Omschrijving

Opleiding dierverzorging: help dieren aan een beter leven

Ben jij een echte dierenvriend en wil jij graag op professionele wijze dieren verzorgen? Dan is deze opleiding dierverzorging zeker iets voor jou. Je leert ontzettend veel over dieren, denk aan de bouw en werking van het lichaam. Gedrag hoort er natuurlijk ook bij: wat is gezond gedrag en wat niet? Hoe zorg je dat het dier een lang en plezierig leven heeft. En ook niet onbelangrijk, wat moet je moet doen als er iets mis is. Dat kan van alles zijn: van parasieten tot verwondingen. Met alle kennis die je straks in huis heb, is één ding zeker: dieren zijn in goede handen bij jou!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Iris van den Burg, 38 jaar, Sassenheim

De studie dierenartsassistent is een leuke opleiding om te doen. Het materiaal is prima en de praktijkdag is ontzettend leuk en leerzaam. Het studietempo is makkelijk te combineren als je goed plant met andere werkzaamheden (werk, huishouden). Ik werk met veel plezier aan mijn studie. De studie dierenartsassistent is een leuke opleiding om te doen. Het materiaal is prima en de praktijkdag is ontzettend leuk en leerzaam. Het studietempo is makkelijk te combineren als je goed plant met andere werkzaamheden (werk, huishouden). Ik werk met veel plezier aan mijn studie.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Met de opleiding dierverzorging leer je hoe je verschillende taken als dierenverzorger professioneel uitvoert. Je weet wat gezond gedrag is van dieren en welke voeding zij nodig hebben. Naast de algemene verzorging, leer je ook wat je moet doen als dieren ziek of gewond zijn. Zo krijg je ook inzicht in medische handelingen als het toedienen van medicijnen, vaccinaties en laboratoriumonderzoek.  

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Cellen, weefsels en organen
 • Orgaanstelsels
 • Klinisch onderzoek
 • Ziektekunde
 • Fixeren en het toedienen van medicijnen
 • Voortplanting bij zoogdieren
 • Gedrag
 • Voeding
 • Huisvesting en verzorging
 • Geneesmiddelen
 • Infectieziekten en vaccinaties
 • Parasieten
 • Eerste hulp
 • Communicatie in de dierenkliniek
 • Laboratoriumonderzoek
 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Inclusief praktijkdag

Tijdens de opleiding volg je één praktijkdag. Het belooft een interessante dag te worden waarin je samen met je medestudenten de geleerde theorie toepast in de praktijk. Je leert alle vakspecifieke handelingen onder begeleiding van een ervaren docent.

Alle voordelen van NTI op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Werken op de dierenambulance - dit komt erbij kijken

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Professionele dierenverzorging. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen opleiding dierverzorging

Je sluit de opleiding af met een theorie-examen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Professionele dierenverzorging van NTI. De examenkosten bedragen € 9,09 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Elke dag digitaal examen doen

Je bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet. De NTI-examens neem je digitaal af, dat kan dagelijks op veel locaties in Nederland. Lees hier meer over de digitale examens.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Professionele dierenverzorging 1645

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Professionele dierenverzorging, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Professionele dierenverzorging

4 sterren - gebaseerd op 24 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Iris van den Burg, 38 jaar, Sassenheim

De studie dierenartsassistent is een leuke opleiding om te doen. Het materiaal is prima en de praktijkdag is ontzettend leuk en leerzaam. Het studietempo is makkelijk te combineren als je goed plant met andere werkzaamheden (werk, huishouden). Ik werk met veel plezier aan mijn studie.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.