Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Volg nu de verplichte cursus Sociale Hygiëne…

Wil je een café, een (sport)kantine, een dancing, een restaurant of een hotel beheren? Dan ben je verplicht om de cursus Sociale Hygiëne succesvol af te ronden. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft dit diploma bij de modernisering van de vestigingswetgeving verplicht gesteld. Met sociale hygiëne wordt bedoeld dat mensen op een goede en gezonde manier met elkaar omgaan en rekening houden met elkaars normen en waarden. Het doel hiervan is het voorkomen van vervelende en onveilige situaties binnen en buiten een bedrijf.

…en begin je eigen horecazaak!

De cursus Sociale Hygiëne van het NTI voldoet aan de nieuwste eisen. Als leidinggevende leer je je bewust te zijn van je maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheden ten aanzien van drugs en alcohol. Je kunt na het behalen van de cursus Sociale Hygiëne je eigen horecazaak beginnen. Wij raden je dan wel aan om ook de cursus Basiskennis Ondernemerschap te volgen voor de noodzakelijke kennis voor het starten van je eigen zaak.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Sociale Hygiëne is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de cursus worden uiteenlopende onderwerpen behandeld waardoor je optimaal voorbereid wordt op het erkende examen. Hoe kun je door middel van communicatie veilige situaties creëren voor je klanten? Wat komt er allemaal kijken bij ondernemerschap in de horeca? Tijdens de cursus Sociale Hygiëne krijg je antwoord op deze vragen. Ook raak je bekend met de wet- en regelgeving op het gebied van sociale hygiëne en sociaal-hygiënisch beleid. 

Studieprogramma

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Ondernemerschap in de horeca
 • Communicatie
 • Gespreksmodellen
 • Sociaal-hygiënisch beleid
 • Wetgeving en regelgeving
 • Vormen van verslaving
 • Bouwkundige voorzieningen

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Volg de cursus Sociale Hygiëne zonder vooropleiding

Om de cursus Sociale Hygiëne te volgen bij het NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus Sociale Hygiëne.

Examen

Erkende examens van SVH

Deze opleiding leidt op tot het erkende examen Sociale Hygiëne dat in opdracht van SVH wordt afgenomen door mijnsocialehygiene.nl. Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je het diploma Sociale hygiëne van de SVH. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft dit diploma verplicht gesteld voor iedereen die een horeca-onderneming wilt beheren. Na het behalen van het diploma Sociale Hygiëne kun je dus je eigen horecazaak beginnen. Voor actuele exameninformatie verwijzen we je naar www.svh.nl.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Sociale hygiëne 1424

Studietempo in maanden 2 Maanden 4 Maanden * 6 Maanden
Uren per week 10 5 3
Lesgeld per maand € 138,75 € 69,50 € 46,25
Nu met 50% korting € 69,38 € 34,75 € 23,13
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Examentraining Sociale Hygiëne

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 99,-    (eenmalig)

Ervaringen

Sociale Hygiëne

4 sterren - gebaseerd op 8 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Deze studie studeert makkelijk, de meerkeuze vind ik handig. Inloggen op de site vind ik wat omslachtig en wat minder overzichtelijk. Ik vind het fijn dat ik de studie mocht verlengen gratis, ik vind het lastig om de rust en de tijd te vinden binnen mijn gezin en werkzaamheden.

Ik heb een goede ervaring met de gevolgde cursus Sociale Hygiëne!

Bekijk alle ervaringen