Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Zo maak jij de mooiste foto's

Wil je ook beter overweg kunnen met je digitale camera en mooiere foto’s maken? Dat leer je tijdens de cursus Digitale fotografie van NTI! Je leert in de cursus Digitale fotografie alle functies van je camera te gebruiken, waardoor je nog mooiere en betere foto’s kunt maken. Er valt een hoop te ontdekken met je digitale camera! Aan het eind van de cursus Digitale fotografie ken je de verschillende mogelijkheden van je camera en beheers je de technische kennis en vaardigheden om kwalitatief goede foto’s te maken. Je kent de creatieve aspecten die je foto’s nog mooier maken en welke mogelijkheden er zijn om je foto’s te bewerken.

Is deze cursus iets voor mij?

Ben je op zoek naar een thuiscursus fotografie die zeer praktijkgericht is? Dan zit je hier goed. Deze fotografie cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in digitale fotografie en meer wil leren over de camera en fotograferen. Misschien heb jij precies in je hoofd hoe een foto eruit moet komen te zien, maar weet je niet precies hoe je dit kunt realiseren. Ook als je bijvoorbeeld werkt in de creatieve therapie, webdesign of marketing is deze cursus interessant. Na afloop van de fotografie cursus heb je kennis van o.a. portret- en landschapsfotografie en kun je goed werken met licht, kleur en schaduw.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de cursus Digitale fotografie leer je de uitgebreide functies van je digitale camera kennen. Je leert hoe je fotografeert wat je voor ogen hebt. Hoe stel je je camera in? Hoe maak je een mooie compositie? Hoe vertel je verhalen met je foto's? Waar moet je op letten bij het maken van portret- en landschapsfoto's? Je ontwikkelt je fotografietechnieken en krijgt de kunst van mooie foto's maken onder de knie. Dit doe je met behulp van veel mooi beeldmateriaal, zowel online als in echte full-colour boeken. De fotografie cursus is zeer praktisch: je gaat veel zelf aan de slag met je camera, oefent en maakt opdrachten. 

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod in de cursus Digitale fotografie:

 • Mogelijkheden van de digitale camera
 • Diafragma
 • Sluitertijd
 • Portretfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Licht
 • Kleur en schaduw
 • Macrofotografie
 • Technische keuzes

Inclusief praktijkdag

Bij de fotografie cursus zit een gratis praktijkdag inbegrepen. Tijdens deze leuke, inspirerende dag ga je samen met je medestudenten de stad Leiden in. Hier leer je de theorie echt goed toepassen, want je gaat onder begeleiding van een ervaren, professionele fotograaf fotograferen in het pand van NTI of in de Leidse binnenstad. Daarna wordt er dieper ingegaan op beeldbeschouwing. Wat wil je als fotograaf vertellen met een foto, wanneer kies je voor een foto en wanneer voor een drieluik? Tijdens het middagprogramma leer je alles over stijl en het vertellen van verhalen met foto’s.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw docent en studiecoach. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Een bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis is niet noodzakelijk voor de cursus Digitale fotografie. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je ervaren docent helpt je met het corrigeren van je huiswerk en het beantwoorden van aanvullende vragen over de cursus.

Systeemeisen en camera

Voor deze cursus heb je een PC met minimaal Windows Vista of een Apple computer met OS 7 of hoger nodig. Ook heb je een harde schijf met minstens 40 Gb en een grafische kaart met minstens 32 Mb geheugen nodig. Verder zijn de programma's Photoshop en/of Paint Shop Pro 7 aan te bevelen. Aan je camera worden geen eisen gesteld. Deelnemen kan met elk type digitale camera. Met een digitale compactcamera kun je alleen sommige opdrachten niet doen, hiervoor heb je een digitale spiegelrefelxcamera nodig. 

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Digitale fotografie afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Digitale fotografie. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Digitale fotografie 1548

Studietempo in maanden 6 Maanden 9 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 105,75 € 70,50 € 53,00
Nu met 50% korting € 52,88 € 35,25 € 26,50
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 8 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je studeert bij een door het Ministerie erkende onderwijsinstelling

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Digitale fotografie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Digitale fotografie

4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ben nog niet zo lang bezig, maar tot op heden is het goed duidelijk.

De cursus is heel erg goed te volgen en is voor iedereen te snappen, alles is goed uitgelegd.

Bekijk alle ervaringen