Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leg een basis in het vakgebied Zorgmanagement

Wil jij kennismaken met het beroep van zorgmanager? Dan is het 1-jarige korte hbo-programma Management in Zorg en Welzijn echt iets voor jou! Dit programma geeft op hbo-niveau een overzicht van alle managementaspecten waar je als (toekomstig) operationeel manager in de zorg dagelijks mee te maken krijgt. Je gaat onder andere aan de slag met projectmanagement, je managementvaardigheden, organisatiegedrag en personeelsmanagement. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over dit programma over management in de zorg.  

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een erkend certificaat.

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Ben jij werkzaam in een ziekenhuis, instelling voor gehandicapten, verpleeg- of verzorgingshuis, de psychiatrie of de thuiszorg? Dan is het korte hbo-programma Management in Zorg en Welzijn een uitstekende keuze voor jou. Deze korte managementopleiding laat je ‘proeven’ aan het vak van zorgmanager. 

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit korte hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Management in de zorg. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Maak kennis met het beroep van zorgmanager

Tijdens het kort hbo-programma Management in Zorg en Welzijn maak jij kennis met het beroep van zorgmanager. De term ‘zorgmanager’ wordt in de gezondheidszorg gebruikt voor diverse leidinggevende en managementfuncties. Bijvoorbeeld voor een directeur van een zorginstelling of een coördinerend manager van meerdere afdelingen. Ook teamleiders of afdelingshoofden die één team of afdeling aansturen, worden zorgmanager genoemd.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby's en gezinsleven.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO-programma Management in Zorg en Welzijn 7335

Bij deze opleiding kun je 54 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Management in de Zorg
  8 EC
 • Organisatiegedrag
  8 EC
 • Managementvaardigheden
  8 EC
 • Financieel management voor zorg en welzijn
  8 EC
 • Kwaliteits- en procesmanagement in de zorg
  8 EC
 • Personeelsmanagement
  8 EC
 • Eindopdracht Management in Zorg en Welzijn
  6 EC
 • Startmodule
  0 EC

Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken? Bekijk dan de studiegids!

Wat leer ik?

Het korte hbo-programma Management in Zorg en Welzijn wordt aangeboden in samenwerking met NCOI. Deze 1-jarige praktijkgerichte opleiding bestaat uit zes modules en een eindopdracht. Je ontwikkelt belangrijke kennis en vaardigheden op het gebied van management in de zorg en legt op die manier een stevige basis in dit vakgebied. Ook verdiep je je in het werken met budgetten. Als afsluiting van de zorgmanagement opleiding maak je een eindopdracht. Enkele onderwerpen die tijdens deze opleiding aan bod komen zijn:

 • Financieel management voor zorg en welzijn
 • Managementvaardigheden
 • Organisatiegedrag
 • Kwaliteits- en procesmanagement in de zorg
 • Personeelsmanagement

Wil je het hbo propedeuse getuigschrift halen?

Dit programma is te combineren met een praktijkprogramma. Door het volgen van het praktijkprogramma volg je feitelijk de HBO Bachelor-opleiding. Je rondt dan het volledige 1e jaar van de geaccrediteerde HBO Bachelor Management in de Zorg af. Indien je voldoet aan de wettelijke vooropleidingseisen van de HBO Bachelor, behaal je hiermee je officiële propedeuse-getuigschrift.

Het praktijkprogramma
Binnen het praktijkprogramma pas je de opgedane kennis toe in de praktijk. Je leert een handelwijze ontwikkelen die van belang is voor het uitoefenen van het beroep waarvoor je wordt opgeleid. Deze ontwikkeling leg je vast in een portfolio. Bij iedere module behoren twee portfolio-opdrachten, waarin de theorie wordt gekoppeld aan de (beroeps)context. In totaal maak je 12 portfolio-opdrachten. Daarnaast schrijf je een reflectie op een kernopgave van de opleiding.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om dit hbo-programma bij NTI te kunnen volgen, hoef je niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Wil je later doorstromen naar een volledige HBO Bacheloropleiding, dan dien je wel te voldoen aan de toelatingseisen van de betreffende HBO Bacheloropleiding.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit het hbo-programma Management in Zorg en Welzijn af met 4 papers, een eindopdracht en 2 digitale examens.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.

Erkend certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een erkend certificaat van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. 

De examenkosten bedragen € 58,33 per maand.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

HBO programma Management in Zorg en Welzijn 7335

Termijnen 12 Maanden *
Lesgeld per termijn € 205,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

HBO programma Management in Z&W incl praktijkprogramma 7336

Termijnen 12 Maanden *
Lesgeld per termijn € 275,00

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal