Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Help een organisatie technisch draaiende te houden

Werk je graag met computersystemen en wil je aan de slag met hardware, software en verbindingen? Kies dan voor deze erkende ICT opleiding MBO niveau 3. De vraag naar ICT-medewerkers is groot: vrijwel elk bedrijf heeft ICT-medewerkers nodig om de organisatie draaiende te houden. Tijdens deze opleiding ontwikkel je een brede ICT-kennis, die je actief up-to-date moet houden, zodat je gebruikers van computersystemen goed kunt ondersteunen. Als medewerker beheer ICT help je collega’s en de organisatie uit de brand bij technische problemen of storingen. Wil jij deze belangrijke en verantwoordelijke rol op je nemen? Kies dan voor MBO Medewerker beheer ICTen haal een erkend MBO-diploma!

Wat kan ik als ICT-medewerker?

Als ICT-medewerker maak je systemen en apparatuur gebruiksklaar en zorg je dat deze goed onderhouden worden. Een medewerker beheer ICT behandelt ook storingen en probeert te voorkomen dat deze uit de hand lopen. De technologische ontwikkelingen in dit vakgebied gaan snel, dus het is belangrijk dat je up-to-date blijft. En denk je dat een proces beter kan, dan heb je alle ruimte om dit aan te geven. Je werkt vanuit een helpdesk maar je werkzaamheden brengen je ook door het hele gebouw. Je ondersteunt de gebruikers van computersystemen, zoals je collega’s, door uitleg te geven of handleidingen te maken.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Online leeromgeving

Bij NTI studeer je in een online leeromgeving. Hierin kun je onder andere oefenopgaven maken en een actueel overzicht zien van je cijfers, examens en eventuele praktijkdagen. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Uniek: officiële studieboeken bij het lesgeld inbegrepen

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken:

 • Deze kwalitatieve en actuele studieboeken worden o.a. ook bij ROC’s gebruikt.
 • Voor deze studieboeken betaal je in de winkel al snel honderden euro’s.
 • De studieboeken zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen!

Inhoud

Wat leer ik tijdens de opleiding ICT-beheerder?

Hoe installeer je software, hardware en verbindingen? Hoe zorg je dat apparatuur gebruiksklaar is? Hoe onderhoud en repareer je systemen en apparatuur? Belangrijke taken die jij tijdens deze ICT-opleiding gaat leren. Ook ontwikkel je je Nederlandse én Engelse communicatieve vaardigheden, zodat jij gebruikers goed uitleg kunt geven en kunt ondersteunen als zij tegen problemen aanlopen. Privacy en security zijn een hot item en jij verdiept je tijdens MBO Medewerker beheer ICT dan ook in het beschermen van gegevens en verbindingen. Je wordt dus klaargestoomd tot een echt sleutelfiguur binnen een bedrijf.

Studieprogramma

Hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:

 • Hardware
 • Software
 • Elektrotechniek
 • Verbindingen maken
 • Installeren van systemen
 • Ondersteunen van gebruikers
 • Processen beheersen
 • Security
 • Datacommunicatie
 • Netwerken
 • ICT-support
 • Communicatieapparatuur
 • Registratiesystemen
 • Toekomstige ontwikkelingen
 • Filtertechnieken
 • Nederlands 2F
 • Rekenen 2F
 • Loopbaan en burgerschap

Gratis 3 praktijkbijeenkomsten

Iedereen die een mbo-opleiding volgt bij het NTI MBO-College volgt 3 praktijkdagen: de startbijeenkomst, de stagebijeenkomst en de praktijkdag algemene vakken. Deze praktijkdagen helpen jou om je opleiding MBO Medewerker beheer ICT goed te doorlopen. Lees meer over wat je leert tijdens de bijeenkomsten.

Keuzedelen

Tijdens je mbo-opleiding biedt NTI interessante keuzedelen aan. Hiermee onderscheid je je en bied je meerwaarde op de arbeidsmarkt. NTI maakte een selectie van de voor jouw opleiding officieel door de SBB vastgestelde keuzedelen. Alle praktische informatie over deze keuzedelen hoor je aan het begin van je opleiding. Je kunt dan ook bepalen wanneer je welke keuzedelen wilt gaan volgen.

Uit deze keuzedelen kun je kiezen

 • Digitale vaardigheden basis
 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Ondernemerschap
 • Rekenen 3F
 • Nederlands 3F
 • Ondernemend gedrag
 • Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs
 • Spaans A1/A2 in het beroepsonderwijs

Studeer flexibel via de derde leerweg: geen verplichtingen van BOL- of BBL-variant

NTI biedt de mbo-opleidingen niet aan via de BOL- of BBL-variant die reguliere mbo-scholen vaak hebben, maar via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen zoals jij: mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen behalen zonder hiervoor verplicht 200 tot 700 uur op school te moet zitten. Lees meer over de derde leerweg bij NTI.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om toegelaten te worden tot de opleiding MBO Medewerker beheer ICT op niveau 3 dien je in het bezit te zijn van één van de volgende diploma’s of bewijzen:

 • Diploma mbo niveau 2;
 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg;
 • Diploma lbo of vbo met 3 vakken op b-niveau en 3 vakken op c-niveau waaronder Nederlands, mavo, mavo-vbo, havo, vwo;
 • Een overgangsbewijs havo/vwo naar het vierde leerjaar;
 • Basisopleiding ICT

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Doe de gratis toelatingstoets!

