Omschrijving

Perfect voorbereid op de praktijk met de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®)

Wil jij als financieel medewerker de belangrijkste calculaties kunnen maken? Dan zit je hier goed! Met onze effectieve lesmethodes weet je al binnen korte tijd hoe je kostprijsberekeningen en elementaire berekeningen uitvoert. Daarbij kun je de cijfers overzichtelijk presenteren en rapporteren. Zo krijgen jij en je collega’s een beter inzicht in de bedrijfsvoering. Met de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®) ben je perfect voorbereid op de praktijk en heb je een bijzonder waardevol diploma in handen!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Sahiera

Duidelijke lesstof, compleet en overzichtelijk. Duidelijke lesstof, compleet en overzichtelijk. Handig dat je huiswerk via de pc kan insturen, je krijgt het snel gecorrigeerd terug. Ik kan gewoon rustig in mijn eigen tijd studeren.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de opleiding Basiskennis calculatie leer je de kost- en verkoopprijsberekeningen maken van een onderneming. Daarnaast krijg je enige kennis van de theorie van de handel, koop en verkoop en verzekeringen. We behandelen de lesstof in kleine porties. Na elk theoriedeel krijg je enkele uitgewerkte praktijkvoorbeelden en oefenopgaven. Je kunt ze meteen controleren, want de uitkomsten en uitwerkingen staan achterin het boek. Zo kun je direct op jouw werk al profiteren van je nieuwe vaardigheden. Ook maak je zo grote kans om in één keer te slagen voor het examen Basiskennis Calculatie (BKC®). Het niveau van de opleiding komt overeen met mbo 3. 

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Vreemde valuta
 • Inkoopwaarde van de verkopen
 • Berekeningen m.b.t. kostprijzen en verkoopprijzen
 • Berekeningen m.b.t. goederenhandel, interest, verzekeringen, statistiek
 • Lijndiagram, staafdiagram, kolommendiagram, cirkeldiagram
 • Schadeverzekeringen en sommenverzekeringen
 • Leveringsvoorwaarden en betalingsvoorwaarden 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Basiskennis calculatie (BKC®). Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen bij Nederlandse Associatie voor Examinering

Je kunt de opleiding afsluiten met het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Je doet dit op de computer in een examencentrum bij jou in de buurt wanneer het jou uitkomt. Hier vind je meer informatie over het examen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Basiskennis Calculatie (BKC®).

Verder?

De cursus Basiskennis boekhouden (BKB®) van het NTI sluit perfect aan op de opleiding Basiskennis calculatie (BKC®). Na het behalen van de diploma's BKB® en BKC® ben je in het bezit van het diploma Financial Assistant. Met het diploma Financial Assistant kun je vervolgens doorgaan voor het Praktijkdiploma boekhouden (PDB®).

Alleen bij NTI: € 25,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,-. Je betaalt dus geen € 206,- voor het examen, maar € 181,-. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld. De examenkosten bedragen € 36,21 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

logo associatie 250x80

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Basiskennis Calculatie (BKC) 1446

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Basiskennis calculatie (BKC®), als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Basiskennis calculatie (BKC®)

4 sterren - gebaseerd op 4 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

NTI Student, vrouw, 46 jaar, Dordrecht

De medewerking tussen student en mentoren/docenten is zeer prettig en verloopt vrij snel.
Al met al is het fijn om op je eigen tempo een studie te volgen bij het NTI

Caspar van Abbe

Het boek behorende bij de cursus vind ik wat summier. Bij de huiswerkopgaven worden soms dingen gevraagd die niet in het tekstgedeelte zijn behandeld.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.