Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Word begeleider specifieke doelgroepen

Wil je aan de slag als begeleider van cliënten? Dan is deze basisopleiding Begeleider specifieke doelgroepen een uitstekend startpunt voor jou! Als begeleider specifieke doelgroepen ben je verantwoordelijk voor het wel en wee van jouw cliënten. Je bent de eerste die waarneemt wanneer het goed gaat met jouw cliënten, maar je bent ook de eerste die ingrijpt wanneer het minder gaat. Je zorgt ervoor dat de cliënten zich op hun gemak voelen en verblijven in een aangename en gezellige omgeving. Je kunt werken in instellingen voor wonen of dagbesteding, in de gehandicaptenzorg en bij ziekenhuizen. Lees verder en ontdek alles over de basisopleiding Begeleider Specifieke doelgroepen!

Wat doet een begeleider specifieke doelgroepen?

Een begeleider specifieke doelgroepen biedt zelfstandig of in teamverband zorg en ondersteuning aan specifieke doelgroepen. Als begeleider specifieke doelgroepen:

 • ondersteun je cliënten bij dagelijkse verzorging en wonen; 
 • ondersteun je cliënten bij dagbesteding; 
 • lever je een bijdrage aan een ondersteuningsplan.

Waarom een basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens deze basisopleiding Begeleider specifieke doelgroepen maak je in korte tijd kennis het beroep persoonlijk begeleider. Je verdiept je in een aantal belangrijke taken van dit beroep en de vaardigheden die hierbij komen kijken. Je leert bijvoorbeeld methodisch begeleiden en verdiept je in deskundigheidsbevordering en kwaliteitszorg. Ook de communicatie met de cliënt komt aan bod.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Methodisch begeleiden
 • Communicatie
 • Ondersteunen
 • Organisatie
 • Deskundigheidsbevordering en
  kwaliteitszorg

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Je hebt geen vooropleiding nodig

Voor de basisopleiding Begeleider specifieke doelgroepen heb je geen vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens van de basisopleiding Begeleider specifieke doelgroepen

De basisopleiding Begeleider specifieke doelgroepen bevat 2 theorie-examens.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de Basisopleiding Begeleider specifieke doelgroepen aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de Basisopleiding Begeleider specifieke doelgroepen. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorleren na een basisopleiding

Na het afronden van je basisopleiding Begeleider specifieke doelgroepen kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleiding Begeleider specifieke doelgroepen. Deze opleiding voldoet aan de nieuwste wettelijke eisen die door het Ministerie van Onderwijs worden ingevoerd.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 25% korting en onze laagste lesgeld garantie

Bij NTI ben je gegarandeerd voordelig uit! Onze studenten profiteren van betaalbaar en kwalitatief onderwijs én erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk maar liefst 25% korting op alle MBO-opleidingen. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Jij grijpt toch ook die kans?

Basisopleiding Begeleider specifieke doelgroepen 3 4041

Termijnen 6 Maanden * 9 Maanden
Lesgeld per termijn € 213,25 € 142,25
Nu met 25% korting € 159,94 € 106,69
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Nog 2 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij Rituals producten, een blender, grill, of liever kaartjes voor de bioscoop

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Inclusief studiemateriaal!

Het lesgeld is inclusief studiemateriaal. Extra studieboeken hoef je dus niet aan te schaffen.

Lesgeldwijzigingen voorbehouden.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company