Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Opleiding Doktersassistente zonder stage

Een doktersassistent(e) is de steun en toeverlaat van huisartsen, medisch specialisten én patiënten. Je bent met een baan als doktersassistente verzekerd van afwisseling: patiënten ontvangen, voorlichting geven, medische zorg verlenen en laboratoriumonderzoek uitvoeren. Tijdens deze praktijkgerichte mbo basisopleiding Doktersassistente leer je in slechts 6 maanden een gedeelte van de theorie van het beroep doktersassistent. Je hoeft tijdens deze basisopleiding Doktersassistente geen stage te lopen. Wil je graag meer informatie? Vraag onze gratis studiegids aan.

Wat doet een doktersassistente?

Als doktersassistente ben je sociaal, verantwoordelijk en daadkrachtig. Een doktersassistente houdt zich bezig met:

 • hechten, verbinden, injecteren; 
 • eerste hulp bieden; 
 • correspondentie afhandelen; 
 • medische gegevens verwerken; 
 • de voorraad van medicijnen beheren.

Waarom een mbo basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een mbo basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een mbo basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een mbo basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer ik?

Start je met de mbo basisopleiding Doktersassistente, dan leer je de theorie van de volledige mbo-opleiding Doktersassistent. Hoe help je cliënten met hun vragen? Hoe geef je goed advies, voorlichting en instructies? Hoe bepaal je wat voor medische hulp of behandeling cliënten nodig hebben? Ook doe je medische kennis op en leer je over medisch-technische handelingen. 

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Medische kennis
 • Intake
 • Anatomie
 • Pathologie
 • Medisch-technische handelingen
 • Preventie
 • Voorlichting
 • Advies en instructie
 • Individuele gezondheidszorg
 • Kwaliteitszorg
 • Deskundigheidsbevordering
 • Farmaceutische patiëntenzorg

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de mbo basisopleiding Doktersassistente heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de basisopleiding Doktersassistente op mbo-niveau 4 is.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens van de mbo basisopleiding Doktersassistente

Deze opleiding Doktersassistente bevat theorie-examens. 

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de MBO Basisopleiding Doktersassistente aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de MBO Basisopleiding Doktersassistente. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de mbo basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorleren na een mbo basisopleiding

Na het afronden van je mbo basisopleiding Doktersassistente kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleiding Doktersassistent. Deze opleiding voldoet aan de nieuwste wettelijke eisen die door het Ministerie van Onderwijs worden ingevoerd.

Examenkosten MBO Basisopleiding Doktersassistente

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. Je doet dus pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% korting!

Basisopleiding Doktersassistent 4001

Termijnen 6 Maanden * 9 Maanden
Lesgeld per termijn € 136,00 € 90,75
Nu met 25% korting € 102,00 € 68,06
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

MBO Basisopleiding Doktersassistente

4,5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

 

Prima opleiding en het prettige t.a.v. andere opleidingsinstituten zijn de flexibele examenmogelijkheden.

Net begonnen maar ziet er super uit.

Bekijk alle ervaringen