Een ruimhartig scholingsbeleid

Waarom een ruimhartig scholingsbeleid zichzelf terugverdiend
Bij Tentoo kunnen medewerkers volop investeren in hun persoonlijke ontwikkeling door cursussen en opleidingen te volgen. Dit is een belangrijk onderdeel van ons HR-beleid. In deze blog leg ik uit waarom jij als werkgever er ook slim aan doet een ruimhartig scholingsbeleid op na te houden.

Tentoo is een kennisintensief bedrijf. Het is belangrijk is dat de medewerkers goed onderlegd zijn. De medewerkers hebben kennis nodig over cao’s, salariëring, wet- en regelgeving, financiële administratie, loonadministratie, belastingzaken en nog veel meer. Alleen zo kunnen wij de belofte ‘onbekommerd ondernemerschap’ waarmaken!

Los van de noodzakelijke opleidingen en cursussen, krijgen onze medewerkers volop de ruimte om op eigen initiatief aan zelfontplooiing te doen. Wij keuren bijna alle werk-gerelateerde aanvragen voor een cursus goed. Daarbij hebben wij een coulante terugbetalingsregeling. Het grootste gedeelte van de cursussen en opleidingen is terugbetalingsvrij. Zo houden wij de barrière om daadwerkelijk een cursus te volgen zo laag mogelijk.

Samen ambities waarmakenOpleiden
Werknemers vormen het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Als zij een cursus of opleiding volgen zorgt dit voor een kwaliteitsinjectie. Want hoe beter gekwalificeerd zij zijn, hoe hoger de kwaliteit van hun werk. Het klinkt logisch en dat is het ook. Zo kunnen wij samen de hoge ambities van Tentoo waarmaken.

Behalve dat persoonlijke ontwikkeling goed is voor de ambities van Tentoo, is het ook goed voor die van onze medewerkers. Dat is een belangrijke reden voor ons om te laten investeren in hun kennis en kunde. Zo kunnen ze verdieping geven aan hun eigen functie of promotie maken. Ze kunnen zelfs een hele andere uitdaging binnen Tentoo aangaan. Zo heeft een medewerker van de Tentoo Servicedesk zich omgeschoold tot functioneel applicatiebeheerder en heeft een salarisadministrateur zich omgeschoold tot projectmanager. Beiden zijn gelukkig en gemotiveerd in hun nieuwe rol!

Niet vastroesten
Met ons opleidingsbeleid willen wij voorkomen dat medewerkers op eenzelfde werkplek vastgeroest raken. Niet voor niets is persoonlijke ontwikkeling één van de basisbehoeften van ieder mens. Met andere woorden: iedereen heeft de behoefte om stappen te zetten in het leven om zo nieuwe uitdagingen voor de kiezen te krijgen. Als werkgever hebben wij daar een faciliterende rol in.

Waardering
Zoals hierboven beschreven hechten medewerkers veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Ze waarderen het enorm als ze op kosten van de werkgever een cursus of opleiding mogen volgen. Ze ervaren het als een beloning en voelen zich op waarde geschat. Dit draagt bij aan hun tevredenheid. En tevreden werknemers werken gemotiveerder en met meer plezier en enthousiasme. Ze zijn ook minder snel geneigd om je bedrijf te verlaten.

Natuurlijk kom het voor dat een voltooide cursus er voor zorgt dat een medewerker van Tentoo zijn of haar ambitie vindt bij een ander bedrijf dan Tentoo. Hoewel wij het jammer vinden afscheid te nemen van goede mensen, maakt het ons wel trots dat wij hebben kunnen bijdragen aan de volgende stap in hun carrière.

Ons advies: investeer in scholing van je medewerkers
Tentoo staat bekend als eerste payrollbedrijf van Nederland. Inmiddels hebben wij ons productportfolio flink uitgebreid met verschillende HR-diensten. Wij adviseren bedrijven onder meer over het scholingsbeleid. Na het lezen van dit stuk mag het geen verrassing heten dat wij prediken er een ruimhartig scholingsbeleid op na te houden.

Door: Noortje Hendrikx, Manager Tentoo HR

Tentoo biedt HR-, payroll- en ZZP-diensten. Door de onderlinge samenwerking kunnen freelancers en flexwerkers die via Tentoo worden verloond opleidingen en cursussen met korting volgen bij NTI.

Maak een afspraak met een accountmanager van NTI Zakelijk voor advies hoe de flexibele blended learning opleidingen van NTI in het persoonlijke ontwikkelingsbeleid passen van uw organisatie. Bel 088-1 630 600 of zakelijk@nti.nl.