Algemeen

 • Lerarenbeurs: subsidie voor een NTI-opleiding

  datum: 06 april 2020 Geplaatst in: Algemeen, HBO, MBA

  Wilt u de vakkennis van uw docenten uitbreiden? Leraren in het primair- voortgezet-, middelbaar en hoger beroepsonderwijs kunnen bij DUO een Lerarenbeurs aanvragen. Hiermee kunnen zij subsidie ontvangen voor een HBO bachelor- of masteropleiding van NTI.

 • In gesprek met CEO Women’s Sports Agency Angela Verdoes

  datum: 23 maart 2020 Geplaatst in: Algemeen

  Over studeren voor topsporters, de opkomst van vrouwenvoetbal en haar werk als manager voor een aantal Oranje Leeuwinnen.

 • Corona-update: alle opleidingen gaan gewoon door

  datum: 20 maart 2020 Geplaatst in: Algemeen

  Bij NTI werken wij er hard aan om ons onderwijs zoveel mogelijk als gebruikelijk door te laten gaan. Gelukkig kunnen vrijwel al onze opleidingen gewoon van start en kunnen onze studenten grotendeels door met hun studie. Hier lees je de belangrijkste wijzigingen.

 • NTI biedt gratis e-learning tools voor alle docenten in Nederland

  datum: 16 maart 2020 Geplaatst in: Algemeen

  NTI, als specialist in FlexibelStuderen®, biedt alle docenten in Nederland een fantastisch hulpmiddel aan voor online lesgeven, de NTI Toolbox.

 • Wees slim en vraag de SLIM-subsidie aan!

  datum: 17 februari 2020 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Werkgevers in het MKB kunnen nu gebruikmaken van de SLIM-regeling. Wilt u investeren in de groei en ontwikkeling van uw werknemers? Kijk dan hier wat de SLIM-subsidie voor u kan betekenen. Aanvragen kan alleen in maart dus wacht niet te lang.

 • Samenwerking NTI Zakelijk met Politievakbond ACP

  datum: 21 januari 2020 Geplaatst in: Algemeen

  De ACP is dé politievakbond die opkomt voor de belangen van politiemensen en die een bijdrage wil leveren aan een gezond en veilig politievak. Scholing speelt hierin een belangrijke rol. De samenwerking met NTI Zakelijk biedt leden het voordeel om naast hun drukke baan flexibel en voordelig te studeren bij NTI met een keuze uit meer dan 600 opleidingen.

 • € 2.500,- subsidie voor krapteberoepen

  datum: 02 oktober 2019 Geplaatst in: Algemeen

  Bent u werkzoekende en wilt u zich laten (om)scholen naar een beroep met maximale kans op een baan? Maak dan gebruik van de subsidieregeling van UWV voor krapteberoepen.

 • Wat voor type student ben jij? Doe de test!

  datum: 19 september 2019 Geplaatst in: Algemeen

  Nederland heeft 2,5 miljoen volwassen studenten. Dat zijn 2,5 miljoen manieren om te studeren. Daarom heeft NTI FlexibelStuderen® uitgevonden. Of je nu een boekenwurm, nachtbraker, chaoot of dromer bent, bij NTI volg je een opleiding die écht bij jou past.

 • Hoge korting voor NTI-studenten op software, hardware en meer via Surfspot!

  datum: 19 juni 2019 Geplaatst in: Algemeen

  Als student van NTI krijg jij nu hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten.

 • NTI Zakelijk is opnieuw CEDEO-erkend!

  datum: 15 mei 2019 Geplaatst in: Algemeen

  Opnieuw is NTI Zakelijk erkend door CEDEO.

 • NTI Zakelijk staat in MT Magazine!

  datum: 13 december 2018 Geplaatst in: Algemeen

  NTI Zakelijk staat deze maand in MT Magazine! Flexibel onderwijs werkt! 

