Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Ga aan de slag als doktersassistent

Een goede doktersassistent heeft een gerichte MBO-opleiding gevolgd. Een opleiding die je voorbereidt op een verantwoordelijke baan als doktersassistent. Je levert namelijk een belangrijke bijdrage aan de medische zorg en je assisteert de behandelaar met verschillende taken. Een uitdagende baan waarin je echt verschil maakt in het leven van patiënten.

Leer alles over verpleegtechnische handelingenl

Tijdens de MBO-opleiding Doktersassistent i.s.m. Zadkine leer je zorg te dragen voor de intake, voorlichting en advisering van de zorgvrager. Je leert verschillende verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Een deel hiervan kun je zelf uitvoeren en een deel bereid je voor. Als doktersassistent werk je vraaggericht. Dit uit zich in een creatieve, proactieve houding naar de zorgvrager, collega’s en de behandelaar.

MBO Doktersassistent i.s.m. Zadkine

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met Zadkine Contract Activiteiten. Door deze samenwerking profiteer je van wekelijkse praktijkdagen onder leiding van deskundige docenten. De opleiding kent twee startmomenten per jaar, september en februari. De praktijkgerichte aanpak zorgt ervoor dat je optimaal wordt voorbereid op een baan als doktersassistent.

De opleiding Doktersassistent i.s.m. Zadkine is een MBO-opleiding op niveau 4.

Wettelijk erkende mbo-opleiding

Deze MBO-opleiding is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en voldoet daarmee aan dezelfde kwaliteitseisen als een opleiding in het reguliere onderwijs. Je ontvangt een wettelijk erkend MBO-diploma als je de opleiding afrondt. Lees hier meer over de erkenningen van het NTI MBO-College.

Persoonlijke begeleiding door je mentor en docenten

Bij het NTI studeer je op je eigen manier, maar sta je er nooit alleen voor:

 • De docenten en mentoren begeleiden jou op onze online leeromgeving.
 • Hier heb je ook contact met medestudenten.
 • Tijdens je stage is er een speciale stageadviseur die jou en de werkbegeleider ondersteunt.

Uniek: officiële studieboeken bij het lesgeld inbegrepen

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken:

 • Deze kwalitatieve en actuele studieboeken worden o.a. ook bij ROC’s gebruikt.
 • Voor deze studieboeken betaal je in de winkel al snel honderden euro’s.
 • De studieboeken zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen!

Inhoud

Inhoud van de MBO-opleiding Doktersassistent i.s.m. Zadkine

Tijdens de opleiding Doktersassistent i.s.m. Zadkine leer je de vaardigheden die een goede doktersassistent onder de knie moet hebben. Die vaardigheden heten ook wel kerntaken. De volgende kerntaken vormen de rode draad door deze opleiding:

 • Zorg dragen voor intake, voorlichting en advies
 • Bijdrage aan medische zorg
 • Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken

Toelating

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo-opleiding die bij je past is niet gemakkelijk. Daarom kunnen de mbo-studieadviseurs van NTI je helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities
 • je droombaan
 • je vooropleiding
 • je persoonlijke situatie

Vooropleidingseisen voor MBO Doktersassistent i.s.m. Zadkine

Om te starten met de MBO-opleiding Doktersassistent i.s.m. Zadkine dien je in het bezit te zijn van een van onderstaande diploma’s:

 • lbo of vbo met 3 vakken op b-niveau en 3 vakken op c-niveau, waaronder Nederlands
 • mavo-, mavo + vbo-, havo- of vwo-diploma
 • een overgangsbewijs havo/vwo naar het vierde leerjaar

Stage

Niet in staat om stage te lopen?

Ben je niet in staat om stage te lopen? Of wil je een opleiding volgen op mbo-niveau zonder stage? Kies dan voor een basisopleiding van het NTI MBO-College. Een basisopleiding is minder breed van opzet dan een mbo-opleiding. Tijdens een basisopleiding volg je binnen korte tijd een aantal vakken van de volledige mbo-opleiding, maar hoef je geen stage te lopen. Bekijk het aanbod basisopleidingen van het NTI MBO-College.

Begeleiding door een stageadviseur

Zodra je begint met je stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je stageadviseur is ook de contactpersoon voor de stagebegeleider van het leerbedrijf. Je kunt tijdens de gehele stageperiode met vragen terecht bij je stageadviseur.

Examen

Ontvang een officieel erkend mbo-diploma

Erkening mbo opleidingAlle mbo-opleidingen van het NTI MBO-College zijn wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel mbo-diploma ontvangt als je de opleiding afrondt. Bekijk meer over de kwaliteit van het NTI MBO-College.

Beroepen

Wat kan een Doktersassistent?

Als doktersassistent heb je een afwisselende functie. Je draagt je steentje bij in de gezondheidszorg en je hebt veel contact met patiënten. Je ontvangt ze niet alleen maar je stelt ze ook gerust. Jij bent immers degene die personen als eerste te woord staat, aan de telefoon of aan de balie. Administratieve werkzaamheden behoren ook tot de taken van een doktersassistent. Denk hierbij aan het afhandelen van correspondentie, het verwerken van medische gegevens en het beheren van de medicijnvoorraad. Je plant het spreekuur, schrijft herhalingsrecepten en verzorgt de financiële administratie. Kortom, een veelzijdige en uitdagende functie.

Studieduur & lesgeld

Inschrijfmogelijkheden

Ben je enthousiast geworden en wil je graag met deze opleiding starten? Ga dan naar www.zadkine-contract.nl en schrijf je snel in! Hieronder vind je de opleidingsinformatie die je bij de hand kunt houden als je contact opneemt met Zadkine Contract Activiteiten.

Opleidingsinformatie
Opleidingsnummer: 502400
Studiedag: dinsdag

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor studiemateriaal, afstuderen en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere mbo-instellingen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat het NTI MBO-College ook financieel de beste keuze is.

Gratis verlenging van je MBO-opleiding!

Bij onze volledige MBO-opleidingen hoef je het studieprogramma niet af te ronden binnen de tijd die ervoor staat, maar kun je je studieduur gratis verdubbelen! Zo studeer je echt in je eigen tempo en ben je er zeker van dat je altijd goed voorbereid aan je examens begint.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal