Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Start een zoektocht naar het verleden met de cursus Cultuurgeschiedenis!

Als je altijd al geïnteresseerd bent geweest in cultuur, dan is de cursus Cultuurgeschiedenis van het NTI iets voor jou! Je leert alles over de cultuurgeschiedenis van Europa, bijvoorbeeld over het dagelijks leven van de Romeinen en de muziek en het theater in de zeventiende eeuw. Daarnaast leer je meer over de Europese kunst door de eeuwen heen. Bijvoorbeeld de impressionistische kunst van Monet en de Italiaanse kunst tijdens de Renaissance. Ga de uitdaging aan en keer terug naar het verleden met de cursus Cultuurgeschiedenis. Aan het eind van de cursus ken je de grote lijnen van de Europese kunst- en cultuurgeschiedenis van de Grieken tot het heden.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in verschillende culturen, kunst en geschiedenis en daar meer kennis van wil verkrijgen. Na deze cursus ben je perfect in staat om de rol van kunst in de cultuurgeschiedenis te bepalen en meer te vertellen over de belangrijkste stromingen.

Inhoud

Wat leer ik?

In de cursus worden eerst per tijdsperioden de belangrijkste culturen behandeld. Dan lees je over de lagen in de bevolking, de positie van de vrouw, de beroepen en woningen, eten en drinken, opvoeding, het leven van de kinderen en de kleding. Verder wordt per tijdsperiode de religie in Europa uiteengezet en komt van elke tijdsperiode het vermaak aan bod met o.a. muziek, theater, sport, spel en ander vertier.

Ook leer je meer over kunst. Kunst speelt namelijk een grote rol in de cultuurgeschiedenis, of andersom, en beide kunnen dus niet zonder elkaar. Van de kunstgeschiedenis krijg je dan ook de belangrijkste stromingen en scholen uit dezelfde tijdsperioden. Hierdoor kun je goed zien hoe beide gebieden elkaar hebben beïnvloed. Je ziet het: de cursus Cultuurgeschiedenis is zeer compleet!

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Oudheid Grieken en Romeinen
 • Middeleeuwen ± 500 - 1400
 • Renaissance ± 1400 - 1600
 • Nieuwe tijd ± 1600 - 1788
 • Nieuwste tijd ± 1789 -1938
 • Eigen tijd ± 1939 - heden
 • Verschillende culturen
 • Kunst
 • Tradities
 • Positie van de vrouw door de geschiedenis heen
 • Toneelspelen
 • Muziek
 • Sport

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw docent en studiecoach. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Cultuurgeschiedenis te volgen bij het NTI is een bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je ervaren docent helpt je met het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Ter afsluiting van de cursus Cultuurgeschiedenis maak je een eindopdracht. Deze bestaat uit een eigen onderzoek naar een onderwerp uit de kunst- en cultuurgeschiedenis. Dit houdt in dat je een historisch onderwerp verder onderzoekt en daar een essay over schrijft.

Als je voor de eindopdracht het cijfer 6 of hoger hebt behaald, kun je een certificaat aanvragen ter bewijs dat je cursus Cultuurgeschiedenis van het NTI succesvol hebt afgerond. Voor dit certificaat betaal je € 35,- inclusief administratie- en portokosten. 

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Cultuurgeschiedenis. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Cultuurgeschiedenis 1290

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 5 4 3
Lesgeld per maand € 88,25 € 70,50 € 58,75
Nu met 50% korting € 44,13 € 35,25 € 29,38
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 8 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je studeert bij een door het Ministerie erkende onderwijsinstelling

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Cultuurgeschiedenis, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Cultuurgeschiedenis

4 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ik heb een goede keuze gedaan door te kiezen voor de cursus Cultuurgeschiedenis. De tekst is heel goed leesbaar en stimuleert tot verdere studie. De foto's en tekeningen zijn een goede leidraad bij de studie. Grappig is om te zien dat ik sommige bouwwerken en schilderijen terugzie die ik eerder gezien heb en nu op een andere manier bekijk. De cursus is een echte aanrader.

De cursus omvat enorm veel boeiende informatie over zowel de geschiedenis van Europa in het algemeen als ook de geschiedenis van de Europese kunst. Aangezien je zelf je studietempo kunt bepalen is het prima te combineren met andere werkzaamheden.

Deze cursus geeft niet alleen informatie, maar laat ook zien hoe de geschiedenis zich steeds weer herhaalt en hoe belangrijk bepaalde ontwikkelingen uit het verleden ook nu nog zijn. Kortom, ik zal het een ander ook zeker aanraden om deze cursus te volgen.

Bekijk alle ervaringen