 • Het eind van 2018 komt in zicht! Heeft u al gekeken naar uw persoonlijk opleidingsbudget?

  datum: 11 december 2018 Geplaatst in: Algemeen

  Veel organisaties bieden hun medewerkers ieder jaar een persoonlijk opleidingsbudget aan. Dit moet vaak voor de start van het nieuwe jaar ingezet zijn. Bij NTI kunt u uw budget nu nog besteden!

 • 1 op de 5 volwassenen volgt onderwijs

  datum: 10 december 2018 Geplaatst in: Algemeen

  In 2017 volgde bijna 20% van de volwassenen tussen de 25 en 65 jaar in Nederland enige vorm van scholing. Nederland presteert in vergelijking met andere EU-landen goed als het gaat om 'leven lang leren'. 

 • NTI Zakelijk staat op de KindStart beurs voor Professionals in de Kinderopvang

  datum: 28 september 2018 Geplaatst in: Algemeen

  NTI Zakelijk staat dit jaar op de KindStart Beurs 2018. De KindStart beleefbeurs is de beurs voor professionals in de kinderopvang. Hier kunt u gratis twee dagen lang kennis opdoen, u laten inspireren en de nieuwigheden in de markt beleven.

 • Nieuwe opleiding voor verplichte functie in kinderopvang

  datum: 01 augustus 2018 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Het voortdurend blijven ontwikkelen van medewerkers in de kinderopvang is van groot belang, zeker sinds de nieuwe wet IKK van kracht is. NTI Zakelijk biedt een passende, branche-erkende, opleiding voor een nieuwe verplichte functie in de kinderopvang.

 • Daarom werkt NTI Zakelijk met het Blended Learning-leerconcept

  datum: 10 juli 2018 Geplaatst in: Algemeen

  Vroeger leerden we op school. In een klas. Uit een boek. Maar nu zijn er veel meer mogelijkheden om kennis tot je te nemen en je vaardigheden te ontwikkelen. NTI Zakelijk maakt gebruik van het unieke Blended Learning-leerconcept.

 • Richt scholingsregelingen in met NTI Zakelijk en Tiptrack

  datum: 19 april 2018 Geplaatst in: Algemeen

  Steeds meer bedrijfssectoren, opleidings- en ontwikkelingsfondsen en bedrijven maken cao- of andere persoonlijke ontwikkeling afspraken over een persoonlijk opleidingsbudget van een vast bedrag per jaar tussen de 500 EUR en 2500 EUR. Zo’n budget draagt bij aan het bevorderen van eigenaarschap en de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Om medewerkers te faciliteren in het gebruik maken van hun persoonlijke ontwikkelbudgetten werkt NTI Zakelijk o.a. samen met Tiptrack.

 • Meer banen in de kinderopvang

  datum: 16 januari 2018 Geplaatst in: Algemeen

  Het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat stijgt en daardoor zijn er meer banen voor Pedagogisch medewerkers. Goed nieuws dus als u graag in de kinderopvang wilt werken.

 • Leerrekening vervangt fiscale aftrekpost voor scholingskosten

  datum: 13 oktober 2017 Geplaatst in: Algemeen

  Uit de plannen van het nieuwe kabinet blijkt dat er meer aandacht uit zal gaan naar het levenlang-lerenbeleid, met de nodige maatregelen. De fiscale aftrekpost voor scholingskosten wordt vervangen door een individuele leerrekening voor alle Nederlanders met een startkwalificatie. 

 • Unieke samenwerking met kinderopvangorganisatie CompaNanny

  datum: 11 september 2017 Geplaatst in: Algemeen

  3663 Kinderpsychologie 1 NTI Zakelijk heeft in samenwerking met Kinderopvangorganisatie CompaNanny een exclusief leer- en ontwikkelingsprogramma ontwikkeld zodat de organisatie zelf mensen op kan leiden. Een groep van twaalf trainees is gestart aan het twee jaar durende Future Leaders Program. Hiermee wordt ingespeeld op de groeiende krapte op de arbeidsmarkt.

