Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wil je graag weten of het persoonlijk begeleiden van diverse mensen iets voor je is?

Heb je interesse om diverse soorten mensen te begeleiden, zoals volwassenen en oudere cliënten met psychiatrische, psychosociale of gedragsproblemen? Start met de Basisopleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op niveau 4. Als persoonlijk begeleider begeleid je individuele cliënten of groepen cliënten, zodat deze leren om zelfstandig in de samenleving te staan. Je bereidt activiteiten voor en begeleidt de cliënten bij deze activiteiten. Dit kan woonzorg of het huishouden zijn, maar ook activiteiten qua scholing, werk en vrije tijd. Bij de begeleiding is het belangrijk dat de cliënt centraal staat en dat je motiveert, coacht, activeert, stuurt en ondersteunt. En de basis hiervan leer je tijdens deze opleiding!

Waarom een basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Start je met de Basisopleiding Persoonlijk begeleider op niveau 4, dan start je met de beroepsspecifieke theorie van de volledige MBO-opleiding Persoonlijk begeleider Specifieke doelgroepen. Je verdiept je bijvoorbeeld in kwaliteitszorg, methodisch begeleiden en leert hoe je de juiste persoonlijke zorg kunt bieden.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Begeleidingstechnieken
 • Communicatie
 • Organisatie
 • Plannen
 • Ondersteunen

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Je hebt geen vooropleiding nodig

Voor de Basisopleiding Persoonlijk begeleider heb je geen vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examen Basisopleiding Persoonlijk begeleider

Deze basisopleiding Persoonlijk begeleider bevat theorie-examens.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de Basisopleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de Basisopleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorleren na een basisopleiding

Na het afronden van je basisopleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Deze opleiding voldoet aan de nieuwste wettelijke eisen die door het Ministerie van Onderwijs worden ingevoerd.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 25% korting en onze laagste lesgeld garantie

Bij NTI ben je gegarandeerd voordelig uit! Onze studenten profiteren van betaalbaar en kwalitatief onderwijs én erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk maar liefst 25% korting op alle MBO-opleidingen. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Jij grijpt toch ook die kans?

Basisopl.Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen 4 4044

Termijnen 6 Maanden * 9 Maanden
Lesgeld per termijn € 204,00 € 136,00
Nu met 25% korting € 153,00 € 102,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij Rituals producten, een blender, grill, of liever kaartjes voor de bioscoop

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen

Basisopleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik ben erg tevreden over deze opleiding. Het begin was even lastig de zoektocht door Fronter maar verder tot nu toe geen minpunten :)

Ik ben zeer tevreden, het studiemateriaal is duidelijk en de examens zijn goed te doen.

Bekijk alle ervaringen