Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

De basisbeginselen van verpleegkunde in 8 maanden

Als verpleegkundige kun je in allerlei branches van de verpleging aan de slag: het ziekenhuis, de thuiszorg, verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg. Wil jij kennismaken met dit dankbare en veelzijdige beroep? Kies dan voor de mbo basisopleiding Verpleegkundige. Je volgt een aantal vakken uit de volledige mbo-opleiding Verpleegkundige. Tijdens bijeenkomsten breng je je kennis in de praktijk onder begeleiding van een ervaren docent. Daarnaast studeer je waar en wanneer je wilt via jouw online leeromgeving.

Waarom een basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een basisopleiding ideaal voor jou. Je hoeft tijdens deze opleiding namelijk geen stage te lopen. Ook is een basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. De voordelen van een basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 8 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Wat doet een verpleegkundige?

Verpleegkundigen werken bijvoorbeeld in een ziekenhuis, een verpleeghuis of een woonvorm voor mensen met een beperking. Zij bieden diverse soorten cliënten de juiste zorg en begeleiding. Een mbo-verpleegkundige:

 • begeleidt patiënten
 • geeft advies en instructies
 • verleent basiszorg zoals wassen en scheren 
 • coördineert zorgtaken

Keuze uit meerdere leslocaties

Voor de lessen van de basisopleiding Verpleegkundige kun je kiezen voor een locatie bij jou in de buurt. De mbo basisopleiding Verpleegkundige start twee keer per jaar, in november en maart. De lessen worden buiten de vakantieperiodes om gepland. Je ontvangt twee weken voor het eerste college je studiepakket. Onder het tabblad Locaties vind je een overzicht van alle beschikbare locaties en lesdagen.

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer ik?

Met deze basisopleiding leer je in korte tijd belangrijke basiskennis en -vaardigheden voor het beroep van verpleegkundige. Hoe verleen je eerste hulp bij bijvoorbeeld verwondingen of verslikken? Hoe meet je de vitale functies? Hoe stel je een verpleegplan op? Je verdiept je daarnaast in het verlenen van basiszorg zoals wassen en scheren. Je leert hoe je een professionele beroepshouding aanneemt die gebaseerd is op de visie en richtlijnen van de instelling.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Visie op zorg en EHBO
 • Persoonlijke basiszorg
 • De zorgvrager en zijn ziekte
 • Verpleegplan
 • Reanimatie

Inclusief praktijkdagen

Tijdens de basisopleiding Verpleegkundige volg je 3 praktijkdagen en 8 theorielessen, waarin je beroepsspecifieke vaardigheden leert. Onder begeleiding van een docent ga je bijvoorbeeld aan de slag met zorg als wassen en steunkousen aandoen en het opstellen van een verpleegplan.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je studietempo. Doe examen wanneer jij eraan toe bent. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt je studieduur gratis verdubbelen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Online leeromgeving

Bij NTI studeer je in een online leeromgeving. Hierin kun je onder andere oefenopgaven maken, vragen stellen en een actueel overzicht zien van je cijfers en examens. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw studiecoach of docent. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen.

Locaties

Locaties

Tijdens de mbo basisopleiding Verpleegkundige volg je elke 4 à 6 weken een theorieles van de beste vakdocenten. In totaal volg je 8 theorielessen. Je kiest zelf de locatie waar je jouw theorielessen wilt volgen: in Leiden, Utrecht, of Eindhoven. Daarnaast volg je 3 praktijkdagen in Rotterdam. Neem voor meer informatie over de klassikale lessen contact op met onze studieadviseurs.

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de mbo basisopleiding Verpleegkundige heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau 4 is.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Hoe rond ik de basisopleiding af?

De basisopleiding Verpleegkundige bevat 2 praktijkexamens en 2 theorie-examens.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de mbo basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. Je doet dus pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 21,25 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% korting!

Basisopleiding Verpleegkundige 4240

Termijnen 8 Maanden *
Lesgeld per termijn € 396,50
Nu met 25% korting € 297,38
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal

4,5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

prettig om te doen. Examens goed in te plannen. Er is niet altijd plaats op voorkeurslocatie. Maar genoeg keuze.Uitslag van de examens al een week later op "mijn NTI" te vinden.

Bekijk alle ervaringen