 • Leen je HBO-studiekosten bij DUO tegen gunstige voorwaarden

  datum: 31 augustus 2017 Geplaatst in: Algemeen

  Wil jij een wettelijk erkende opleiding HBO Associate DegreeHBO Bachelor of Master bij NTI volgen? Goed nieuws! Dankzij een overheidsregeling kun jij onder zeer gunstige voorwaarden een studielening bij DUO krijgen. 

 • Voldoet u aan de aangescherpte Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang?

  datum: 11 augustus 2017 Geplaatst in: Algemeen

  basisopleiding pedagogische medewerker kinderopvang Per 1 januari 2018 wordt de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (Wet IKK) aangescherpt, met als doel de kwaliteit binnen de kinderopvang te verhogen. De nieuwe maatregelen kunnen van invloed zijn op uw organisatie. Zo komen er strengere eisen omtrent de vaardigheden en educatie van pedagogisch medewerkers.

 • Samenwerking met Goede Doelen Nederland

  datum: 23 februari 2017 Geplaatst in: Algemeen

  Is uw organisatie aangesloten bij brancheorganisatie Goede Doelen Nederland? Dan profiteren al uw medewerkers nu van kortingen tot wel 10%. Op een Cursus, MBO- of HBO-opleiding naar keuze. Waarom? Omdat NTI Zakelijk het belangrijk vindt dat medewerkers van goede doelen zich (betaalbaar) blijven ontwikkelen.

 • CEDEO-erkenning met 2 jaar verlengd

  datum: 08 februari 2017 Geplaatst in: Algemeen

  Opnieuw is NTI Zakelijk erkend door CEDEO. Hét keurmerk voor aanbieders van bedrijfsopleidingen. 2-Jaarlijks voert CEDEO onder onze klanten een uitgebreid tevredenheidsonderzoek uit. Deze week ontvingen wij de zeer positieve uitlag. Van onze klanten geeft 97,8% aan ‘tevreden’ of ‘zeer tevreden’ te zijn over ons maatwerk. 96,6% geeft aan ‘tevreden’ of ‘zeer tevreden’ te zijn over onze open inschrijvingen. Onze hoogste score ooit.

 • NTI Zakelijk: specialist in employability

  datum: 23 november 2016 Geplaatst in: Algemeen

  Het wordt steeds belangrijker om, binnen een veranderende markt, passende opleidingsmogelijkheden te bieden. Werknemers willen zich verder ontwikkelen binnen het huidige vakgebied, of juist een andere richting op bewegen in het kader van een passend baanperspectief. Met Het Nieuwe Studeren, het onderwijsconcept van NTI, komen wij tegemoet aan deze veranderende behoefte.

 • NTI Zakelijk op HR Live Beurs

  datum: 16 november 2016 Geplaatst in: Algemeen

  NTI Zakelijk was aanwezig op de HR Live beurs. Wij gaven hier een interessante demo van onze online leeromgeving en kregen veel belangstelling voor onze blended learning opleidingen. Kon je er niet bij zijn? Geen zorgen! Bel ons op 088-1630600 en we praten je bij.

 • Stimu’leer’ uw medewerkers!

  datum: 01 november 2016 Geplaatst in: Algemeen

  Lees het whitepaper Stimu’leer’ uw medewerkers! over de drie meest voorkomende motivatiefactoren voor het volgen van een opleiding, met handvatten voor de ondersteunende rol als HR Adviseur.

