Waarom een 50-plusser aannemen?

Sommige bedrijven zijn huiverig om werkloze 50-plussers aan te nemen. Zijn ze wel gemotiveerd? Zijn ze niet te duur, te vaak ziek? Maar er zijn genoeg redenen om wél voor een 50-plusser te kiezen. Ze zijn stressbestendig, hebben een groot netwerk en ruime werkervaring. En, niet te vergeten, bij het aannemen van een 50-plusser kunt u gebruikmaken van een aantal financiële voordelen. We hebben er een paar voordelen voor u uitgelicht:

Scholingsvoucher
De scholingsvoucher is een subsidie van maximaal 1000 euro (incl. btw) voor het opleiden van een 50-plusser. Als u een 50-plusser in dienst wil nemen voor een functie, maar die daarvoor eerst bijgeschoold moet worden, is de scholingsvoucher de ideale oplossing. Voor meer informatie over de scholingsvoucher kunt u een kijkje nemen op onze website.

Vergoeding studiekosten door gemeente
Als een werkloze 50-plusser een bijstandsuitkering heeft, bieden gemeentes soms aantrekkelijke scholingsregelingen aan. Meer informatie kunt u opvragen bij de gemeente waar uw kandidaat woont.

Mobiliteitsbonus
Als de sollicitant 56 jaar of ouder is en een uitkering heeft, kunt u gebruik maken van de mobiliteitsbonus. De mobiliteitsbonus bestaat uit drie jaar premiekorting van maximaal 7.000 euro per persoon. Meer informatie over de mobiliteitsbonus vindt u op de website van het UWV.

Proefplaatsing
Bij een proefplaatsing komt de kandidaat twee maanden op proef bij uw bedrijf. De kandidaat behoudt daarbij zijn of haar uitkering en u hoeft geen salaris te betalen in die periode. Om in aanmerking te komen voor de proefplaatsregeling moet u de kandidaat uitzicht bieden op minimaal 6 maanden werk. Op de website van het UWV kunt u meer te weten komen over proefplaatsing.