Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Een prettige werksfeer én hoge productiviteit

In het MBA-programma Strategie en Bedrijfskunde volg je 4 masterclasses in 12 maanden en doe je brede kennis op over Marketing-, Operations-, Strategisch en Financieel management. Met deze kennis leer jij bedrijfsprocessen efficiënt analyseren, zodat je precies weet waar ruimte voor verbetering is. Je leert financiële situaties analyseren om jouw bedrijf bestendig te maken tegen de concurrent. En weet het bedrijf en product zodanig in de markt te zetten dat het publiek je weet te vinden. Iets voor jou? Lees verder en kom meer te weten over het MBA-programma Strategie en Bedrijfskunde.

Waarom dit MBA-programma?

Het MBA-programma Strategie en Bedrijfskunde is uitermate geschikt als je brede, praktische kennis in dit vakgebied wilt vergaren, maar niet in de gelegenheid bent om de volledige Master Bedrijfskunde (MBA) te volgen. De combinatie van de masterclasses biedt een uitstekende verdieping op het gebied van strategische bedrijfskunde. Je voert praktijkopdrachten uit die je direct kunt toepassen in je eigen werk. Je kunt dit programma binnen 12 maanden afronden en beschikt dan over gedegen kennis van Marketing-, Operations-, Strategisch en Financieel management.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke masterclasses de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

MBA-programma Strategie en Bedrijfskunde 8580

Bij deze opleiding kun je 20 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Masterclass Operations management
  5 EC
 • Masterclass Financieel Management
  5 EC
 • Masterclass Marketing Management
  5 EC
 • Masterclass Strategisch Management
  5 EC

Wat leer ik?

Hoe analyseer ik bedrijfsprocessen en pak ik bottlenecks aan? Hoe plan en implementeer ik strategisch? Hoe analyseer ik financiële informatie? En hoe ontwikkel ik succesvolle marketing- en organisatiestrategieën? Het MBA-programma Strategie en Bedrijfskunde geeft jou antwoord op deze vragen én meer. De kennis en vaardigheden die je opdoet kun je direct toepassen in jouw (toekomstige) functie. Een paar onderwerpen die de revue passeren zijn:

 • productmanagement
 • doelgroepstrategie
 • concurrentieanalyse
 • budgettering
 • innovatiemodellen

Inclusief 4 praktijkbijeenkomsten

Tijdens deze master bedrijfskunde volg jij 4 praktijkbijeenkomsten. Onder begeleiding van een expert uit het werkveld verdiep je je in specifieke onderwerpen behorende bij de 4 masterclasses Marketing-, Operations-, Strategisch en Financieel management. Daarnaast ga je aan de hand van cases je kennis toepassen in je eigen werk en je vaardigheden oefenen. Je kunt zelf plannen wanneer je bij een praktijkbijeenkomst aanwezig wilt zijn.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor het MBA-programma Strategie en Bedrijfskunde is een specifieke vooropleiding niet vereist. Wel wordt er van je verwacht dat je beschikt over hbo- of wo-werk- en denkniveau. Houd er daarnaast rekening mee dat je bepaalde opdrachten moet kunnen uitvoeren bij de organisatie waar je werkt.

Heb je een vraag? Een studieadviseur helpt je graag!

NTI University of Applied Sciences heeft een team van professionele studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Overdag en ’s avonds. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit het MBA-programma Strategie en Bedrijfskunde af met 4 papers. Tevens is deelname aan de praktijkdagen verplicht. Na afloop ontvang je een erkend certificaat. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Doorstromen naar de volledige MBA-opleiding

Mocht je er na afloop van dit MBA-programma voor kiezen om alsnog de volledige Master of Business Administration te volgen, dan krijg je vrijstelling voor de module(s) die je al hebt behaald. Wil je weten of je na het afronden van dit MBA-programma toegelaten wordt tot de volledige MBA, neem dan even contact op met onze studieadviseurs.

Studieduur & lesgeld

Levenlanglerenkrediet: leen bij DUO tegen gunstige voorwaarden

Lenen via DUO mogelijk stickerBen je toelaatbaar voor de volledige Master of Business Administration (MBA), ben je jonger dan 55 jaar en betaal je zelf het college- of lesgeld? Dan kun jij het les- en examengeld van deze opleiding lenen via DUO tegen zeer gunstige voorwaarden. Lees meer over dit Levenlanglerenkrediet.

Masterprogramma Strategie en Bedrijfskunde 8580

Termijnen 12 Maanden *
Lesgeld per termijn € 294,00
 • De inschrijfkosten zijn € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company