1 op de 5 volwassenen volgt onderwijs

In 2017 volgde bijna 20% van de volwassenen tussen de 25 en 65 jaar in Nederland enige vorm van scholing. Van volledige mbo- of hbo-opleidingen tot korte cursussen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Daarmee doet Nederland het in vergelijking met andere EU-landen goed als het gaat om een 'leven lang leren'. Het Europese gemiddelde ligt op 11%. Alleen Zweden, Finland en Denemarken scoren beter dan Nederland.

Het aantal uren dat volwassenen in Nederland aan de opleiding besteden is relatief laag. Ongeveer tweederde besteedt maximaal 13 uur per week aan de studie en slechts 12% besteedt meer dan 25 uur per week aan de studie.

Leven lang leren

nieuwsbericht leven lang leren vrouw studerenDe overheid stimuleert 'leven lang leren', zodat (werkende) volwassenen genoeg kennis en vaardigheden opdoen om duurzaam inzetbaar te worden of te blijven op de arbeidsmarkt. Beroepen veranderen snel, en door ontwikkelingen zoals in de technologie worden steeds hogere eisen gesteld aan de vaardigheden van werkenden. Om- of bijscholing wordt dus steeds belangrijker.

Scholing voor uw personeel

Bent u geïnteresseerd in scholing voor uw personeel? Dan bent u bij NTI Zakelijk aan het juiste adres. NTI Zakelijk is dé opleidingspartner voor bedrijven. Met ruim 850 opleidingen, van cursus tot master, is er altijd een opleiding die bij uw medewerker past. Door de combinatie van thuisstudie met begeleiding, klassikaal onderwijs en e-learning gaat studeren niet ten koste van de werktijd. 

Informeer gerust naar de mogelijkheden. E-mail naar zakelijk@nti.nl of bel 088 - 1 630 600.