Omschrijving

Op weg naar een baan als beveiliger!

Lijkt het je leuk om te werken als beveiliger? Dan is de opleiding Certificaat Beveiliging B een mooie eerste stap! Met deze opleiding leer je in zes maanden alle theorie die een gecertificeerd beveiliger moet kennen. Waar moet je allemaal op letten bij het beveiligen van gebouwen en objecten? Hoe ga je om met beveiligingsinstrumenten zoals portofoons? Hoe communiceert en gedraagt een beveiliger zich eigenlijk? Na de opleiding kun je doorstromen naar de volledige MBO-opleiding Beveiliger. Klinkt jou het werk van een beveiliger interessant? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Certificaat Beveiliging B!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Deze brancheopleiding behandelt alle theoretische kennis waarover een beveiliger moet beschikken. Je leert alles over het beveiligen van gebouwen en objecten. Welke wettelijke kaders zijn belangrijk binnen het vak beveiliging? Hoe dien je je te gedragen als beveiliger? De theorie is opgedeeld in drie onderdelen: beveiliging van gebouwen, wettelijke kaders BVL en waarnemen en noteren.

Studieprogramma

Tijdens de brancheopleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • De beveiliging van gebouwen
 • Controleren en surveilleren
 • Signaleren
 • Waarnemen en noteren
 • Wet- en regelgeving 2
 • Toezicht op veiligheid
 • Toezicht op de naleving van regels
 • Preventie
 • Communicatie

  

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

De voordelen van NTI:

 • Alle studieboeken inbegrepen
 • Kies zelf je startdatum en studietempo
 • Al je online lesmateriaal op Mijn NTI

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee je aan de slag kunt in jouw droombaan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je kunt de opleiding Certificaat Beveiliging B volgen zonder vooropleiding. Je hoeft ook geen stage te lopen! Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau is.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Certificaat Beveiliging B? Heb je hulp nodig bij je studiekeuze of wil je graag persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Examenafname

De examens van de opleiding Certificaat Beveiliging B worden afgenomen door de externe exameninstelling Stichting Vakexamens Particuliere Beveiliging (SVPB). Je maakt in totaal drie theorie-examens.

Examenkosten

De examenkosten zitten niet inbegrepen bij het lesgeld. Voor meer informatie over de examenkosten verwijzen wij je naar www.svpb.nl.

Ontvang een branche-erkend certificaat

Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je het branche-erkende certificaat Beveiliging B van de SVPB. Een waardevol certificaat dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Gecertificeerd beveiliger in de praktijk

Je kunt als gecertificeerd beveiliger veel verschillende kanten op. Je bent vooral bezig met controleren en surveilleren. Je houdt alles goed in de gaten en voorkomt gevaarlijke situaties. Het werken in de beveiliging is dan ook een zeer afwisselend en uitdagend beroep! Na afronding van de opleiding kun je aan de slag als of bij

 • Beveiligingsdienst
 • Arrestantenbewaker
 • Detentietoezichthouder
 • Geld- en waardetransporteur
 • Surveillance bij banken of alarmcentrales

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Daarnaast kun je jouw Brancheopleiding gratis verlengen. Je mag dus langer over je opleiding doen, zonder extra kosten.

Kosten Certificaat B Beveiliging 1705

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Eventuele praktijkdagen
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.