Wees slim en vraag de SLIM-subsidie aan!

carrieretijger kijkendDe overheid stimuleert het thema “Een leven lang leren” en heeft hiervoor verschillende regelingen en plannen ontwikkeld, waaronder de SLIM-regeling. Met deze regeling wil de overheid een leerrijke werkomgeving in het MKB bevorderen. Een van de mogelijkheden met deze regeling is dat u subsidie kunt aanvragen voor het bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Wat betekent dit?

Zoekt u, als bedrijf binnen de MKB, stagiairs of nieuw personeel? Door praktijkleerplaatsen te bieden aan NTI-studenten die een mbo-opleiding volgen hebt u recht op het aanvragen van deze speciale subsidie.

Wilt u uw eigen medewerkers om- of bij laten scholen? Als middel- of kleinbedrijf kunt u uw (toekomstige) werknemers ook een erkende of korte mbo-opleiding bij NTI laten volgen met een praktijkleerplaats binnen uw bedrijf. Voor de kosten die u maakt voor deze praktijkleerplaats kunt u subsidie aanvragen binnen de SLIM-regeling.

Wat is de derde leerweg?

Een mbo-opleiding via de derde leerweg is dezelfde mbo-opleiding maar dan zonder dat de student 200 tot 700 uur op school moet zitten. De derde leerweg heeft geen urennorm, hierdoor kan iemand zelf bepalen waar en wanneer het tijd is om te studeren.

Komt u in aanmerking?

Bent u die slimme werkgever in het MKB die uw organisatie wil laten groeien en wil investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers? Op deze website kunt u zien of u in aanmerking komt voor de SLIM-subsidie. Van 1 september tot en met  30 september 17:00 uur kunt u de subsidie via deze link aanvragen.

Leid uw medewerkers op bij NTI Zakelijk

NTI Zakelijk is bij uitstek de ideale partner voor het opleiden van uw medewerkers, omdat het volgen van een studie met ons concept FlexibelStuderen® voor iedereen toegankelijk is. Laat uw medewerkers starten op elk gewenst moment en in hun eigen tijd en tempo. Wilt u meer weten over de verschillende opleidingen van NTI Zakelijk? Neem dan gerust contact op of bel 088-1630600 voor een persoonlijk advies.