Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Vergroot jouw inzicht met Basiskennis Calculatie (BKC®)

Je wilt meer inzicht in de bedrijfsvoering van een organisatie? Of je nu commercieel medewerker bent of administratief medewerker, met de cursus Basiskennis calculatie (BKC®) van het NTI leer je op het juiste moment de juiste berekeningen te maken, of het nu om kostprijs, goederenhandel of vreemde valuta gaat. Je wordt opgeleid voor het veelgevraagde en officieel erkende Associatiediploma. Je hebt na afronding van de cursus Basiskennis calculatie (BKC®) alle basiskennis in huis om een succesvolle administratieve functie te vervullen. Schrijf je dus snel in!

Officieel BKC®-diploma Examinering

Met deze cursus kun je het diploma Basiskennis calculatie (BKC®) halen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een officieel diploma waar in het bedrijfsleven veel vraag naar is. Een waardevol diploma dus, waar je veel profijt van zult hebben!

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Basiskennis calculatie (BKC®) is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de cursus Basiskennis calculatie (BKC®)?

De opleiding Basiskennis calculatie leert je alles over calculatie en biedt een stevige basis voor het Praktijkdiploma boekhouden (PDB®). In deze opleiding leer over de belangrijkste calculaties die je moet maken als financieel medewerker. Hoe je bijvoorbeeld kostprijsberekeningen en elementaire berekeningen kunt uitvoeren. Ook leer je hoe je moet presenteren en rapporteren. Zo word je perfect voorbereid op de praktijk en heb je een bijzonder waardevol diploma in handen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Vreemde valuta
 • Inkoopwaarde van de verkopen
 • Berekeningen m.b.t. kostprijzen en verkoopprijzen
 • Berekeningen m.b.t. goederenhandel, interest, verzekeringen, statistiek
 • Lijndiagram, staafdiagram, kolommendiagram, cirkeldiagram
 • Schadeverzekeringen en sommenverzekeringen
 • Leveringsvoorwaarden en betalingsvoorwaarden

Unieke lesmethode

De theorie wordt in kleine porties behandeld. Na elk theoriedeel krijg je enkele uitgewerkte praktijkvoorbeelden en oefenopgaven. Je kunt onmiddellijk achterin het boek de uitwerkingen en uitkomsten controleren. Je kunt bij wijze van spreken de volgende dag op jouw werk al profiteren van je nieuwe vaardigheden. Door deze unieke lesmethode van het NTI heb je een grote kans om in één keer te slagen voor het examen Basiskennis Calculatie (BKC®).

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Volg Basiskennis calculatie (BKC®) zonder vooropleiding

Om de cursus Basiskennis calculatie (BKC®) te volgen bij het NTI is geen vooropleiding vereist. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij jouw ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding. Het niveau van de opleiding Basiskennis calculatie (BKC®) komt overeen met MBO-niveau 2/3.

Examen

Het erkende examen Basiskennis calculatie

De opleiding Basiskennis Calculatie leidt je op tot het erkende examen Basiskennis Calculatie (BKC®) dat wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Als je het examen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Basiskennis Calculatie (BKC®).

€ 25,- voordeel op de examenkosten

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 179, maar € 154. Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl

Doorstromen na Basiskennis calculatie (BKC®)

De cursus Basiskennis boekhouden (BKB®) van het NTI sluit perfect aan op de opleiding Basiskennis calculatie (BKC®). Na het behalen van de diploma's BKB® en BKC® ben je in het bezit van het diploma Financial Assistant. Met het diploma Financial Assistant kun je vervolgens doorgaan voor het Praktijkdiploma boekhouden (PDB®).

De examenkosten bedragen € 30,80 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Basiskennis Calculatie (BKC) 1446

Studietempo in maanden 3 Maanden 5 Maanden * 7 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 87,25 € 52,50 € 37,50
Nu met 50% korting € 43,63 € 26,25 € 18,75
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 5 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Examentraining BKC

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 99,-    (eenmalig)

Ervaringen

Basiskennis calculatie (BKC®)

4 sterren - gebaseerd op 4 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

De medewerking tussen student en mentoren/docenten is zeer prettig en verloopt vrij snel.
Al met al is het fijn om op je eigen tempo een studie te volgen bij het NTI

Het boek behorende bij de cursus vind ik wat summier. Bij de huiswerkopgaven worden soms dingen gevraagd die niet in het tekstgedeelte zijn behandeld.

Bekijk alle ervaringen