Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leren plannen, organiseren en archiveren

Houd je ervan om de spil in het web te zijn van een organisatie? De basisopleiding Secretaresse-Directiesecretaresse leert je de belangrijkste vaardigheden voor een secretaresse. Een (directie)secretaresse ondersteunt en adviseert, plant en organiseert. In slechts 6 maanden tijd kun je deze opleiding al doorlopen. Lees snel verder en ontdek wat de basisopleiding Secretaresse-Directiesecretaresse precies inhoudt.

Wat doet een secretaresse?

Voor een (directie)secretaresse verloopt geen dag hetzelfde. Uiteenlopende taken als bezoekers ontvangen, agendabeheer, correspondentie verzorgen en coördineren wisselen elkaar af. Je moet dan ook snel kunnen schakelen. Een secretaresse:

 • beheert agenda´s;
 • voert administratieve taken uit;
 • ontvangt bezoekers.

Waarom een basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de basisopleiding Secretaresse-Directiesecretaresse leer je in 6 maanden de grondbeginselen van een secretariaat beheren. De theorie uit deze opleiding is afkomstig uit de volledige mbo-opleidingen Secretaresse en Directiesecretaresse. Je verdiept je onder andere in het verzorgen van de correspondentie en van bijeenkomsten. Ook leer je effectief plannen en organiseren.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Correspondentie
 • Planning
 • Organisatie
 • ICT
 • Vergaderen
 • Notuleren
 • Informatiemanagement
 • Zakelijke communicatie
 • Bijeenkomsten verzorgen

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Geen vooropleiding nodig voor de basisopleiding Secretaresse-Directiesecretaresse

Voor de basisopleiding Secretaresse-Directiesecretaresse is geen vooropleiding vereist. Je hoeft ook geen stage te lopen.

Examen

Examens van de basisopleiding Secretaresse/Directiesecretaresse

Tijdens de basisopleiding Secretaresse/Directiesecretaresse leg je twee theorie-examens af. 

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de Basisopleiding Secretaresse-Directiesecretaresse aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de Basisopleiding Secretaresse-Directiesecretaresse. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorleren na een basisopleiding

Na het afronden van je basisopleiding Secretaresse/Directiesecretaresse kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleidingen Secretaresse en Directiesecretaresse. Deze opleidingen voldoen aan de nieuwste wettelijke eisen die door het Ministerie van Onderwijs worden ingevoerd.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% jubileumkorting en een cadeau naar keuze!

Basisopleiding Secretaresse/Directiesecretaresse 4073

Termijnen 6 Maanden * 9 Maanden
Lesgeld per termijn € 123,75 € 82,50
Nu met 25% korting € 92,81 € 61,88
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij Rituals producten, een blender, grill, of liever kaartjes voor de bioscoop

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company