Omschrijving

Verdiep je in het gedrag en de gevoelens van de mens

Met deze cursus psychologie versterk je je mensenkennis, je snapt waarom mensen zijn zoals ze zijn of doen zoals ze doen. En nog mooier, je leert hier beter mee omgaan. In heldere taal krijg je uitleg over allerlei interessante psychologische theorieën die wetenschappelijk bewezen zijn. De vele voorbeelden maken de stof toegankelijk. Psychologie gaat om de gevoelens en het gedrag van mensen. Wat het vakgebied juist zo boeiend maakt, is dat je er dagelijks mee te maken hebt. De nieuw verworven kennis van de cursus pas je direct toe in de praktijk.

50% korting + Cadeau naar keuze

Cadeau naar keuze: pak jouw moment

Je profiteert nu van een cadeau naar keuze bij inschrijving. Kies uit ruim 70 producten en uitjes!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

De cursus Praktische Psychologie is zeer interessant en lesstof is goed leesbaar met duidelijke voorbeelden. Het contact met de mentor is ook erg prettig. Een aanrader! De cursus Praktische Psychologie is zeer interessant en lesstof is goed leesbaar met duidelijke voorbeelden. Het contact met de mentor is ook erg prettig. Een aanrader!

Inhoud

Wat leer je

Je ontwikkelt een brede kennis van psychologie die nuttig is voor de praktijk. Je leert meer over hoe we met elkaar omgaan. Waarom we op een bepaalde manier reageren. En hoe het soms mis kan gaan. Je komt meer te weten over gevoelens zoals angst, verlangen, onzekerheid, vertrouwen en verdriet. Deze cursus psychologie helpt jou ook jezelf te ontplooien en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. Je leert alle ins & outs op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Studieprogramma

Tijdens de cursus duik je in de volgende onderwerpen:

 • Gedrag: je eigen gedrag en het gedrag van anderen 
 • Factoren die invloed hebben op ons gedrag
 • Verschillende fases in de ontwikkeling: van baby tot volwassene
 • Waarnemen en leren
 • Persoonlijkheid, motieven en emoties
 • Omgaan met de omgeving
 • Communicatie, sociale omgang en conflicten 
 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Praktische psychologie. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen Praktische psychologie

Rond de cursus Praktische psychologie af met een examen. Als je slaagt, krijg je het NTI-diploma. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! De kosten zijn €105,- en betaal je voordat je aan het examen deelneemt.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Na de cursus Praktische psychologie kun je een certificaat aanvragen als bewijs van deelname. De kosten hiervoor zijn €35,-. Als je bij de inschrijving al aangeeft dat je na afloop een certificaat wil ontvangen, dan krijg je €10,- korting!

Studieduur & lesgeld

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 49,66 10 maanden
Nu met 50% korting € 24,83 10 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig
Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 35,62 14 maanden
Nu met 50% korting € 17,81 14 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de opleiding Praktische psychologie. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

 

50% korting + Cadeau naar keuze

Nog 8 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen

Praktische psychologie

4 sterren - gebaseerd op 12 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

De cursus Praktische Psychologie is zeer interessant en lesstof is goed leesbaar met duidelijke voorbeelden. Het contact met de mentor is ook erg prettig. Een aanrader!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.