hebben speciaal voor jou een programma ingericht. Dit programma is gericht op de vakopleidingen ICT, Ondernemerschap & Financieel en Beauty & Styling. Inschrijven kan via jouw school!

Meld je aan!

Hoe werkt het?

Je krijgt de mogelijkheid om naast het reguliere VMBO-onderwijs een (extern)vak- of branche diploma te behalen. Tijdens het 2-jarig opleidingsprogramma van NTI maak je kennis met een aantal opleidingen.

De klassikale lessen worden verzorgd door vakdocenten van NTI met ervaring. In kleine klassen, minimaal 10 en maximaal 12 leerlingen, vinden deze lessen 1 keer in de 2 weken op locatie plaats. Als leerling ontvang je een boekenpakket met alle vakliteratuur en een login voor de NTI online Leeromgeving.

Voordelen voor jou

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het volgen van een vakopleiding bij NTI

  • Studeren in kleine klassen
  • Lessen van ervaren docenten
  • Het behalen van een (extern)vak- of branche diploma
  • Een speciaal voor jou ingericht boekenpakket met alle vakliteratuur
  • Begeleiding op afstand door een mentor en een docent in de online Leeromgeving

Het Passer College

Het Passer College is een Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO), cluster 4, voor leerlingen met internaliserend problematiek. Daarnaast hebben veel jongeren op Het Passer College een diagnose in het autisme spectrum.

Op Het Passer College zit je in een klas van maximaal 12 leerlingen. Het vaste aanspreekpunt is je mentor, die elke dag voor de klas staat. Door de kleine klassen en door de leerling centraal te stellen, is er veel aandacht voor maatwerk.

NTI & Het Passer College

Met deze vernieuwende aanpak zien NTI en Het Passer College in dit programma een alternatief voor jongeren in het speciaal onderwijs, om onder andere te voorkomen dat jongeren na het VSO uitvallen in het mbo. Daarnaast biedt het programma extra motivatie bij het behalen van een VMBO-KB/VMBO-TL diploma. Door de mogelijkheid voor het behalen van verschillende branche diploma's, hebben leerlingen een beter beeld wat ze allemaal met hun diploma kunnen doen.

Om deel te nemen aan dit programma moet je een overgangsbewijs hebben naar de derde klas van het VMBO-KB/VMBO-TL. Ook moet je in het bezit zijn van een Toelaatbaarheidsverklaring (TLV). Deze TLV wordt, in overleg met u, aangevraagd door de huidige school bij het Samenwerkingsverband van uw woonplaats, dit geldt ook voor zij-instromers.