Omschrijving

Pedagogisch medewerker in de Kinderopvang, iets voor jou?

Als pedagogisch medewerker ondersteun en zorg je voor kinderen en stimuleer je ze in hun ontwikkeling. Je hebt een verzorgende, opvoedende en signalerende rol. Met deze mbo basisopleiding leer je in 6 tot 9 maanden de basisbeginselen van het beroep pedagogisch medewerker. Je leert op welke manieren je kinderen kunt helpen en begeleiden in de persoonlijke ontwikkeling. Ook adviseer je ouders en verzorgers. Je hebt dus een zeer afwisselend takenpakket. Ben jij benieuwd hoe het is om als pedagogisch medewerker te werken? Start dan nu deze mbo basisopleiding!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Bianca Stikvoort, 34 jaar, Hoofddorp

Goed studiemateriaal, goede aanvulling op opleiding pedagogisch medewerker voor een specifieke kant. Goed studiemateriaal, goede aanvulling op opleiding pedagogisch medewerker voor een specifieke kant.

Is deze basisopleiding iets voor mij?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die graag met kinderen werkt en zich wil verdiepen in de pedagogiek. Je leert de taken van een pedagogisch medewerker in de kinderopvang kennen, zoals het verzorgen, opvoeden, activeren en vermaken van kinderen, en het adviseren van ouders. Daarnaast leer je hoe je een veilige, gezellige en stimulerende omgeving voor kinderen creëert.

Wat is een basisopleiding?

Met een MBO-basisopleiding maak je in korte tijd kennis met een beroep. Je volgt een aantal vakinhoudelijke modules van de volledige MBO-opleiding en hoeft geen stage te lopen. Heb je de opleiding afgerond? Dan ontvang je een waardevol NTI-diploma én kun je direct doorstromen naar de erkende MBO Pedagogisch medewerker Kinderopvang met vrijstellingen.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte mbo basisopleiding leer je de basisbeginselen van het beroep Pedagogisch medewerker in de kinderopvang. De belangrijkste theorie uit de volledige mbo-opleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang niveau 3 komt aan de orde. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden.

Wat leer je?

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Basisopleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang 7046

Studieprogramma

 • Pedagogiek voor de pedagogisch medewerke
 • Spelactiviteiten in de kinderopvang
 • Startmodule

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze mbo basisopleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang heb je geen speciale vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 3 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 36,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen.

Kosten Basisopleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang 7046

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Veelgestelde vragen

Ervaringen

MBO Basisopleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang

4 sterren - gebaseerd op 8 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Liza Assendelft, 25 jaar, Heemstede

Ik vind het erg fijn studeren via het NTI, alles is goed uitgelegd en als ik vragen heb kan ik snel bij iemand terecht.

Anoniem

Heb de basisopleiding zonder problemen in 10 maanden gehaald.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.