Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Premaster MBA als voortraject voor de MBA-opleiding

Overweeg je de MBA-opleiding van NTI te volgen maar voldoe je nog niet aan de toelatingseisen? En heb je daarnaast de ambitie om een goede manager te worden? Dan is de Premaster MBA van NTI de opleiding die bij jou past! De Premaster MBA kun je zien als het voortraject van de volledige Master of Business Administration en geeft je inzicht in de kennis en vaardigheden die de hedendaagse manager nodig heeft. De Premaster MBA is ook waardevol als zelfstandige managementopleiding.

Docenten van de Premaster MBA beschikken over gedegen vakkennis

De docenten van NTI beschikken allen over gedegen vakkennis en ruime praktijkervaring. Zij zijn naast hun docentschap werkzaam in het bedrijfsleven als consultant, directeur van een eigen bedrijf of als werknemer in een relevant vakgebied. In het Premaster-programma zijn zij medeverantwoordelijk voor de inhoudelijke kant van het studieprogramma. Door de combinatie van vakkennis en praktijkervaring wordt het studiemateriaal regelmatig aangepast en kunnen er continu actuele situaties worden behandeld. Leer van hun praktijkkennis en schrijf je snel in voor de Premaster MBA!

Inhoud

Premaster MBA als basis

De Premaster MBA kun je zien als het voortraject voor de volledige Master of Business Administration. Het geeft een inleiding in de kennis en vaardigheden die de hedendaagse manager nodig heeft. De manager van nu is een veelzijdig persoon. Elke goede manager is zich er ongetwijfeld van bewust dat er veel van hem of haar wordt geëist. Kennis op het gebied van financiën, organisatiecultuur en -structuur, informatievoorziening, marketing en strategisch management is absoluut onontbeerlijk. Tijdens de Premaster MBA doe je managementvaardigheden op door middel van de volgende onderdelen:

 • Situationeel leidinggeven
 • Economie en management
 • Teamrolmanagement

De Premaster MBA vormt een solide en afgerond basisprogramma waarin al deze onderwerpen op samenhangende wijze aan de orde komen. Hierbij staat de wisselwerking tussen het geleerde en de praktijk centraal. Zo breng je eigen situaties in en los je praktijkgerichte cases op.

Premaster MBA via Blended Learning

NTI heeft Blended Learning geïntroduceerd; de nieuwe moderne manier van studeren. Blended Learning is de combinatie van de voordelen van zelfstudie, contactmomenten en e-learning.

Toelating

Toelatingseisen Premaster MBA

Om toegelaten te worden voor de Premaster MBA dien je in het bezit te zijn van een afgeronde hbo-bacheloropleiding of een hbo-bachelor propedeuse. Daarnaast dien je aantoonbare relevante werkervaring te hebben. Het programma wordt verzorgd op Masterniveau. Indien je de volledige MBA Masteropleiding wil volgen, dien je aan de toelatingseisen daarvoor te voldoen. Denk er ook aan dat je voor de volledige MBA Masteropleiding de opdrachten bij je werkgever moet kunnen uitvoeren. Je hebt dus een werkgeversverklaring nodig.

Examen

Beoordeling op basis van actuele vraagstukken

Gedurende de Premaster MBA pas je de theorie direct toe in Action Learning Projects. Zo los je op verschillende managementwerkvelden een actueel vraagstuk binnen jouw eigen organisatie op. De rapportage daarvan, dat wil zeggen de analyse van het probleem, de oplossing en het implementatieplan, vormt de toets waarop je beoordeeld wordt. De kenmerken van de Action Learning-methodiek zijn:

 • Nadruk op het uitwisselen van kennis en ervaring
 • Ontwikkelingsbehoefte van de deelnemer wordt gehanteerd als uitgangspunt
 • Directe toepassing van theorie in de praktijk

Diploma Premaster MBA

Als je de Premaster MBA met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je het diploma 'Premaster MBA' van NTI University of Applied Sciences en kun je vervolgens worden toegelaten tot de volledige MBA-opleiding. Voorwaarde is dat je minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring hebt, in combinatie met ondersteuning van je werkgever. NTI is door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs en is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. 

Beroepen

Betere (toekomstige) manager dankzij de Premaster MBA

De Premaster MBA van NTI leidt je op tot een betere (toekomstige) manager die de organisatie waarvoor je werkzaam bent verder kan brengen. Dit is mogelijk omdat je tijdens de opleiding Premaster MBA onder andere:

 • Goed inzicht hebt verkregen in factoren die de identiteit en het functioneren van jouw organisatie bepalen.
 • Geleerd hebt hoe je dit het beste kunt onderzoeken.
 • Geleerd hebt concrete adviezen te geven ter verbetering van de identiteit en het functioneren van de organisatie.

Wanneer je de Premaster MBA hebt afgerond, kun je beter functioneren tijdens je werk. Zo kun je gestructureerd problemen aanpakken en oplossen.

Studieduur & lesgeld

Studiemateriaal inbegrepen

Alle studieboeken en verplichte literatuur zijn bij het lesgeld inbegrepen. Deze ontvang je via de post na je toelating. Als je na de opleiding Premaster MBA doorgaat met de volledige MBA-opleiding betaal je slechts 1 keer inschrijfgeld en krijg je korting op de kosten van de MBA-opleiding.

Studieduur Premaster MBA

De studieduur van de Premaster MBA is 4 maanden. Mocht je de studie niet binnen de aangegeven studieduur hebben afgerond, dan is dat geen enkel probleem. Zonder extra kosten mag je maximaal 2 keer zo lang de tijd nemen om je studie af te ronden. Je hebt dus voor de Premaster MBA een maximale studieduur van 8 maanden terwijl je maar 4 maanden lesgeld betaalt. Je betaalt tijdens de extra studietijd alleen de kosten voor collegedagen.

Pré-Master 8122

Termijnen 4 Maanden *
Lesgeld per termijn € 395,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Laat de belastingdienst meebetalen aan je diploma Pré-Master MBA!

De werkelijke kosten van scholing of studie van personeel zijn aftrekbaar. Deze kosten moeten wel verband houden met het (toekomstig) functioneren van de werknemer binnen het bedrijf. Je werkgever kan de kosten van de MBA-opleiding rechtstreeks betalen of onbelast aan jou vergoeden. Dit kan als volgt:

 • De werkgever betaalt en neemt fiscaal voordeel: Dit gaat via de belastingaangifte van de onderneming via de Wet Vermindering Afdracht.
 • De werknemer betaalt en voert deze kosten op bij de inkomstenbelasting.

Je werkgever mag ook reis- en verblijfkosten en bijvoorbeeld lunches die verband houden met het volgen van de opleiding onbelast vergoeden.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company