 • Gefeliciteerd: beste werkgevers van Nederland

  datum: 26 oktober 2016 Geplaatst in: Algemeen

  Intermediair voerde dit jaar voor de zestiende keer ‘Het Beste Werkgeversonderzoek’ uit. Onder de winnaars zijn veel afnemers van opleidingen bij NTI Zakelijk. Gefeliciteerd! Wat maakt een organisatie nu eigenlijk tot ‘Beste Werkgever van Nederland’? Volgens Intermediair zijn deze 7 kenmerken bepalend voor succes:

 • NTI Zakelijk is NIMA Education Partner

  datum: 26 oktober 2016 Geplaatst in: Algemeen

  NTI Zakelijk is benoemd tot ‘Education Partner’ van NIMA. Met deze titel voldoen wij aan de door NIMA gestelde kwaliteit, continuïteit, onafhankelijkheid en praktische aansluiting op de examens. Samen streven wij ernaar om uw werknemers op te leiden tot ware professionals in marketing, communicatie en sales.

 • Een ruimhartig scholingsbeleid

  datum: 05 oktober 2016 Geplaatst in: Algemeen

  *Waarom een ruimhartig scholingsbeleid zichzelf terugverdiend *Bij Tentoo kunnen medewerkers volop investeren in hun persoonlijke ontwikkeling door cursussen en opleidingen te volgen. Dit is een belangrijk onderdeel van ons HR-beleid. In deze blog leg ik uit waarom jij als werkgever er ook slim aan doet een ruimhartig scholingsbeleid op na te houden.

 • Versterken inzetbaarheid

  datum: 26 september 2016 Geplaatst in: Algemeen

  Mensen moeten zich snel en doelgericht kunnen omscholen, bijscholen en daarmee mobieler worden. Mensen die nu niet participeren, moeten geactiveerd worden. Niet door lange opleidingen maar door korte, gerichte maatwerkopleidingen. Private opleiders werken vraaggericht met innovatieve leermethodes die aansluiten op de wijze waarop volwassenen willen leren (e-learning, simulaties, mix van methoden) op tijden die zij willen (werkplek, avond, weekend) en gekoppeld aan hun dagelijkse (werk-)praktijk. Opleidingen zijn modulair van opzet en kunnen elke dag starten.

 • Ontvang tot € 2.500,- subsidie voor veel opleidingen!

  datum: 22 augustus 2016 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Voor een groot aantal NTI-opleidingen kunt u tot wel € 2.500,- van de studiekosten vergoed krijgen. Deze subsidieregeling is bedoeld voor opleidingen die opleiden tot een kansberoep: een beroep waarmee u meer kans maakt op de arbeidsmarkt. 

 • Studeren op jouw moment

  datum: 17 augustus 2016 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Vandaag lanceren wij onze nieuwe campagne: “Studeren op jouw moment”. Deze campagne legt de nadruk op het flexibel kunnen studeren, wanneer het jou uitkomt. 

 • Werknemers leren van elkaar

  datum: 01 augustus 2016 Geplaatst in: Algemeen

  *Werknemers leren vaker met e-learning en meer van elkaar* Werknemers leren vaker met e-learning en meer van elkaar. E-learning als opleidingsvorm neemt snel in populariteit toe. Dit heeft ook gevolgen voor de manier waarop er wordt geleerd. Dat blijkt uit onderzoek dat jaarlijks door NIDAP wordt uitgevoerd. Volgens 200 HR-managers uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven wordt er ook steeds meer geleerd door werknemers. Belangrijke trends anno 2016 zijn meer kennis met elkaar delen en het meer begeleiden en coachen van elkaar. De verwachting is dat het aantal deelnemers aan opleidingen en trainingen verder groeit in 2016.

 • 50-plussers aan de bak

  datum: 18 juli 2016 Geplaatst in: Algemeen

  Er is weer hoop voor werkloze 50-plussers.Voor het eerst sinds de economische crisis neemt het aantal 50-plussers met een WW-uitkering af.

 • Populairste leermethode

  datum: 11 juli 2016 Geplaatst in: Algemeen

  Online leren is met kop en schouders de populairste leermethode voor de toekomst. Dat blijkt uit een onderzoek onder zo’n duizend Nederlanders. Cursisten volgden een recordaantal werk-gerelateerde trainingen, waarvan de helft online.

