Omschrijving

Laat jouw ontwerptalent erop los!

Ben jij een echte interieurliefhebber met een gevoel voor stijl? En wil je graag aan de slag met jouw eigen unieke interieurconcepten? Met de beroepsopleiding Binnenhuisarchitectuur kan je jouw creativiteit en ontwerptalent ontplooien. In deze opleiding worden alle facetten van interieurdesign belicht: van ruimte-indeling, vorm, en kleur tot belichting en materiaal.

Aan de hand van uitdagende praktijkopdrachten en het digitale tekenprogramma SketchUp, leer je hoe je een goed doordacht interieurontwerp maakt. Daarbij laat je jouw creativiteit de vrije loop. Na afloop kun je wensen van opdrachtgevers omzetten in prachtige interieurontwerpen, en kun je duidelijke presentaties en offertes opstellen voor klanten. Ga een glansrijke toekomst in de interieurwereld tegemoet!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de vakopleiding Binnenhuisarchitectuur maak je gebruik van enkele fysieke boeken, en werk je in een handige digitale leeromgeving waar je informatie en opdrachten kunt vinden. Ook doe je waardevolle praktijkervaring op tijdens een aantal leerzame praktijkdagen. Gedurende deze bijeenkomsten verken je samen met medestudenten het beroep 'binnenhuisarchitect'. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Studieprogramma

 • Ontwerpproces
 • Moodboards, schetsen en gedetailleerde tekeningen
 • Teken-perspectieven en -technieken
 • Tekenprogramma SketchUp
 • Kleurgebruik
 • Verfsoorten
 • Woonruimtes, zoals badkamer en slaapkamer
 • Indeling
 • Wooninspiratie en -trends
 • Bekende interieurdesigners
 • Materiaalgebruik

Inclusief praktijkbijeenkomst

Bij de Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur hoort 1 praktijkbijeenkomst. Tijdens deze praktijkdag krijg je les van een ervaren docent en ga je met medestudenten aan de slag met verschillende opdrachten.

 

Je eigen schetsmateriaal

Houd er rekening mee dat je voor deze opleiding ook eigen materiaal moet aanschaffen. Voor het maken van opdrachten en het oefenen met schetsen heb je bijvoorbeeld verschillende soorten papier, potloden, fineliners, kleuren en een liniaal nodig. Iedere architect heeft bepaalde voorkeuren, en daarom is dit schetsmateriaal niet bij het lespakket inbegrepen. 

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur af met meerdere eindopdrachten. Je maakt de opdrachten in je eigen tijd en levert het in wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 4,95 per maand.

Vraag een certificaat aan!

Na de Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur kun je een certificaat aanvragen als bewijs van deelname. De kosten hiervoor zijn € 34,95. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe. Als je bij de inschrijving al aangeeft dat je na afloop een certificaat wil ontvangen, krijg je € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur 5339

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Veelgestelde vragen

Wat doet een binnenhuisarchitect?

Binnenhuisarchitecten ontwerpen interieurs van woningen of gebouwen. Ze zijn verantwoordelijk voor zowel de functionaliteit als de uitstraling van een bepaalde ruimte en hebben verschillende taken. Denk bijvoorbeeld aan het maken en presenteren van een interieurontwerp, het realiseren van de gemaakte schetsen in samenwerking met vakmensen en het adviseren van klanten. Binnenhuisarchitect is een beschermde titel: het is dus van belang dat je een erkende opleiding volgt om dit beroep te kunnen uitoefenen.

Wat is het verschil tussen binnenhuisarchitect en interieurstylist?

Binnenhuisarchitecten en interieurstylisten verschillen in meerdere opzichten van elkaar. Zo houdt een interieurstylist zich vooral bezig met details om een interieur mooier te maken, zoals de keuze voor bepaalde kleuren, materialen en accessoires. Een interieurarchitect kan dit ook, maar heeft daarnaast ook de bouwkundige kennis om projecten vanaf de basis op te pakken. Iedereen mag zichzelf interieurstylist noemen, maar binnenhuisarchitect is een beschermde titel.

Kan ik de opleiding Binnenhuisarchitectuur in deeltijd volgen?

De opleiding Binnenhuisarchitectuur van NTI volg je flexibel, dus ook naast je baan of gezin. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Bekijk alle voordelen van FlexibelStuderen bij NTI.

 

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.