Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Werken in de financiële dienstverlening?

Zie jij jezelf in de toekomst werken op de financiële afdeling van een bedrijf? Ben je goed met cijfers en kun je het overzicht bewaren? Dan is de mbo basisopleiding Financiële beroepen een goede kennismaking met het financiële werkveld. Deze opleiding Financiële beroepen is af te ronden in 6 maanden en behandelt een deel van de lesstof uit de volledige MBO-opleidingen Financieel-administratief medewerker, Bedrijfsadministrateur en Junior Assistent Accountant. Schrijf je nu in en ontwikkel je financiële talenten!

Waarom een mbo basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een mbo basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een mbo basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een mbo basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Wat kan ik als bedrijfsadministratief of financieel medewerker?

In de financiële dienstverlening vervul je uiteenlopende financieel-administratieve werkzaamheden, bijvoorbeeld bij een bedrijf of instelling of op een accountants- of administratiekantoor. Je voornaamste taak is het zorgdragen voor de financiële administratie van het bedrijf. De werkzaamheden zijn afwisselend en worden meestal verricht vanuit een back office, maar je kunt ook direct contact hebben met klanten. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met:

 • het controleren en bewerken van kasboeken;
 • het beheren van debiteuren en crediteuren;
 • het bieden van ondersteuning bij belastingaangiften.

Inhoud

Wat leer ik tijdens de opleiding Financiële beroepen?

Tijdens deze opleiding Financiële beroepen krijg je in 6 maanden een inkijkje in de theorie van financiële administratie. De theorie is afkomstig uit de erkende MBO-opleidingen Financieel-administratief medewerker, Bedrijfsadministrateur en Junior Assistent Accountant. Je leert de uiteenlopende taken die komen kijken bij het werken in de financiële dienstverlening. Je verdiept je in bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Projectadministratie
 • Organisatie
 • Administratie
 • Offertes en orders
 • Boekhouden
 • Inkopen en bestellen
 • Communicatie

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Examen doe je wanneer jij eraan toe bent. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt je studieduur gratis verdubbelen. Of je nu online of met echte studieboeken studeert, thuis op de bank of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Online leeromgeving

Bij NTI studeer je in een online leeromgeving. Hierin kun je onder andere oefenopgaven maken, vragen stellen en een actueel overzicht zien van je cijfers en examens. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je hebt geen vooropleiding nodig om met de mbo basisopleiding Financiële beroepen te starten. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau 4 is.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Hoe rond ik de mbo basisopleiding af?

Je rondt de mbo basisopleiding Financiële beroepen af met 2 theorie-examens: Bedrijfseconomie 1 en Bedrijfsadministratie 1. 

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de MBO Basisopleiding Financiële beroepen aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de MBO Basisopleiding Financiële beroepen. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de mbo basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorstuderen na de opleiding Financiële beroepen?

Heb je de mbo basisopleiding Financiële beroepen succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen in dit vakgebied? Dan kun je doorstromen naar een volledige MBO-opleiding van NTI: MBO Junior Assistent Accountant, MBO Financieel-administratief medewerker of MBO Bedrijfsadministrateur.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% korting!

Basisopleiding financiële beroepen 4020

Termijnen 6 Maanden * 9 Maanden
Lesgeld per termijn € 151,75 € 101,00
Nu met 25% korting € 113,81 € 75,75
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company