Voldoet u aan de aangescherpte Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang?

basisopleiding pedagogische medewerker kinderopvangPer 1 januari 2018 wordt de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (Wet IKK) aangescherpt, met als doel de kwaliteit binnen de kinderopvang te verhogen. De nieuwe maatregelen kunnen van invloed zijn op uw organisatie. Zo komen er strengere eisen omtrent de vaardigheden en educatie van pedagogisch medewerkers.

De belangrijkste veranderingen op een rijtje:

  • De ontwikkeling van het kind wordt nog belangrijker. Pedagogisch medewerkers dienen ieder kind structureel te volgen in zijn ontwikkeling.
  • Om de veiligheid en gezondheid te bevorderen, dient het beleid geactualiseerd te worden. Het daarbij behorende plan van aanpak wordt ontwikkeld samen met de pedagogisch medewerkers.
  • Pedagogisch medewerkers moeten beschikken over niveau 3F voor spreekvaardigheid. Ook in de meertalige opvang worden (nader te bepalen) taaleisen gesteld.
  • Pedagogisch medewerkers die met baby’s werken, moeten hiervoor aanvullende scholing krijgen.
  • In het opleidingsplan moet worden beschreven hoe wordt ingezet op de ontwikkeling en kennisverbreding van pedagogisch medewerkers, en hoe dit wordt geconcretiseerd in de praktijk.

Wilt u tijdig voldoen aan deze kwaliteitsmaatregelen en de kennis en vaardigheden van uw medewerkers naar een hoger niveau tillen? NTI Zakelijk heeft passende, erkende opleidingen die uw medewerkers flexibel kunnen doorlopen naast hun baan. Bovendien kunnen wij trajecten op maat maken, waarmee uw medewerkers in groepsverband opgeleid kunnen worden. Met onderstaande opleidingen bent u optimaal voorbereid op de nieuwe Wet IKK: 

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de veranderingen voor uw organisatie te bespreken. Wij maken graag een opleidingstraject op maat voor u.