 • Opwaartse trend techniekonderwijs

  datum: 05 juli 2016 Geplaatst in: Algemeen

  Steeds meer jongeren kiezen voor een bèta-opleiding. Deze trend is de afgelopen jaren zichtbaar en zet zich nu door. 

 • Waarom een 50-plusser aannemen?

  datum: 11 mei 2015 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Sommige bedrijven zijn huiverig om werkloze 50-plussers aan te nemen. Zijn ze wel gemotiveerd? Zijn ze niet te duur, te vaak ziek? Maar er zijn genoeg redenen om wél voor een 50-plusser te kiezen. Ze zijn stressbestendig, hebben een groot netwerk en ruime werkervaring. En, niet te vergeten, bij het aannemen van een 50-plusser kunt u gebruikmaken van een aantal financiële voordelen. 

 • Open avond 27 jan. 2015

  datum: 08 januari 2015 Geplaatst in: Algemeen

  Wilt u kennismaken met het nieuwe studeren? En ervaren dat de opleidingen écht te combineren zijn met een baan? Kom dan dinsdagavond 27 januari naar onze open avond. Vanaf 18.00 uur staan we klaar om al uw vragen omtrent studeren te beantwoorden. Waar? Schuttersveld 6-16 in Leiden.

 • Bijscholen of omscholen?

  datum: 03 november 2014 Geplaatst in: Algemeen

  *Actieve uitzendkracht pakt eerder scholingskansen *

 • Het laatste onderwijsnieuws!

  datum: 15 september 2014 Geplaatst in: Algemeen

  Benieuwd naar het laatste nieuws omtrent NTI Zakelijk? Bekijk hier snel de nieuwsbrief[http://bit.ly/1uOwjzC] van september.

 • Meerdere bedrijven kiezen al voor het nieuwe studeren

  datum: 10 april 2014 Geplaatst in: Algemeen

  *Meerdere bedrijven kiezen al voor het nieuwe studeren*

 • Verwachte opleidingen

  datum: 21 maart 2014 Geplaatst in: Algemeen

  In opdracht van vijf grote zorgverzekeraars heeft PLATO de eindtermen voor medische basiskennis en psychosociale basiskennis vastgesteld. Alle therapeuten en coaches in de complementaire zorgsector dienen het diploma van deze medische of psychosociale basiskennis opleiding te behalen om in aanmerking te blijven komen voor bekostiging vanuit de zorgverzekeraar.

 • Informatie- en ontwikkelmarkt

  datum: 04 februari 2014 Geplaatst in: Algemeen

  *NTI Zakelijk aanwezig tijdens de informatie- en ontwikkelmarkt bij Gemeente Den Helder*

 • Omscholing maakt werknemer gelukkiger

  datum: 20 november 2013 Geplaatst in: Algemeen

  Werknemers mokken minder vaak over hun beroepskeuze dan vijf jaar geleden. En als ze ook nog kansen krijgen voor omscholing, zijn de mensen op de werkvloer nog gelukkiger. Dat blijkt uit onderzoek van Werksite.nl onder 1670 respondenten.

 • Wilfred Rubens aangesteld als lector E-learning

  datum: 12 november 2013 Geplaatst in: Algemeen

  Modern studeren staat centraal bij Hogeschool NTI. Speciaal daarom zijn wij actief bezig met de verdere ontwikkeling van het online leerconcept. Om hier verder vorm aan te geven heeft Hogeschool NTI Wilfred Rubens als lector E-learning weten te binden, de absolute expert in Nederland op dit gebied. Wilfred Rubens publiceerde onlangs zijn boek E-learning, trends en ontwikkelingen. Hij is projectleider en E-learningadviseur bij de Open Universiteit en redactielid van www.e-learning.nl[http://www.e-learning.nl].

