Scholingsvoucher

Scholingsvoucher werkzoekende

Voor 50-plussers is het extra lastig om werk te vinden. Daarom zijn er diverse regelingen en activiteiten die uw kans op werk vergroten. Een zeer interessante regeling daarbinnen is de scholingsvoucher. Bent u 50 jaar of ouder en heeft u een WW-uitkering? Wilt u uw kans op een baan vergroten? En is er een opleiding nodig om de functie te kunnen uitvoeren? Dan kunt u voor de kosten van deze opleiding een scholingsvoucher aanvragen. De subsidie bedraagt maximaal € 1.000,- (inclusief btw). Dit bedrag is bedoeld voor alle kosten die bij de opleiding horen.

Vraag een gratis studiegids aan Bekijk het opleidingsaanbod

Voorwaarden:

  • De opleiding duurt maximaal 1 jaar. Als u slaagt, krijgt u een erkend diploma/certificaat.
  • De aanvraag Scholingsvoucher is uiterlijk 2 weken na de eerste opleidingsdag van de werknemer door UWV ontvangen.
  • U heeft nog niet eerder gebruik gemaakt van de scholingsvoucher.
  • De opleiding maakt de kans op werk groter. Op de scholingsvoucher dient u aan te geven waarom dit zo is.
  • Een werkgever heeft u een baan aangeboden voor ten minste drie maanden, u heeft een opleiding nodig om de functie te kunnen uitvoeren. De werkgever neemt u in dienst voor ten minste de helft van het aantal uren waarvoor u een WW-uitkering krijgt, maar minimaal 12 uur per week.
  • Per persoon is er 1 aanvraag mogelijk.

Hoe vraagt u de scholingsvoucher aan? U vraagt een scholingsvoucher aan met het formulier Aanvraag scholingsvoucher werkzoekende. Mail het ingevulde formulier naar zakelijk@nti.nl zodat wij de instituutsgegevens voor u in kunnen vullen. Nadat u het formulier van NTI Zakelijk binnen max. 2 werkdagen terugkrijgt, kunt u dit opsturen naar het UWV. 

Stuur de volgende bijlagen met de aanvraag naar het UWV op:

  • Een bewijs van baanintentie;
  • De factuur van het scholingsinstituut staat uw naam. Heeft u nog geen factuur van het opleidingsinstituut? Laat het opleidingsinstituut dan deel 2 van de aanvraag invullen en ondertekenen en stuur dit mee met uw aanvraag. 

Na de aanvraag

Na het indienen van uw aanvraag krijgt u een ontvangstbevestiging. Daarna krijgt u uiterlijk binnen 8 weken bericht of u aanmerking komt voor de scholingsvoucher. Na akkoord van het UWV wordt het bedrag binnen 30 dagen gestort, daarna neemt u contact op met NTI Zakelijk of mailt u het volledig ingevulde inschrijfformulier naar zakelijk@nti.nl. U ontvangt van NTI het studiemateriaal en de factuur met het bedrag zoals vermeld op de scholingsvoucher. 

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via 088-1 630 600.