Omschrijving

Schrijf je eigen pageturner!

Het schrijven van een roman is in veel opzichten het delen van een stukje van jezelf met je lezerspubliek. Elk verhaal dat je vertelt, elk personage dat je creëert, en elk thema dat je verkent, draagt een deel van jouw gedachten, emoties en ervaringen in zich. Wil je graag boeiende romans schrijven, maar lijkt het schrijfproces op een complex doolhof?

Tijdens de cursus Korte verhalen en romans schrijven word je van begin tot eind door het schrijfproces begeleid. Je leert alles over woordkeuze, het creëren van personages, structuur, dialoog, stijl en het herschrijven van je eigen verhaal. Daarbij word je aangemoedigd om je fantasie de vrije loop te laten. Of je nu schrijft voor je plezier of jouw werk daadwerkelijk wilt publiceren, deze cursus is speciaal ontworpen voor iedereen met schrijfambities!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

NTI Student, 29 jaar, Hoorn

Ik ben erg tevreden over mijn NTI studie. Ik ben erg tevreden over mijn NTI studie. Nu ik een al een paar weken geen tijd voor mijn studie heb gehad, is dat niet erg, aangezien je zelf je tijd in kan delen. Dat vind ik het grootste voordeel! Het niveau van de studie is pittig, maar zo leer je weer wat en je krijgt goede feedback.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus Korte verhalen en romans schrijven maak je gebruik van twee readers en je digitale leeromgeving. Je verkent verschillende literaire genres: van kasteelroman tot detective. Daarnaast verbeter je jouw creatieve schrijfvaardigheid. 

Studieprogramma

De  volgende thema's komen aan bod:

 
  • Inleiding en de geschiedenis van de roman 
  • Personages uitwerken 
  • Plotlijnen en dialogen schrijven 
  • Lezerspubliek 
  • Schrijftechniek en -stijl 
  • Soorten romans 
  • Soorten literaire genres 
  • Aan de slag met jouw eigen verhaal 

 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw docent en studiebegeleider. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Jouw studiebegeleider helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning of andere studietips.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt eenmalig gratis verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel!

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Korte verhalen en romans schrijven. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de cursus af?

Je sluit de cursus Korte verhalen en romans schrijven af met een eindopdracht. Je maakt de opdracht in je eigen tijd en levert het in wanneer jij er klaar voor bent.  

Bezegel je prestatie met een certificaat
Heb je de cursus Korte verhalen en romans schrijven afgerond? Dan kun je een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Korte verhalen en romans schrijven 1832

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 49,95 4 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Korte verhalen en romans schrijven, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Korte verhalen en romans schrijven

4.5 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

NTI Student, 42 jaar, As - Belgie

Deze cursus is echt aan te raden, de docent geeft leerrijke tips en is altijd correct. Hij beantwoordde mijn huiswerk altijd dezelfde dag nog. Het lesgeld is heel eerlijk.

Margriet Koen

Het cursusmateriaal kan ook heel goed als naslagwerk gebruikt worden. Wil je achteraf nakijken wat ook alweer de voorwaardes zijn om een kinderboek, thriller of romantisch verhaal te schrijven, dan kan je het in het cursusmateriaal terugvinden. De opdrachten waren soms moeilijk, omdat de genres niet bij mezelf liggen, maar wel leerzaam.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.