Contractjaar

Probeer de HBO-opleiding van uw keuze een jaar uit

Wilt u starten met een HBO-opleiding van Hogeschool NTI, maar voldoet u niet aan de vooropleidingseis om met de opleiding te kunnen starten? Of twijfelt u of de HBO-opleiding van uw keuze wel echt bij u past? Of zou u de HBO-opleiding van uw keuze het liefst enige tijd uitproberen zonder verdere verplichtingen, zodat u kunt ontdekken of u het niveau van de opleiding wel aan kunt? Of wilt u ervaren hoe goed een opleiding van Hogeschool NTI te combineren is met uw drukke baan? Dan is het contractjaar voor u de oplossing!

Het contractjaar

Voor bijna alle opleidingen van Hogeschool NTI geldt dat u deze kunt volgen op basis van een contractjaar. Starten met een contractjaar houdt in dat u geen officiële HBO-student bent, maar een HBO-Contractant. Als HBO-Contractant ontvangt u het complete lesmateriaal van het eerste jaar van de HBO-opleiding van uw keuze.

De kosten

U betaalt hetzelfde bedrag aan lesgeld, examenkosten en kosten voor de praktijkdagen als reguliere studenten van Hogeschool NTI. U doet alles exact hetzelfde als reguliere studenten van de complete HBO-opleiding tijdens hun eerste studiejaar. U volgt lessen, studeert u op uw eigen manier en neemt u deel aan praktijkdagen en examens.

Geen stage

Aangezien u zich als contractant alleen aanmeldt voor het eerste jaar van de betreffende HBO-opleiding hoeft u tijdens dit jaar geen stage te lopen.* Hierdoor is het contractjaar ook geschikt voor studenten die niet de mogelijkheid hebben om stage te lopen maar zich wel willen verdiepen in de richting van de betreffende HBO-opleiding.

Het contractjaar kosteloos een jaar verlengen

Na dit jaar hebt u de mogelijkheid om uw contractjaar kosteloos met een jaar te verlengen. Op deze manier kunt u gedurende twee jaar gebruik maken van de deskundige begeleiding van de ervaren docenten uit de beroepspraktijk van Hogeschool NTI. Daarnaast kunt u tijdens het tweede jaar van uw contractjaar ook deelnemen aan examens en praktijkdagen.

Doorstromen naar het tweede jaar van de HBO-opleiding

Na minimaal één, maximaal twee jaar stopt het contractjaar. Indien u na één of twee jaar als HBO-Contractant te hebben gestudeerd alle EC’s behaald hebt, die u als HBO-Contractant maximaal kunt halen, hebt u aangetoond dat u het niveau van de opleiding aankunt. U bent dan toelaatbaar tot het tweede jaar van de volledige HBO-opleiding. Wanneer u alle voordelen van studeren bij Hogeschool NTI hebt ervaren en studeren bij Hogeschool NTI u goed bevallen is, start u natuurlijk met het tweede jaar van de volledige HBO-opleiding. Tijdens het tweede studiejaar van de volledige opleiding bent u officieel HBO-student en dan hebt u recht op uw propedeuse.

Inschrijven

Bekijk een overzicht van alle contractjaren/orientatietrajecten op de overzichtspagina.
Klik hier

Meer informatie:

Hebt u vragen over het starten met een contractjaar? Dan kunt u 6 dagen per week contact opnemen met de studieadviseurs van Hogeschool NTI. Zij zijn op werkdagen van 08.00 uur - 21.00 uur en op zaterdag van 09.30 uur - 15.00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 071 - 561 00 77. U kunt uw vragen ook mailen naar info@hogeschoolnti.nl. U heeft tevens de mogelijkheid om u aan te melden voor een vrijblijvend oriënterend intakegesprek met een studieadviseur van Hogeschool NTI.

* Dit geldt niet voor HBO Toegepaste Psychologie