 • Samenwerking met Securitas

  datum: 09 augustus 2013 Geplaatst in: Algemeen

  In januari 2012 startte de samenwerking van NTI en Securitas. Securitas vond in NTI de geschikte partner om hun personeel op te leiden voor het maatwerkopleidingstraject Telefoniste/receptioniste. Anderhalf jaar later kunnen we u informeren dat de samenwerking tussen Securitas en NTI als zeer succesvol wordt ervaren. De resultaten van de Securitas medewerkers zijn positief en verscheidene medewerkers hebben de opleiding met goed resultaat afgerond. Reden om de samenwerking tussen NTI en Securitas uit te breiden. Securitas zal naast het bestaande traject ook andere opleidingen en cursussen bij NTI Zakelijk afnemen en ziet de samenwerking met NTI Zakelijk als toegevoegde waarde. NTI zakelijk schakelt snel en levert de opleidingen naar wens van de medewerkers/opdrachtgevers van Securitas.

 • Blog: subsidie opleidingen

  datum: 25 juli 2013 Geplaatst in: Algemeen

  Zelfstandig ondernemers ondervinden nog altijd belemmeringen bij opleiding en ontwikkeling. Waar werkgevers en werknemers eenvoudig gebruik kunnen maken van fiscale mogelijkheden en subsidies is dat voor zelfstandigen een stuk moeilijker of zelfs onmogelijk. Het is nu bijna drie jaar geleden dat er een vraag van opleiders binnenkwam bij een groep subsidiedeskundigen: Waarom kunnen werknemers in vaste dienst wel subsidie krijgen voor hun opleidingen, maar zzpers niet? Het antwoord was simpel: Subsidieaanvragen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) konden alleen worden aangevraagd via een Opleidings- en Ontwikkelingsfonds. Deze O&O fondsen waren er voor bijna alle branches, dus voor bijna alle werknemers. Maar er was geen O&O fonds voor de zzpers. Vandaar dat zelfstandigen geld uit Brussel misliepen.

 • Crisis heeft weinig invloed op opleidingsbudget mkb

  datum: 14 juni 2013 Geplaatst in: Algemeen

   

 • Nieuw: Studieblog

  datum: 08 maart 2013 Geplaatst in: Algemeen

  Wat zijn de voordelen van een afstandsopleiding en hoe kunt u dit het beste combineren met een fulltimebaan? Erik Steenwelle, Directeur NTI Zakelijk, vertelt u daar graag meer over.

 • Het congres WVA-onderwijs was een succes!

  datum: 09 november 2012 Geplaatst in: Algemeen

  Op 11 oktober heeft het congres WVA-onderwijs plaatsgevonden. Het was een geslaagde middag: een volle zaal, een inspirerende lezing van trendwatcher Adjiedj Bakas en relevante informatie over het WVA-onderwijs en de opleidingsmogelijkheden vatten het programma samen.

 • Afschaffing WVA-onderwijs

  datum: 09 november 2012 Geplaatst in: Algemeen

  In het regeerakkoord is opgenomen dat het WVA-Onderwijs wordt afgeschaft en vervangen wordt door een beter te richten subsidieregeling van OCW. Het voor de nieuwe regeling beschikbare budget wordt teruggebracht naar het niveau van 2007 (€ 200 miljoen). Zoals wij nu kunnen vaststellen zal deze wijziging per 2014 ingaan.

 • Opleiding vergroot werktevredenheid en productiviteit

  datum: 11 juni 2012 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Wilt u uw werknemers de mogelijkheid bieden een opleiding te volgen? Een verstandige keuze! Niet alleen de kennis van uw personeel maakt een sprong, ook uw bedrijf heeft baat bij deze verstandige beslissing. Verstandig? Absoluut. Uit het Cedefop rapport 'Sectoral Perspectives on the benefits of vocational education and training’ blijkt namelijk dat een studie een positief effect heeft op de werktevredenheid van uw werknemers. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt de productiviteit ook nog eens vergroot.