Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Een opstap naar werken in de zorg

Mensen helpen met wassen en aankleden, gezondheidsproblemen signaleren en contact onderhouden met andere hulpverleners: dat zijn de werkzaamheden van een verzorgende IG. Als verzorgende IG werk je bijvoorbeeld met ouderen, gehandicapten, mensen met psychische problemen of pasgeborenen. Tijdens deze basisopleiding Verzorgende IG wordt een deel van de theorie van de volledige mbo-opleiding Verzorgende IG behandeld. Je kunt deze opleiding al binnen 6 maanden afronden!

Wat doet een verzorgende IG?

Als verzorgende IG kun je zelfstandig zorg geven aan verschillende doelgroepen. Je kunt je als verzorgende IG specialiseren in de volgende richtingen:

 •  Kraamzorg (KZ)
 •  Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) 
 •  Gehandicaptenzorg (GHZ) 
 •  Verpleeg-, verzorgingstehuizen, thuiszorg (VVT)

Waarom een basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Deze basisopleiding Verzorgende IG reikt je de kerninformatie aan uit de mbo-opleiding Verzorgende IG. Je doet de nodige kennis op over de werkzaamheden van een verzorgende IG. Je leert bijvoorbeeld hoe je zorgvragers ondersteunt op psychosociaal en maatschappelijk gebied. Ook verdiep je je in regelgeving, werken met verschillende doelgroepen en leer je hoe je een zorgplan opstelt. 

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Persoonlijke zorg
 • Ouderenzorg
 • Kraamzorg
 • Psychische ziekten
 • Begeleiden
 • Verpleegtechnische handelingen
 • Organiseren van zorg
 • Voorlichting
 • Advies en instructie
 • Kwaliteitszorg

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de basisopleiding Verzorgende IG heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 3 is.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens van de basisopleiding Verzorgende IG

De basisopleiding Verzorgende IG bevat theorie-examens.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de Basisopleiding Verzorgende IG aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de Basisopleiding Verzorgende IG. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorleren na een basisopleiding

Na het afronden van je basisopleiding Verzorgende IG kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleiding Verzorgende IG . Deze opleiding voldoet aan de nieuwste wettelijke eisen die door het Ministerie van Onderwijs worden ingevoerd.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% jubileumkorting en een cadeau naar keuze!

Basisopleiding Verzorgende IG 4089

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 167,25
Nu met 25% korting € 125,44
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij Rituals producten, een blender, grill, of liever kaartjes voor de bioscoop

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen

Basisopleiding Verzorgende IG
4.5 sterren - gebaseerd op 4 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik heb goede ervaringen met de opleiding, ik kan het op mijn eigen tempo doen en op mijn eigen niveau.

Vind het een erg fijne manier van studeren. Ben erg tevreden en ik heb geen klachten.

Bekijk alle ervaringen