Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Behaal spectaculaire resultaten met de cursus Zelf kleding maken

Zie je ook wel eens mooie kleding in de winkel hangen waarvan je denkt: ik wou dat ik dat ook kon maken? Of dat je alles aan een kledingstuk leuk vindt, alleen net even dat kraagje niet? Dan is de cursus Zelf kleding maken van NTI iets voor jou. In de cursus leer je heel goed naaien, waardoor je kleding geheel naar eigen smaak kunt maken. En je leert ook de speciale technieken zoals beleggen, plooien en het maken van sierranden.
Er is weinig dat meer voldoening geeft dan je eigen kleding maken. Misschien heb je al wel eens een jurk of rok gemaakt, maar is het er niet vaker van gekomen. Maar je weet dat als het lukt, je erg tevreden zult zijn en je ook nog iets moois hebt om te dragen. Met de cursus Zelf kleding maken van het NTI verleg je je grenzen en het resultaat mag er zeker zijn!

Is deze cursus iets voor mij?

Deze praktische cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in het zelf maken van kleding. De cursus is ideaal als je het leuk vindt om je eigen kledingcreaties te dragen. Na afloop van de cursus ben je onder meer vertrouwd met het nemen van de maat, het werken met de naaimachine en het tekenen en knippen van patronen.

Inhoud

Wat leer ik?

Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het maken van kleding? In deze cursus begin je met de eenvoudige patronen en technieken. Je richt je bijvoorbeeld op het vouwen en spelden van de stof. Daarna krijg je een steeds ingewikkeldere opdracht. Je leert goed werken met de naaimachine, leert de maat nemen en patronen tekenen en knippen. Door te oefenen maak je je de technieken snel eigen. Je maakt gebruik van mooie handboeken met veel afbeeldingen die stap voor stap uitleggen hoe je een techniek, zoals kragen of ceintuurs maken, toepast. Een uitgebreide online leeromgeving met oefeningen en inspirerend beeldmateriaal leidt je door de cursus. 

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Hulpmiddelen: naaigerei, de naaimachine en patronen
 • Technieken: maat nemen, tekenen en knippen van de patronen, naaisteken, ritsen enzovoort
 • Werkstukken: onder andere een rok maken, een blouse maken en zakken en ritsen inzetten

Met gratis garen

Naast studieboeken krijg je drie soorten garen bij de cursus. Voor de opgaven heb je aanvullende materialen nodig. Per opdracht wordt aangegeven wat je precies nodig hebt. NTI biedt tevens in samenwerking met Ricken bv korting op een aantal modellen naaimachines!

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw docent en studiecoach. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Zelf kleding maken bij NTI te volgen, is geen bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis vereist. De cursus is zowel geschikt voor beginners die nog nooit met een naaimachine hebben gewerkt als voor ervaren naaisters die hun kennis willen opfrissen en hun techniek willen verbeteren.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Zelf kleding maken afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Zelf kleding maken. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Zelf kleding maken 1318

Studietempo in maanden 8 Maanden 12 Maanden * 16 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 56,25 € 37,50 € 28,25
Nu met 50% korting € 28,13 € 18,75 € 14,13
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 3 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je studeert bij een door het Ministerie erkende onderwijsinstelling

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Zelf kleding maken, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal