Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Neem een voorsprong op anderen met NIMA A Communicatie!

Wil je professionele analyses en onderzoeken uitvoeren en zelfstandig strategische plannen opstellen? Dat kan als je de cursus NIMA A Communicatie van NTI succesvol afrondt! Met het officieel erkende diploma NIMA A Communicatie neem je een voorsprong op anderen. Het diploma van het NIMA, het Nederlands Instituut voor Marketing, is een bewijs van vakbekwaamheid. Werk aan je eigen communicatie met de studie bij NTI en haal in sneltreinvaart het officieel erkende NIMA A Communicatie diploma!

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding NIMA A Communicatie is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Van communicatie tot onderzoek en plannen

Met de opleiding NIMA A Communicatie leer je op niveau de ins en outs van het communicatievak. Je werkt aan je eigen communicatievaardigheden en verdiept je in pers en media, analyse en onderzoek en het communicatieplan. Je wordt klaargestoomd voor het examen. De cursus maakt gebruik van door NIMA verplicht gestelde literatuur, aanvullende websites, cases en extra oefenstof.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De basis van communicatie
 • Interne en externe omgeving
 • Analyse en onderzoek
 • Communicatieplan
 • Deelgebieden communicatie
 • Pers en media
 • Het vak communicatie

Inclusief examentraining

Tijdens deze opleiding kun je 1 examentraining bijwonen. Een topdocent geeft je extra uitleg over de theorie en beantwoordt al je vragen. Zo ben je perfect voorbereid op het examen. Je kunt er ook voor kiezen om de opleiding zonder examentraining te volgen.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding vereist

Een specifieke vooropleiding is niet vereist. Het niveau van de opleiding NIMA A Communicatie komt overeen met mbo-niveau 4.

Examen

Examen NIMA A Communicatie

Het examen NIMA A Communicatie wordt afgenomen door de examencommissie NIMA. Het examen bestaat uit twee modules:

 • Module NIMA Communicatie A1 bestaat uit 45 meerkeuzevragen.
 • Module NIMA Communicatie A2 bevat drie minicases met open vragen.

Het digitale examen kun je dagelijks doen op tal van locaties door Nederland. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.nima.nl.

NTI is Education Partner van NIMA

NTI heeft een Education Partnership met NIMA. Samen streven NIMA en NTI ernaar NIMA logoom jou op te leiden tot een ware professional in marketing, communicatie en sales. Met het officieel erkende diploma op zak kun jij deze vakbekwaamheid aantonen. Je wordt bovendien ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Dit register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma's heeft behaald.

De examenkosten bedragen € 45,83 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

NIMA A Communicatie 1698

Studietempo in maanden 9 Maanden 12 Maanden * 18 Maanden
Uren per week 7 5 3
Lesgeld per maand € 89,75 € 67,25 € 45,00
Nu met 50% korting € 44,88 € 33,63 € 22,50
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

NIMA A Communicatie
4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Prima studie, wel veel eigen discipline nodig. Af en toe mis ik uitgebreide feedback van mijn docent. Ook als ik een vraag erbij stel in de mail, krijg ik hier lang niet altijd antwoord op. Daarnaast kan ik de antwoorden van de case opgave uit het communicatie handboek niet nakijken. Mijn docent doet dit niet en ik kan niet bij de antwoorden online, omdat dit alleen toegankelijk is voor de docenten. Ik heb het meerdere malen gevraagd, maar krijg nu nooit meer antwoord op deze vraag van mijn docent. Mogelijk moet ik dit via mijn mentor spelen.

Bekijk alle ervaringen