Wanneer je niet aan de opleidingseis voldoet voor de opleiding MBO Medewerker beheer ICT , kun je deelnemen aan de toelatingstoets. Slaag je voor deze toets en ben je minimaal 18 jaar? Dan mag je starten met de mbo-opleiding van jouw keuze! Goed om te weten: als je binnen 14 dagen na ontvangst van de uitslag start met een mbo- of basisopleiding van NTI, krijg je de kosten van de toelatingstoets terug. Lees meer over de mbo-toelatingstoets.

Kom ik in aanmerking voor vrijstellingen?

Bij NTI MBO-College kom je in aanmerking voor vrijstellingen op basis van eerder behaalde diploma's of certificaten. Als je vrijstellingen wilt aanvragen, dien je een vrijstellingsverzoek in bij de vrijstellingscommissie van NTI MBO-College. Lees meer over vrijstellingen.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo-opleiding die bij je past is niet gemakkelijk. Daarom kunnen de mbo-studieadviseurs van NTI je helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities
 • je droombaan
 • je vooropleiding
 • je persoonlijke situatie

Stage

Stage tijdens de ICT opleiding MBO

Tijdens de stage breng je het geleerde in de praktijk en maak je kennis met je toekomstige werkgebied. Je kunt bij allerlei organisaties met een ICT-afdeling stagelopen. Het is belangrijk dat de stageplaats erkend is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Alle informatie over jouw stage krijg je tijdens een interessante praktijkdag.

Stageduur van de ICT opleiding MBO

Het aantal stage-uren bedraagt 640 uur. Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week.

Een leuke stageplek vinden via het Stage Instituut

Om het jou makkelijker te maken bij het vinden van een stageplek, hebben we een exclusieve overeenkomst met een stagebemiddelingsbureau: het Stage Instituut. Als student van NTI MBO-college kun je op de website van het Stage Instituut gratis zoeken naar een stage die past bij jouw opleiding en solliciteren op vacatures. Dit maakt het zoeken naar een stageplek leuker en makkelijker! Bekijk hier de website van het Stage Instituut.

Niet in staat om stage te lopen?

Ben je niet in staat om stage te lopen? Of wil je een opleiding volgen op mbo-niveau zonder stage? Kies dan voor een basisopleiding van het NTI MBO-College. Een basisopleiding is minder breed van opzet dan een mbo-opleiding. Tijdens een basisopleiding volg je binnen korte tijd een aantal vakken van de volledige mbo-opleiding, maar hoef je geen stage te lopen.

Begeleiding door een stageadviseur

Zodra je begint met je stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je stageadviseur is ook de contactpersoon voor de stagebegeleider van het leerbedrijf. Je kunt tijdens de gehele stageperiode met vragen terecht bij je stageadviseur.

Examen

Hoe rond ik de mbo-opleiding af?

De opleiding MBO Medewerker beheer ICT bevat theoretische examens en daarnaast examens die je tijdens de stage aflegt: de proeven van bekwaamheid.

Examen doen wanneer het jou uitkomt

Bij NTI bepaal jij wanneer je klaar bent voor je examen. Deze plan je zelf in op een locatie bij jou in de buurt. In sommige gevallen kun je het examen alleen op onze hoofdlocatie in Leiden afleggen. Dit is een goed bereikbare locatie direct naast het station. Lees hier meer over hoe flexibel examineren werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel erkend mbo-diploma

Erkening mbo opleidingAlle mbo-opleidingen van het NTI MBO-College zijn wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel mbo-diploma ontvangt als je de opleiding afrondt. Bekijk meer over de kwaliteit van het NTI MBO-College.

De examenkosten bedragen € 48,06 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Beroepen

Waar kan ik aan de slag na MBO Medewerker beheer ICT?

Er is veel vraag naar medewerkers met ICT-kennis. Met het erkende MBO-diploma op zak kun jij aan de slag bij allerlei organisaties met een ICT-afdeling of bij een organisatie die gespecialiseerd is in ICT. Jij helpt de systemen en verbindingen van het bedrijf draaiende te houden. Jij kunt werken volgens vaste protocollen en kunt standaardoplossingen toepassen, maar er is ook genoeg ruimte voor eigen inbreng. Gebruikers vertrouwen op jouw expertise. Het is daarom belangrijk dat je je dienstverlenend opstelt en je bewust bent dat je een echte voorbeeldfunctie hebt ten opzichte van de gebruikers.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor studiemateriaal, afstuderen en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere mbo-instellingen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat het NTI MBO-College ook financieel de beste keuze is.

Medewerker beheer ICT niveau 3 4114

Termijnen 18 Maanden * 24 Maanden
Lesgeld per termijn € 105,55 € 79,15
Nu met 25% korting € 79,16 € 59,36
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal