Omschrijving

Dé opleiding voor aankomende ondernemers

De opleiding ondernemerschap is speciaal opgezet om ambitieuze starters precies die basis te bieden die zij nodig hebben. Want er komt veel kijken bij het opzetten van een eigen zaak. Wij zorgen dat je goed voorbereid te werk gaat zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Marketing, bedrijfsadministratie, personeel & organisatie, het komt allemaal langs. De opleiding is voor iedereen geschikt die een eigen bedrijf wil beginnen, maakt niet uit in welke branche dat is. Ook word je uitstekend voorbereid op het diploma Basiskennis Ondernemerschap van de Associatie voor Examinering. Hiermee toon je aan dat je vaardig genoeg bent om een eigen bedrijf te starten.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer je

De opleiding bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel word je klaargestoomd voor het examen, en in de tweede helft leer je jouw eigen ondernemingsplan stap voor stap op te stellen. Daarbij ontdek je hoe je mensen naar jouw zaak krijgt, leer je hoe je overzicht houdt over alle inkomsten en uitgaven, en krijg je inzicht in jouw rol als ondernemer.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Product, prijs en plaats
 • Concurrentie
 • Reclame
 • Marktanalyse
 • Ondernemingsvormen
 • Begroting maken
 • Administratie bijhouden
 • Belastingen
 • Plichten werkgever/werknemer
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Arbeidsovereenkomst
 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Basiskennis ondernemerschap. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe sluit ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding af met een eindopdracht, die je op ieder moment vanuit huis kan maken. Daarnaast sluit je de opleiding af met een examen via de Nederlandse Associatie voor Examinering. Je doet dit op de computer in een examencentrum bij jou in de buurt wanneer het jou uitkomt.

Vraag een certificaat aan!

Na de opleiding Basiskennis ondernemerschap kun je een certificaat aanvragen als bewijs van deelname. De kosten hiervoor zijn € 34,95. Als je bij de inschrijving al aangeeft dat je na afloop een certificaat wil ontvangen, krijg je € 10,- korting!

Alleen bij NTI: € 25,- voordeel op de examenkosten!

Na het volgen van een opleiding maak je meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,-. Je betaalt dus geen € 195,- voor het examen, maar € 170,-. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld. De examenkosten bedragen € 28,34 per maand op basis van het aanbevolen studietempo. 

 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Basiskennis Ondernemerschap 5973

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 44,95 6 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

AI voor beginners

Wil jij je verdiepen in de fascinerende wereld van Artificial Intelligence (AI)? Dan is de Cursus AI voor beginners van NTI echt iets voor jou! Leer de basisprincipes en ontdek de mogelijkheden van AI in een handomdraai. Word een expert op dit gebied en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Laat je ook verrassen door de eindeloze mogelijkheden van AI!

€ 299,-    (eenmalig)

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Basiskennis ondernemerschap, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.