Omschrijving

Een compleet HAVO-diploma met Biologie

Met een deelcertificaat biologie HAVO maak je jouw HAVO-diploma compleet! Tijdens deze cursus leer je alles over het menselijk lichaam en hoe andere organismes functioneren. Waar komen organismes vandaan? Hoe groeien ze en hoe evolueren ze? Deze vragen kun jij gemakkelijk beantwoorden na deze cursus! Verder komen onderwerpen als structuren van ecosystemen, erfelijkheid, gedrag van mens en dier en homeostase bij de mens aan bod. Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Biologie HAVO! 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Linny de Wijs, 28 jaar, Utrecht

Het is erg fijn dat er een losse cursus bestaat, zodat ik mijn HAVO Biologie kan leren en toepassen in de opleiding die ik in September wil gaan volgen. Het is erg fijn dat er een losse cursus bestaat, zodat ik mijn HAVO Biologie kan leren en toepassen in de opleiding die ik in September wil gaan volgen. Zo kunnen studenten die op een lager niveau zijn begonnen zich altijd hogerop werken via NTI en bereiken wat ze willen!

Inhoud

Wat leer je

Met de cursus HAVO Biologie van NTI word je voorbereid op het officiële landelijke staatsexamen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Tijdens deze cursus herhaal je samen met een docent de belangrijkste examenstof die je nodig hebt om het staatsexamen te behalen. Je leert dus niet alle lesstof van HAVO Biologie. Wel krijg je het boek Samengevat, dat een beknopte beschrijving geeft van alle onderwerpen. Zowel schriftelijk als mondeling word je getraind om de lesstof optimaal tot je te nemen.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:
 • Structuren van ecosystemen, organismen en cellen
 • Voortplanting en ontwikkeling van de mens
 • Erfelijkheid
 • Stofwisseling van cellen en van mensen
 • Dynamiek in ecosystemen
 • Gedrag van mens en dier
 • Homeostase bij de mens

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: alle voordelen op een rijtje

 • Inclusief gerenommeerde studieboeken
 • Begeleiding van een vakdocent
 • Examentraining met oefenexamens
 • Gratis verlenging van je studieduur

Studeren bij NTI

Wil je optimaal voorbereid worden op het staatsexamen, zodat je jouw diploma compleet kunt maken? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Toelatingseis

Om aan deze studie deel te nemen dien je te beschikken over basiskennis van het vak HAVO Biologie. We gaan ervan uit dat je al kennis hebt van de lesstof van de bovenbouw van HAVO.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud of het lesmateriaal van de cursus? Neem gerust contact op met een studieadviseur.

Examen

Inclusief examentraining

Een examentraining is (bij voldoende belangstelling) onderdeel van de opleiding. Tijdens de examentraining wordt door een vakdocent feedback gegeven op het examen dat je thuis hebt gemaakt. Ook kun je vragen stellen en weet je wat je tijdens het examen kunt verwachten.

Landelijk staatsexamen

Het officiële landelijke staatsexamen wordt eenmaal per jaar afgenomen door het College van Examens. Dit examen bestaat bijna altijd uit een centraal schriftelijk examen en een college-examen (mondeling). Meer informatie over het examen vind je op de website van de DUO onder 'Staatsexamens'.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten HAVO Biologie 1569

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus HAVO Biologie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

HAVO Biologie

4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Linny de Wijs, 28 jaar, Utrecht

Het is erg fijn dat er een losse cursus bestaat, zodat ik mijn HAVO Biologie kan leren en toepassen in de opleiding die ik in September wil gaan volgen. Zo kunnen studenten die op een lager niveau zijn begonnen zich altijd hogerop werken via NTI en bereiken wat ze willen!

Amber Vels, 21 jaar, Oosthuizen

Ik ben blij dat ik voor het NTI gekozen heb, had niet verwacht dat je ook als minderjarige een online studie kon doen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.