Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Past werken in de gehandicaptenzorg bij jou?

Heb je interesse in het werken met gehandicapten die een complexe of meervoudige beperking hebben? Begin dan nu met de mbo basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg. Als persoonlijk begeleider begeleid je individuele cliënten of groepen cliënten, zodat deze leren om zelfstandig in de samenleving te staan. Je bereidt activiteiten voor en begeleidt de cliënten bij deze activiteiten. Dit kan woonzorg of het huishouden zijn, maar ook activiteiten qua scholing, werk en vrije tijd. Bij de begeleiding is het belangrijk dat de cliënt centraal staat en dat je motiveert, coacht, activeert, stuurt en ondersteunt. De basis hiervan leer je tijdens deze opleiding!

Waarom een mbo basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een mbo basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een mbo basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een mbo basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer ik?

Start je met de mbo basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg, dan start je met de beroepsspecifieke theorie van de volledige MBO-opleiding Begeleider Gehandicaptenzorg. In deze mbo basisopleiding maak je kennis met het interessante vakgebied van een begeleider in de gehandicaptenzorg. Je leert bijvoorbeeld methodisch begeleiden en effectief communiceren met de doelgroep.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Methodisch begeleiden
 • Communicatie
 • Organisatie
 • Deskundigheidsbevordering
 • Ondersteunen

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Je hebt geen vooropleiding nodig

Voor de mbo basisopleiding Begeleider Gehandicaptenzorg heb je geen vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examen van de mbo basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg

Tijdens de mbo basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg leg je 2 theorie-examens af.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de MBO Basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de MBO Basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de mbo basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten MBO Basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. Je doet dus pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 25% korting en onze laagste lesgeld garantie

Bij NTI ben je gegarandeerd voordelig uit! Onze studenten profiteren van betaalbaar en kwalitatief onderwijs én erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk maar liefst 25% korting op alle MBO-opleidingen. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Jij grijpt toch ook die kans?

Basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg 3 4038

Termijnen 6 Maanden * 9 Maanden
Lesgeld per termijn € 204,00 € 136,00
Nu met 25% korting € 153,00 € 102,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

MBO Basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg

3,5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Mijn persoonlijke ervaring met de studie van NTI is positief, je kunt je eigen tijd indelen. Wanneer het jou uitkomt leer je, kun je een weekje niet leren pak je een andere week wat meer. De opleiding is duidelijk, eerst even je weg zoeken op het digitale net. maar als je de praktijkstagedag hebt gehad daar vertellen ze je alles hoe en waar je het kunt vinden op internet. De toetsen via het net zijn fijn, je kunt voor je zelf kijken waar je staat.

Bekijk alle ervaringen