Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

De basisbeginselen van verpleegkunde in 1 jaar

Wil je graag een opleiding Verpleegkundige volgen, maar heb je momenteel geen tijd om stage te lopen? Dan is de mbo basisopleiding Verpleegkundige de ideale oplossing. Tijdens de mbo basisopleiding Verpleegkundige maak je kennis met het beroep verpleegkundige en leer je diagnoses stellen, verpleegplannen schrijven en coördineren. Als verpleegkundige stimuleer je de zorgvrager om zo veel mogelijk zelfredzaam te zijn. Lees snel verder en kom alles te weten over deze interessante opleiding!

Wat doet een verpleegkundige?

Verpleegkundigen werken bijvoorbeeld in een ziekenhuis, een verpleeghuis of een woonvorm voor mensen met een beperking. Een mbo-verpleegkundige:

 • begeleidt patiënten; 
 • geeft advies en instructies; 
 • verleent basiszorg; 
 • coördineert zorgtaken.

Waarom een mbo basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een mbo basisopleiding ideaal voor jou. Je hoeft tijdens deze opleiding namelijk geen stage te lopen. Ook is een mbo basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding volg je een aantal vakken van een volledige mbo-opleiding. De voordelen van een mbo basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma; 
 • Je kunt de opleiding binnen 9 maanden afronden; 
 • Je hoeft geen stage te lopen; 
 • Het lesgeld ligt lager dan bij een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de opleiding ontwikkel je een deel van de kennis die je nodig hebt om als verpleegkundige aan de slag te gaan. Je verdiept je bijvoorbeeld in persoonlijke zorg, leert diagnoses stellen en voorlichting geven. Het inventariseren van wensen en behoeften is een andere belangrijke werkzaamheid die aan de orde komt. Je leert dat je als verpleegkundige de zorgvrager stimuleert om zoveel mogelijk zelfredzaam te zijn. 

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Begeleiden
 • Voorlichting
 • Advies en instructie
 • Persoonlijke basiszorg
 • Anatomie
 • Fysiologie
 • Pathologie
 • Rol van de verpleegkundige

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor deze mbo basisopleiding Verpleegkundige heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 4 is.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens van de mbo basisopleiding Verpleegkundige

De mbo basisopleiding Verpleegkundige bevat theorie-examens. 

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de MBO Basisopleiding Verpleegkundige aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de MBO Basisopleiding Verpleegkundige. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de mbo basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

De examenkosten bedragen € 25,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% korting!

Basisopleiding Verpleegkundige 5650

Termijnen 9 Maanden * 12 Maanden
Lesgeld per termijn € 129,00 € 96,75
Nu met 25% korting € 96,75 € 72,56
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

MBO Basisopleiding Verpleegkundige
4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal
Examens

prettig om te doen. Examens goed in te plannen. Er is niet altijd plaats op voorkeurslocatie. Maar genoeg keuze.Uitslag van de examens al een week later op "mijn NTI" te vinden.

Informatie op internet is misleidend.
Examen en aanmelden sluiten niet aan op de uitslagen.
Uitslag mei eerst volgende mogelijkheid oktober. Misleidende belofte dagelijks examen door het hele land.

Bekijk alle ervaringen