Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wil jij je HAVO-diploma compleet maken? Volg dan de cursus HAVO Wiskunde A

Wiskunde is een vak waar je de rest van je leven profijt van hebt. Met dit vak ontwikkel je je inzicht. Analyse, meetkunde en kansrekenen/statistiek zijn een aantal grote onderwerpen waaruit het vak Wiskunde bestaat. Wiskunde A is een vooropleidingseis voor veel (technische) vervolgopleidingen.

Een goede voorbereiding op het staatsexamen HAVO vind je bij NTI

Tijdens deze studie oefen je veel en krijg je inzicht in het gekozen vakgebied. Dit alles zorgt ervoor dat je extra goed voorbereid bent op het staatsexamen, dat je aflegt ter afsluiting van je studie. Het volgen van een deelcertificaat bij NTI is de perfecte kans om te genieten van optimale begeleiding, de beste studieboeken en een examentraining.

De beste keuze

Jaarlijks kiezen tienduizenden studenten voor NTI. Bij NTI volg je cursussen en opleidingen van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Waarom onze cursussen en opleidingen zo goed zijn?

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s. 
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren.
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving.
 • Je studeert op een moderne manier: waar, wanneer en hoe jij het wilt.

Inhoud

De cursus HAVO Wiskunde A bereidt je goed voor op het landelijke examen

Met de cursus HAVO Wiskunde A van het NTI word je voorbereid op het officiële landelijke staatsexamen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Voorheen de IB-Groep. Tijdens deze cursus herhaal je samen met een docent de belangrijkste examenstof die je nodig hebt om het staatsexamen te behalen.

De lesstof van cursus Wiskunde A bevat onder andere:

 • Informatie-, onderzoeks-, technische-instrumentele en algebraïsche vaardigheden
 • Tabellen en grafieken
 • Tellen en kansen
 • Statistiek
 • Formules, lineaire en exponentiële verbanden
 • Binomiale verdelingen, telproblemen en rekenen met kansen
 • Ruimtemeetkunde waaronder oppervlakte en inhoud
 • Toegepaste analyse en veranderingen

Zowel schriftelijk als mondeling optimaal voorbereid op het staatsexamen HAVO

Deze HAVO-studie bereidt je heel gericht voor op het behalen van HAVO-deelcertificaten. Bijvoorbeeld als je je diploma compleet wilt maken of kennis in een bepaald vakgebied wilt opdoen. Zowel schriftelijk als mondeling word je getraind om de lesstof optimaal tot je te nemen. Bij NTI profiteer je van:

 • Gerenommeerde studieboeken 
 • Begeleiding van een vakdocent 
 • Veel oefenexamens met uitwerkingen en tips 
 • Examentraining

Inclusief lesmateriaal

Tijdens deze studie maak je in de meeste gevallen gebruik van de gerenommeerde boeken Samengevat en Examenbundel. De boeken bieden je alle lesstof die nodig is voor een optimale voorbereiding op je examen. Hierdoor studeer je efficiënt en effectief. Al het benodigde lesmateriaal is bij de studie inbegrepen, je hoeft dus geen extra studieboeken aan te schaffen.

Jouw kennis direct toepassen in de praktijk

Deze studie stoomt je klaar om deel te nemen aan het officiële landelijke staatsexamen van de DUO/IB-groep (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Indien je voor deze studie hebt gekozen om je HAVO-diploma compleet te maken, kun je doorstromen naar een VWO- of HBO-opleiding. Volg je deze studie omdat je extra kennis wilt opdoen, dan kun je dit toepassen in de praktijk. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om daarna nog een HAVO-deelcertificaat te halen.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het inleveren van huiswerk of het inplannen van examens? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch, via de chat of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Vooropleiding

Om aan deze studie deel te kunnen nemen dien je te beschikken over basiskennis van het vak HAVO Wiskunde A. Wel willen wij je erop wijzen dat het boek Samengevat, die in deze studie gehanteerd wordt, een beknopte beschrijving geeft van alle onderwerpen (zoals de titel ook zegt). Tijdens deze studie herhaal je in korte tijd de belangrijkste stof voor het examen. Je leert dus niet alle lesstof van HAVO Wiskunde A. We gaan ervan uit dat je al kennis hebt van de lesstof van de bovenbouw van HAVO.

Examen

De studie HAVO is inclusief examentraining

Een examentraining is (bij voldoende belangstelling) onderdeel van de HAVO-opleiding. Tijdens de examentraining wordt door een vakdocent feedback gegeven op het examen dat je thuis hebt gemaakt. Afhankelijk van het vak dat je gekozen hebt, zal de inhoud van de examentraining verschillen. Tevens kun je vragen stellen en weet je wat je tijdens het examen kunt verwachten.

Haal je HAVO-diploma met deze NTI-cursus

Het officiële landelijke staatsexamen wordt eenmaal per jaar afgenomen door het College van Examens. Het examen is vrijwel altijd verdeeld in een centraal schriftelijk examen en een college-examen (mondeling). Voor meer informatie over het examen kun je terecht op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs onder 'Staatsexamenkandidaat'. Hier staat alle informatie die van belang is, zowel over de procedure die gehanteerd wordt, als over de inhoud van het examen zelf.

Let op!

Om deel te mogen nemen aan het staatsexamen HAVO Wiskunde A in 2019 dien je je tussen half oktober en 31 december 2018 aan te melden via DUO.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

HAVO Wiskunde A 1575

Studietempo in maanden 3 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 2
Lesgeld per maand € 154,80 € 58,05
Nu met 50% korting € 77,40 € 29,03
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company