Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Een veelzijdige opleiding voor een veelzijdig beroep

Na afloop van de basisopleiding Medewerker evenementenorganisatie van NTI heb je de theorie van evenementenorganisatie onder de knie. In slechts 6 maanden verdiep je je in marketingbeleid, marketinginstrumenten en uiteraard in evenementenorganisatie. Om deze basisopleiding te volgen, heb je geen vooropleiding nodig. Lees verder en ontdek alles over de basisopleiding Medewerker evenementenorganisatie!

Waarom een basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Bij het organiseren van evenementen komen een hoop dingen kijken. Het is daarom belangrijk dat je als medewerker evenementenorganisatie snel kunt schakelen, goed kunt plannen en organiseren en praktisch inzicht hebt. En uiteraard moet je ook creatief zijn om leuke evenementen te kunnen bedenken en organiseren! Ook economische zaken en marketingstrategie komen aan de orde tijdens de basisopleiding.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Evenementenorganisatie
 • Projectmanagement
 • Zakelijke en publieke evenementen
 • Marketingstrategie

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de opleiding Medewerker evenementenorganisatie heb je geen vooropleiding nodig en je hoeft ook geen stage te lopen. Je kunt direct aan de slag!

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens van de basisopleiding Medewerker evenementenorganisatie

Tijdens de opleiding Medewerker evenementenorganisatie leg je twee theorie-examens af.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de Basisopleiding Medewerker evenementenorganisatie aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de Basisopleiding Medewerker evenementenorganisatie. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorleren na een basisopleiding

Na het volgen van de basisopleiding Medewerker evenementenorganisatie, kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleiding Medewerker evenementenorganisatie.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% jubileumkorting en een cadeau naar keuze!

Basisopleiding medewerker evenementenorganisatie 4 4051

Termijnen 6 Maanden * 9 Maanden
Lesgeld per termijn € 74,25 € 49,50
Nu met 25% korting € 55,69 € 37,13
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Nog 2 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij Rituals producten, een blender, grill, of liever kaartjes voor de bioscoop

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen

Basisopleiding Medewerker evenementenorganisatie
2.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

In het begin is het veel zoeken en zoeken, vooral voor een leerling die geen basisopleiding heeft afgerond (wat dus betekent dat men er niet bekend mee is). Iemand die al een paar opleidingen achter de rug heeft weet ongeveer wel waar hij moet beginnen, ik niet, ik werd gebeld door een mentor die mij moest vertellen waar ik moest beginnen, erg jammer. Daardoor heb ik 2 maanden achterstand opgelopen maar ik ben nu op de goede weg.

Bekijk alle ervaringen