Subsidie Praktijkleren voor de derde leerweg!

Heeft u een stageplek of werkleerplaats in uw bedrijf? Kijk dan of u gebruik kunt maken van de tijdelijke subsidieregeling Praktijkleren in de derde leerweg voor mbo! De overheid trekt hiervoor in 2022 speciaal €25,5 miljoen uit.

Hoe werkt het

De overheid wil erkende leerbedrijven tegemoetkomen voor de kosten die gemaakt worden bij het begeleiden van een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt. Op deze manier wordt het aantal stageplekken gestimuleerd, zodat studenten de kans krijgen om goede praktijkkennis op te doen.

Voor het realiseren van een praktijkleerplaats of stageplaats kunt u een vergoeding krijgen van maximaal € 2.700. Hiervoor doet u een aanvraag bij een van de vijf aanvraagrondes. De eerste aanvraagronde is van 3 januari 2022 tot en met 31 januari 2022, 17.00 uur.

Per ronde wordt er een bedrag beschikbaar gesteld van € 4,5 miljoen. Alleen bij de tweede aanvraagronde is er een uitzondering, dan wordt er € 7,5 miljoen beschikbaar gesteld.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De duur van de opleiding waarvoor een erkend leerbedrijf een vergoeding kan ontvangen is maximaal 40 weken vanaf de startdatum. Duurt de praktijkplaats korter dan 40 weken of is er minder dan 40 weken begeleiding? Dan wordt de hoogte van de subsidie naar verhouding bijgesteld.

Ook voor de student gelden voorwaarden. De student die bij u aan de slag gaat, moet de mbo-opleiding zijn gestart tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022.

Wanneer u een aanvraag indient, is het belangrijk dat u dit op tijd doet. Per aanvraagronde worden alleen volledige aanvragen die op tijd zijn ingediend behandeld.

De belangrijkste zaken op een rij

  • Er zijn 5 aanvraagrondes in 2022
  • De eerste ronde loopt van 3 januari tot 31 januari 17.00 uur
  • Deze subsidie is voor het begeleiden van stagiaires van mbo-studenten in de derde leerweg
  • U kunt maximaal € 2.700 ontvangen
  • De mbo-opleiding moet gestart zijn tussen 1-1-2021 en 31-12-2022

Meer info vindt u op www.rvo.nl/derde-leerweg

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen?

Wilt u weer weten over deze subsidie? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers, wij staan voor u klaar!

Bent u geïnteresseerd in een mbo-opleiding binnen de derde leerweg? Bekijk dan hier het aanbod van NTI Zakelijk of lees meer over de derde leerweg.

PRAKTIJKLEREN IN DE DERDE LEERWEG     ALLE MBO-OPLEIDINGEN