Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer op papier communiceren: volg nu de cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands!

Hoe presenteer ik mijn bedrijf op papier aan de buitenwereld? Dat is een vraag die veel bedrijven bezighoudt en die steeds belangrijker wordt. De cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands geeft je praktische antwoorden op vragen als:

 • Schrijf ik dit nu met een d of met een t?
 • Moet dit werkwoord in het meervoud of in het enkelvoud?
 • Krijgt dit woord een hoofdletter of een kleine letter?
 • Hoe kan ik dit zo bondig mogelijk formuleren?
 • Gebruik ik dit woord wel in de goede betekenis?

Taalfouten behoren tot het verleden als je de cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands van het NTI hebt gevolgd. Deze opleiding is voor iedereen die de zakelijke correspondentie verzorgt, zoals secretaresses, stenotypisten,administratief medewerkers, correspondenten of verkopers. Kortom, voor iedereen die voor zijn of haar werk zakelijke correspondentie afhandelt. Schrijf je nu in!

Officieel SCN-diploma Associatie voor Examinering

Met deze cursus kun je het diploma Schriftelijke Communicatie Nederlands halen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een officieel diploma waar in het bedrijfsleven veel vraag naar is. Een waardevol diploma dus, waar je veel profijt van zult hebben!

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN) is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Schriftelijke communicatie heeft binnenkort geen geheimen meer voor je

De cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands leidt je op voor het officieel erkende examen. De opleidingsstof bevat deze onderwerpen:

 • Brieven en cases: je leert onder meer alles over de vormgeving van een brief, over goede openings- en slotzinnen en over de eigen stijl van diverse soorten brieven, zoals klachtenbrieven, uitnodigingen, offertes en sollicitatiebrieven. je krijgt volop gelegenheid om al deze vormen te oefenen.
 • Spelling en stijl: in dit deel komen alle regels van de Nederlandse taal aan de orde. Natuurlijk is ook hier weer volop gelegenheid om je kennis te toetsen.

Studieprogramma

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Verzoek om informatie/offerte en orderbevestiging
 • Circulaire
 • Klachtenbrief
 • Herinnering, aanmaning, laatste aanmaning
 • Uitnodiging
 • Verkoopbrief
 • Behandeling en ontvangst van sollicitatiebrief
 • Memo en e-mail
 • Overtuigende tekst
 • Vormkenmerken
 • Correcte, grammaticale zinnen en correcte spelling
 • Correct en passend gebruik van stijl

Registratie van PE-punten

Ben je ingeschreven in het Register Financieel Management? Dan kom je met het diploma van deze opleiding in aanmerking voor de registratie van PE-punten (studiepunten).

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Een vooropleiding is niet noodzakelijk

Om de cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands te volgen bij het NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands.

Examen

De erkende examens Zakelijke correspondentie Nederlands

De opleiding Schriftelijke communicatie Nederlands leidt je op tot het erkende examen Zakelijke correspondentie Nederlands dat wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Als je het examen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Zakelijke correspondentie Nederlands.

€ 25,- voordeel op de examenkosten

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 113, maar € 88. Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 17,60 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Schriftelijke Communicatie Nederlands 1553

Studietempo in maanden 3 Maanden 5 Maanden * 7 Maanden
Uren per week 8 5 3
Lesgeld per maand € 210,00 € 126,00 € 90,00
Nu met 50% korting € 105,00 € 63,00 € 45,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 5 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Examentraining SCN

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 99,-    (eenmalig)

Ervaringen

Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN)

4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ik heb in een korte tijd mijn Nederlands kunnen verbeteren. Tijdens mijn werk merk ik hier veel van, helemaal super!

Is goed om mijn Nederlands weer op te halen. Was veel kwijt.

Bekijk alle ervaringen